Tejallergiás a kislányom? Vagy mi lehet ez?
Nekem mindkét lányom tejallergiás volt (vagyis az egyik tejet még nem kaphat), de ez sokkal korábban kiderült.
Másfél év tejivás után picit furcsa, de nem kizárt.
Ez találgatással nem fog kiderülni. Illetve "tesztelhetsz", ha megvonod tőle a tejet, majd elmúlnak a pöttyök, majd újra adsz, és visszajönnek, akkor elég egyértelmű...
Egyébként kisebbik lányomnál éppen ilyen "pöttyöket" okoz a tej. Ha fogyaszt véletlenül, akkor aznap este legkorábban, vagy másnap jönnek ki rajta.
Érdemes allergiatesztet csinálni, ehhez gasztroenterológusi beutaló kell, mivel már elmúlt 2 éves, vérből jól kimutatható.
Szerintem ha a tejre lenne allergiás, akkor a hűtős tejtől is kijött volna az allergia már rég. Lehetséges hogy inkább a másik tejben lévő valamilyen összetevőre allergiás. Talán valamelyik tartósító anyagra. Szerintem is próbálj visszatérni a régi tejre és ha attól megint semmi baja nem lesz, akkor biztos nem allergiás.
Az én lányom tejallergiás, ő semmilyen tejszármazékot tartalmazó élelmiszert nem fogyaszthat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!