Ha 2-3 év körüli dackorszakban lévő gyermeketek egy áruházban nem kapná meg az éppen kinézett játékot, vagy egyszerűen nem az lenne amit ő akar, ezért földhöz vágná magát, visítana torka szakadtából, és ennek tetőzéseként elkezdené az arcotokat ütni, csapkodni, a hajatokat tépni? Közben mindenki titeket nézne, és várná a reakciót.
Elsősorban olyanok válaszát várnám, akiknek ilyesmi temperamentumos gyereke van, és akikkel már megtörtént hasonló.
2 hetes a gyerek, így tapasztalatom nincs, de a decemberi Baba magazinban pont erről cikkeznek.
2011. dec. 17. 22:17
2/16 anonim válasza:
14 hónapos a kisfiam és eléggé akaratos, ha nem kap meg valamit, akkor nagyon ki tud akadni.Egyenlőre ez eddig még csak itthon jelentkezett és minden esetben lekezelem a hisztit.Határozottan rászólok, lefogom a kezét, de volt már rá példa, hogy kapott a fenekére.Lehet lepontozni, nem érdekel, értelmes a kisfiam, tudom, hogy tudta miért kap.
Szóval remélem ha le van kezelve a hiszti, akkor nem fog ilyen durván kitörni egy boltban, de ha mégis megtörténne hasonló, akkor biztos lenne büntetés.
2011. dec. 17. 22:21
3/16 anonim válasza:
1. Otthagynám ahol van a földön persze tisztes távolból figyelném és mondanám neki hogy megyek.... Szia! (ez nálunk mindig bejön úgy fut utánam mint egy kiskutya)
2. Nem hagynám hogy ütögessen csapkodjon stb. erős határozott hangon rászólnék/ szólok, hogy nem szabad.
3 éves fiú anyukája
2011. dec. 17. 22:23
4/16 anonim válasza:
Ha rendszeresen ezt csinálná a gyerek,akkor nem vinném őt el a bevásárlásokra,rábíznám őt addig a férjemre,v a mamára.Mi is ilyen helyzetben vagyunk,és nem is visszük el őket,nem csak emiatt(bár a hiszti nekünk nem ennyire durva),hanem azért is,mert ami nekünk öröm,az neki kín és unalmas.Ott az adott szituációban kimennék vele a boltból és kiszellőztetném a fejét.Azzal meg h mit szólnak az emberek,nem törődnék,úgysem látom őket soha többet az életben.
2011. dec. 17. 22:25
5/16 anonim válasza:
NEM Engedném, hogy tépje a hajam, az tuti. Megfognám a csuklóját és vinném vagy húznám kifelé. Semmi extra. Ő pont arra számít, hogy te ideges leszel és addig feszíti a húrt, amíg lehet, de ha nem foglalkozol vele, rájön, hogy az egésznek nincs értelme. Tudom, nem egyszerű, meg az emberek rossz indulatúak és rondán néznek, de le kell sz@rni őket, kérdezd meg, hogy mi olyan érdekes? Mi tetszik?
2011. dec. 17. 22:27
6/16 anonim válasza:
nekem a fiam kb 3szor csinálta meg, nem érdekelt hogy néznek, megfogtam hiába ütött kapált stb, kivittem az áruházból otthagytam csapot papot és mentünk haza, hazáig nem szóltam hozzá. Fel is fogta rövidesen hogy ez nem út. Azóta mindig választhat valamit ha elviszem, de csak olyasmit hogy joghurt kinder tojás, fél litere üdítő.
2011. dec. 17. 22:29
7/16 A kérdező kommentje:
Én is azt hittem idáig, hogy ez velünk nem történhet meg. Az én lányom kezelhető volt hiszti téren, meg lehetett vele beszélni a dolgokat, vagy elintézte egy fél perces gyenge hisztivel, majd amikor észre vette hogy nem figyelünk rá, abbahagyta. Eddig úgy éreztem mindig sikerült felülkerekedni rajta, azt hittem hogy a következetesség, figyelem elterelés itt is beválik, de pár hete minden megváltozott. Szóval most nem úszta meg ő sem büntetés nélkül, kapott tőlem egy pofont. Ezután viszont észhez tért. Amúgy nem szoktam megütni, de úgy éreztem most meg kellett, mert egyre többet verekszik, ha nem tetszik neki valami. Amikor még nem volt gyerekem és ilyesmit láttam, azt gondoltam, hogy miért nem vágja már pofon az anyja azt a gyereket, meg azt, hogy nincs megnevelve az a gyerek. Most nem tudom akik engem láttak mit gondolhattak rólam, és mit a gyerekemről. Amúgy 2 és fél éves.
2011. dec. 17. 22:30
8/16 A kérdező kommentje:
Ja amúgy ez egy játszóházban történt, mert vissza akart menni, először ott is hagytam, de visszament az ajtón, úgyhogy hidegen hagyta, hogy elmegyek.
2011. dec. 17. 22:33
9/16 anonim válasza:
3.5 éves az egyik, 2 éves a másik.
A nagyobbik nem volt ilyen vészes, a kicsi borzalom. Visítás az van, de azért engem nem bánt. Persze a babakocsiban ül, így nem is tudna, de ordít, feszeng, visít, stb... Nézőközönséggel én nem foglalkozok. Akinek van gyereke, tudja mi a helyzet. Sokszor én is csak elmosolyodom magamban, amikor hasonló szituációt látok és megnyugszok, hogy nem csak az én gyerekem zizis:)
A nagyobbik csak simán sírt, üvöltött, és volt, hogy az apja kivitte olyankor az üzletből. Ez párszor volt, azután már normálisan viselkedett.
2011. dec. 17. 22:39
10/16 A kérdező kommentje:
Ááá nem tudom! Eddig nálunk is mindig bevált valami hiszti ellen, amit itt felsoroltatok mindent kipróbáltam már, de az utóbbi 2 hétben előadott hasonló műsort 2x-3x és mostmár semmi sem hat. Megütni meg én sem szeretném még egyszer, még akkor sem, ha legutóbb használt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!