Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tejallergiás a kislányom?...

Tejallergiás a kislányom? Vagy mi lehet ez?

Figyelt kérdés
Eddig mindig hűtős,"21 napos" tejet vettünk,eddig semmi gond nem volt.Most vettem UHT tejet,novemberig jó,egy kartonnal,1 hete issza ,tegnapra tiszta kiütéses lett,este hőemelkedés is volt,orvos azt mondta allergia.Tegnap este jöttem rá h a tejtől lehet,mert du-n adtam neki kakaót és még jobban kipattogott +hőem lett. Most akkor a tejre lett allergiás?
2011. júl. 9. 15:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Nagyon valószínű. Anyukám ugyanilyen tüneteket produkál az utóbb egy évben a tejtermék (főleg tej) fogyasztása után. Az unokaöcsém is hasonlóan járt, amikor az anyukája megpróbálta nála bevezetni a tejtermékeket. egy darabig ment, aztán kipattogot (ekcémásodott) mindkét karja és totál ödémás lett, fogni alig bírt, a kispóló karját is fel kellett hasítani, míg le nem lohadt. Szerencsére kinőtte kb 1-2 évre rá.
2011. júl. 9. 15:43
 2/9 anonim ***** válasza:
Mennyi idős a kislányod és mióta kap tejet?
2011. júl. 9. 15:59
 3/9 A kérdező kommentje:
3 éves és 1,5 éves korától kap tejet,előtte 4 hós korától tápszert kapott
2011. júl. 9. 16:07
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekem mindkét lányom tejallergiás volt (vagyis az egyik tejet még nem kaphat), de ez sokkal korábban kiderült.

Másfél év tejivás után picit furcsa, de nem kizárt.

Ez találgatással nem fog kiderülni. Illetve "tesztelhetsz", ha megvonod tőle a tejet, majd elmúlnak a pöttyök, majd újra adsz, és visszajönnek, akkor elég egyértelmű...

Egyébként kisebbik lányomnál éppen ilyen "pöttyöket" okoz a tej. Ha fogyaszt véletlenül, akkor aznap este legkorábban, vagy másnap jönnek ki rajta.

Érdemes allergiatesztet csinálni, ehhez gasztroenterológusi beutaló kell, mivel már elmúlt 2 éves, vérből jól kimutatható.

2011. júl. 9. 16:12
 5/9 anonim ***** válasza:
Próbálj meg egy másik fajta tejet adni neki,ne tartós tejet.
2011. júl. 9. 18:02
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen,elviszem allergia vizsgálatra ,meg megpróbálkozom addig az előző fajta tejjel is,mert ha azzal nincs gond akkor már vmennyire az megnyugtatna
2011. júl. 9. 20:22
 7/9 anonim ***** válasza:
Az én kislányomnál is másfél évesen jött elő, ekcémás lett a bőre. Így most tejital-t kap csak.
2011. júl. 11. 10:09
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ha a tejre lenne allergiás, akkor a hűtős tejtől is kijött volna az allergia már rég. Lehetséges hogy inkább a másik tejben lévő valamilyen összetevőre allergiás. Talán valamelyik tartósító anyagra. Szerintem is próbálj visszatérni a régi tejre és ha attól megint semmi baja nem lesz, akkor biztos nem allergiás.

Az én lányom tejallergiás, ő semmilyen tejszármazékot tartalmazó élelmiszert nem fogyaszthat.

2011. júl. 11. 13:18
 9/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok,elfelejtettem írni anno,lepkehimlő volt ...
2012. jan. 17. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!