Hány hónapos korig van egészségügyileg jelentősége a szoptatásnak? Meddig "kötelező"?
7 hónaposan elválaszthatod végleg. Igazándiból nem az anyatej a kötelező, hanem a megfelelő sorrendben felkészíteni a gyomrát, bélrendszerét, veséjét, máját- a puffereket, hogy megbírkozzanak a sok adalék anyaggal, ami elkerülhetetlen lesz egy idő után.
DE 7 hónaposan már nagyon jól és változatosan lehet táplálni egy babát anyatej nélkül is. Mondjuk biztos szükség lesz valami kiegészítő tejalapú dologra, nem tápszerre, hanem mondjuk tejitalra, tejpépre. Amit én semmiképp nem csinálnék, az a tehéntej, rizstej, szójatej bevezetése az anyatej helyett, pusztán azért, mert ezek nem táplálóak és nem nyújtanak megfelelő tápanyag mennyiséget. Inkább tejital, tápszer.
Én erre kapásból azt mondom neked, hogy mielőtt végleg elválasztanád, akár csak tervben is, beszélj erről egy ibclc-vel, mert lehet, hogy a kérdéses gyógyszerek mellett tovább tudnál szoptatni!
Tapasztalat, hogy az orvosok egy része kapásból ellenzi a gyógyszer melletti szoptatást, anélkül, hogy alaposabban utánajárnának, hogy valóban (nem) szabad-e.
Persze az esetleges folytatás sok mindentől függ, de mindezt leginkább egy szoptatási szakemberrel tudnád tisztázni.
Egyébként az 1 év szerintem is jó cél így elsőre, ha addig még tudnál vele várni. Megkérdezhetem, milyen műtétről lenne szó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!