9 hónapos babám abbahagyta a szopizást. Nem szeretnék adni neki tápszert. Kaphat tejbegrízt, vagy feles tejet vagy kötelező 1 éves korig várni? Nincs tejallergiás a családban.
Én sem adnék még tejet.
Mi kiszámoltuk, hogy a babatejből napi fél liter ugyanannyiba kerül, mint fél liter jobb minőségű tej.
Bár a babatejeket (junior ital) is 1 éves kortól ajánlják csak, előtte a tápszereket kell adni. 3 éves korig pedig mindenéppen kell napi fél liter tejalapú táplálék is a kalcium miatt (ebbe benne van a joghurt, túró stb. is).
Attól függ, mennyi tejet akarsz neki adni. Napi 1-2 decitől nem lesz semmi baja, de mondjuk a 3,6%-os biotej már nem lesz olcsóbb, mint a követő tápszerek vagy a babatej. Megpróbálhatsz rizstejet, zabtejet adni neki, ezek egy részét hozzáadott kalciummal dúsítják, én ezt adtam a fiamnak tehéntej előtti átmenetnek, és aztán rizstejjel csináltam felesben tehéntejet a hozzászoktatás időszakában.
De ő már nagyobb volt. 9-10 hónaposan már evett natúr joghurtot, de tehéntejet már bőven elmúlt egyéves amikor először kapott.
Inkább joghurtot adj, tejet még ne.
Az én babám tápszeres volt, de 8 hós kora óta nem hajlandó megenni. (Most 9,5 hónapos.)
Babatej... az még 1 dolog, hogy drága, de az enyém azt sem eszi meg.
Az egyetlen, amit most megeszik, a Sinlac, szerintem próbáld meg, ez ugyan tápszer, de mégsem olyan, mint a többi, nekem mindenki ezt ajánlotta, tejtermékek helyett, mivel azokat sem eszi egy ideje.
1 doboz receptre 1300 valamennyi, és kb 1 hétre elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!