Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elhoznád az oviból délben,...

Elhoznád az oviból délben, vagy nem járatnád fejlesztésekre?

Figyelt kérdés

A kisfiam fejlesztésekre szorul,mert nagyon figyelemzavaros ,magánúton járatjuk szakemberekhez,mert az óvoda nem tudja biztosítani neki a fejlesztéseket.

Idáig kérték az óvónénik,hogy délben hozzuk el haza ,mert sok a gyermeknek az egész napos önkontroll,hamarabb elfárad,hamarabb kezelhetetlenebb mint a társai,én pedig kis ideig még itthon vagyok GYED-en (már csak pár hónap).

Idáig el tudtam hozni minden nap az oviból délben autóval,de most úgy tűník nem lesz autóm hónapkig (tömegközlekedés egyáltalán nincs a déli órákban,csak reggel és este),így legfeljebb az apukája félbehagyja a munkáját 11 óra felé,hogy odaérjen a gyerekért délre,majd kb 13 óra felé tud visszaindulni a munkájába miután leadta nekem itthon a gyereket,kb fél kettőre érne vissza.

Ezt a főnöke nem engedi neki egyrészt,de ha engedné is,annyi plusz üzemanyaggal járna ,hogy nem hazafelé hozza el a gyereket az oviból mikor végez a munkahelyén,hanem délben elmegy az oviba,majd hazahozza,majd vissza a munkahelyre,hogy ha ezt minden nap csinálná,akkor a fejlesztéseket már biztosan nem tudnánk finanszírozni,mert házkölcsönünk is van sajnos.

Elmondtam mindezt az óvónéniknek,de azt mondják higyjem el mindennél többet ér ennek a gyereknek ha hazamehet délben.

Könyörögjön a férjem a főnökének,hozza haza minden nap délben a gyereket,majd később dolgozzon késő estig,hogy behozza a lemaradást,a fejlesztéseket pedig felejtsük el...?

Fejlesztés,vagy hazahozatal bármi áron?

2011. nov. 30. 13:11
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

15 km és délben nincs busz??Huu ez még rosszabb, mint itt, pedig itt van vagy 3 buszjárat, de azért úgy van megcsinálva, hogy oviból suliból tudjanak hazajönni :(

Hát az sem megoldás ha minden pénzetek rámegy a kocsikázásra. A fejlesztés meg kell. Senki nem tudná hazavinni erre a pár hónapra, amíg nincs autód?

2011. nov. 30. 13:27
 12/30 anonim ***** válasza:

Rendben, ezért kérdeztem, hány kilométer, mert ha 5, akkor kivitelezhető. Mi Bp-n élünk, de itt is van olyan helyi járat, ami csak reggel és du-estig közlekedik...

Ami még felmerült bennem, hogy pár hónap elteltével hogyan képzelted? Dolgozni mész vissza? Akkor ki segít majd?

Amúgy az autótokkal mi lett? Esetleg kölcsön autó pár hónapra?

2011. nov. 30. 13:28
 13/30 A kérdező kommentje:

Egyértelműen hatalmas szükség van fejlesztésre,nagyon -nagyon szükséges.

"Vagy keresni egy olyan anyukát, akinek ha fizeted a benzint el tudja hozni a fiadat ebéd után - ez lenne a legjobb"

Az összes többi anyuka gyerek az ovis busszal jön haza délután négykor (a GYED-eseké is),a falunk biztosítja éppen azért,mert nincs tömegközlekedés.

Senki nincs ezek szerint anyagilag úgy,hogy napnta 2x forduljon oda-vissza autóval,amikor az ovis busz elviszi és hozza a gyerekét,igénybe veszik természetesen.

Én reggel eleve azért nem vettem igénybe a buszt,mert azt is kérték,hogy lehetőleg jól aludja ki magát a gyerek ,hogy ne legyen vele gond.

2011. nov. 30. 13:30
 14/30 A kérdező kommentje:

"Ami még felmerült bennem, hogy pár hónap elteltével hogyan képzelted? Dolgozni mész vissza? Akkor ki segít majd? "

Sajnos nem tudok mit tenni egész napos lesz,ráadásul több műszakba járok majd,rémálom lesz szegénykének,hogy idáig ennyire figyeltem rá,hogy neki jó legyen,aztán szembesül azzal,hogy más világ van.

"Amúgy az autótokkal mi lett? Esetleg kölcsön autó pár hónapra"

Édesapámék a közelben laknak,azt mondták sajnos,hogy nem tudják odaadni,mert ők is igen gyakran mennek vele orvoshoz (mindketten betegek),szinte minden nap használják,ráadásul ők ápolják az idős nagypapámat is,állandóan kell nekik ,hogy készenlétben legyen az autójuk.

Egy 2004-es Peugeot 206-osom van,de sajnos annyit mondtak szerelési költségre ,hogy jobban járok,ha amikor majd munkába állok és több lesz a keresetem (viszonylag jól keresek,most is maximum GYED-et kapok,de a házkölcsön és a gyereknek a fejlesztések nagyon sokat elvisznek),ha veszek egy másik autót.

2011. nov. 30. 13:37
 15/30 A kérdező kommentje:

Egyedüli ötletem marad az,hogy kiveszem (megbeszélem az óvónőkkel) akkor az oviból pár hónapig és addig a fejlesztésekre koncentrálunk,az talán többet ér,mint ,hogy az oviban úgysem boldogulnak vele,úgysem fejlődik ott sokat,mert csak a fegyelmezésével bajlódnak.

Szerintetek?

2011. nov. 30. 13:44
 16/30 anonim ***** válasza:

Igen, ezt már javasoltuk ketten is.

Akkor úgy lenne, hogy pár hónapig nincs oviban, csak Veled van, és fejlesztésre jártok?

Utána pedig csak ovi, fejlesztés meg semmi?

Egy picit kérdéses nekem, hogy akkor hogy jön majd ki ebből, mert az nagyon hirtelen váltás lesz neki. Ha addig is jár oviba (még ha nem is minden nap), akkor legalább nem szokik el tőle teljesen.

De Te ismered a kisfiad, hogy mi a jó neki...

Amúgy ő szeret oviba járni? Vannak barátai? Fontos neki? Talán vele is megbeszélhetnéd, hogy mit szeretne, hiszen annyira már nem kicsi.

2011. nov. 30. 13:51
 17/30 anonim ***** válasza:

Magyarul:

Reggel aludja ki magát a gyerek, mert akkor "bírnak" vele.

Délbe hozd el, mert addig "bírnak" vele.

Ha fejlesztésekre hordod, nem viszed oviba.

Egyébként meg óvodaköteles, mert elmúlt 5 éves.

Akkor a kérdésem:

Ha így alakul, akkor hogyan jön ki a napi 4 óra, amit kötelező oviba járnia?

2011. nov. 30. 13:53
 18/30 A kérdező kommentje:

"Akkor a kérdésem:

Ha így alakul, akkor hogyan jön ki a napi 4 óra, amit kötelező oviba járnia?"

Ó hát emiatt nem kapunk egyáltalán,sőt örülnek neki,ha nem megy,mert úgysem bírnak vele.

Amikor elkezdtük a nevelési tanácsadóba járást hónapokig heti két alkalommal mentünk,akkor sem ment oviba,mert 11 órára ,már nem viszem oda miután végeztünk a tanácsadóba.

Most ,hogy fejlesztésekre hordom emiatt is akár hetente többször is nem megy(mozgásterápia+gyógypedagógus).

Kapják a dupla fejkvótát hozzáteszem,kettőnek számít a csoportlétszámnál.

2011. nov. 30. 14:00
 19/30 A kérdező kommentje:

"Akkor úgy lenne, hogy pár hónapig nincs oviban, csak Veled van, és fejlesztésre jártok?

Utána pedig csak ovi, fejlesztés meg semmi? "

Utánna pedig ovi és fejlesztés is,mert talán addigra lesz autóm,viszont így,hogy már dolgozni fogok,szinte állandóan a szabadidőmben fejlesztésekre járunk majd.

"Egy picit kérdéses nekem, hogy akkor hogy jön majd ki ebből, mert az nagyon hirtelen váltás lesz neki. Ha addig is jár oviba (még ha nem is minden nap), akkor legalább nem szokik el tőle teljesen.

De Te ismered a kisfiad, hogy mi a jó neki... "

Már azt is megkaptam egy hosszabb betegeskedése után,amikor teljesen igazoltan hiányzott,hogy tessék rendszeresen járatni oviba,mert most meg azért nem bírnak vele,mert újra be kell illeszkedni újra.

Szülői értekezleten is elmondták,hogy rendszeresen lehet járatni,olyan nincs,hogy hetente 2 napot megy.

"Amúgy ő szeret oviba járni? Vannak barátai? Fontos neki? Talán vele is megbeszélhetnéd, hogy mit szeretne, hiszen annyira már nem kicsi."

Régebben talán szeretett járni,de mostanában sír,hogy nem akar menni,mert ott "nagyon meg kell felelni" .

Egy barátja van,sokáig teljesen egyedül játszott.

Ő azt mondta ,hogy itthon szeretne lenni amíg lehetséges velem.

A fejlesztéseket imádja,nagyon dícsérik,hogy ott mennyire szépen viselkedik,nincsen semmi probléma vele.

2011. nov. 30. 14:07
 20/30 anonim ***** válasza:

Hát ez nehéz ügy.

És másik ovi nem jön szóba? Bár gondolom kis helyen laktok. Mert nekem úgy tűnik, hogy az óvónők nem túl együttműködők. :o(

Nálunk még autista kisfiút is befogadtak, pedig ő aztán nem "két gyereknyi" volt, hanem több. (Én is láttam dühkitörését, amikor beszokott a lányom.)

Amúgy az nem megoldás, hogy édesanyáddal legyen majd, amikor dolgozol, és nincs fejlesztés? És a pici hova kerül majd?

2011. nov. 30. 14:13
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!