Elhoznád az oviból délben, vagy nem járatnád fejlesztésekre?
A kisfiam fejlesztésekre szorul,mert nagyon figyelemzavaros ,magánúton járatjuk szakemberekhez,mert az óvoda nem tudja biztosítani neki a fejlesztéseket.
Idáig kérték az óvónénik,hogy délben hozzuk el haza ,mert sok a gyermeknek az egész napos önkontroll,hamarabb elfárad,hamarabb kezelhetetlenebb mint a társai,én pedig kis ideig még itthon vagyok GYED-en (már csak pár hónap).
Idáig el tudtam hozni minden nap az oviból délben autóval,de most úgy tűník nem lesz autóm hónapkig (tömegközlekedés egyáltalán nincs a déli órákban,csak reggel és este),így legfeljebb az apukája félbehagyja a munkáját 11 óra felé,hogy odaérjen a gyerekért délre,majd kb 13 óra felé tud visszaindulni a munkájába miután leadta nekem itthon a gyereket,kb fél kettőre érne vissza.
Ezt a főnöke nem engedi neki egyrészt,de ha engedné is,annyi plusz üzemanyaggal járna ,hogy nem hazafelé hozza el a gyereket az oviból mikor végez a munkahelyén,hanem délben elmegy az oviba,majd hazahozza,majd vissza a munkahelyre,hogy ha ezt minden nap csinálná,akkor a fejlesztéseket már biztosan nem tudnánk finanszírozni,mert házkölcsönünk is van sajnos.
Elmondtam mindezt az óvónéniknek,de azt mondják higyjem el mindennél többet ér ennek a gyereknek ha hazamehet délben.
Könyörögjön a férjem a főnökének,hozza haza minden nap délben a gyereket,majd később dolgozzon késő estig,hogy behozza a lemaradást,a fejlesztéseket pedig felejtsük el...?
Fejlesztés,vagy hazahozatal bármi áron?
De jó is annak akinek a gyermekét az oviban fejlesztik...ahhh,de inkább nem is írom le amit gondolok! :-S
Az oviban ő egy nyűg,egy probléma,nincs hozzá türelem,sem kapacitás,nagyon túlzsúfolt ovi.
Bárcsak lenne valamilyen speciális ovi,ahol megkapná a neki való türelmet,fejlesztéseket.
Ez az ovi egyre zavarosabb.
Kötelező már járatnod a gyereket napi min. 4 órát, ők szemet hunynak felette, hogy nem így van, a fejkvótát felveszik utána, de téged b.szogatnak, hogy járasd a gyereket de vedd ki ebéd után.
Ez a menjenek a ..... kategória.
Mivel hónapok múlva úgyis teljes napos lesz, szerintem tök fölösleges előbb erre, majd arra megszoktatni. Hagyd egész napra már most.
"Amúgy az nem megoldás, hogy édesanyáddal legyen majd, amikor dolgozol, és nincs fejlesztés? És a pici hova kerül majd?"
Amikor dolgozom akkor már egyértelműen oviba fog járni,hiszen mint írtam elmúlt már 5 éves,lassan 6 lesz már,anyukámat pedig miért terhelném amikor nincs jól egészségileg,sőt még a nagypapámat is ápolja(90 éves lesz a papám a napokban).
De szerintem egy figyelemzavros gyermeknek még 2-3 hónap is sokat számít,hogy addig hogy oldom meg,nagyon sokat számít neki az elfogadó,biztonságos itthoni légkör és bízom benne,hogy ezek melé a fejlesztések meghozzák azeredményüket és későb az oviban is jobban tud érvényesülni,beilleszkedni majd.
"Ez az ovi egyre zavarosabb.
Kötelező már járatnod a gyereket napi min. 4 órát, ők szemet hunynak felette, hogy nem így van, a fejkvótát felveszik utána, de téged b.szogatnak, hogy járasd a gyereket de vedd ki ebéd után.
Ez a menjenek a ..... kategória. "
Így van,sehogyan sem vagyok jó úgy érzem.
"Mivel hónapok múlva úgyis teljes napos lesz, szerintem tök fölösleges előbb erre, majd arra megszoktatni. Hagyd egész napra már most."
Olyan rossz érzésem van velük kapcsolatban,hogy érezteteik,hogy nincsen nekik az iyen gyerekre kapacitás ...odalököm nekik egész napra...megrángatják,sarokba állítják...
Nem volt semmi viselkedésprobléma a bölcsiben még,de az oviban olyan haraggal közeledtek felé a mozgékonysága maitt,hogy akkor kezdett el dacoskodni,cak azért sem szót fogadni.
Amit én felépítettem a GYED alatti fejlesztésekkel,hogy hazahoztam délben,hogy addig se érjék kudarcok,ne utálják mégjobban az óvónénik,az a munka mind kárba fog veszni...
Itt már csak egy másik ovi segíthet,most eldöntöttem.
A másik ovi nem a mostani kisvárosban lenne,ahová körzetileg tartozunk,hanem a nagyvárosba,ahová sokkal jobbak a a közlekedési feltételek egész napra,ide jár a férjem és én is dolgozni.
Számtalan ovi van ebben a nagyvárosban,csak nem tudom merre induljak el.
Egy picit távolabbvan mint a kisváros,de nem sokkal.
Ma egyébként az apukájával mentek el játszóházba,szabin van egy napra párom,délután gyógypedagógushoz viszi.
Holnap pedig kórházi kivizsgálásra viszem a fiatalembert.
Hát akkor hajrá!
Irány a nagyváros!
Keress egy ovit, ahol normálisan bánnak veletek!
Mert ez nem lehetetlen!
Egy "kicsit különc" gyereknek fontos az integráció.
MInden jót Nektek, és kívánom, hogy a legjobb helyre rátaláljatok!
Köszönöm szépen !
Már csak az a gond ,hogy fogalmam sincs hogy induljak neki a dolognak...telefonáljak több helyre és mondjam el nekik,hogy kicsit problémásak vagyunk,befogadnának e így?
Hát valahogy így. VAgy inkább személyesen, ha meg tudod oldani.
Esetleg munkatársaid gyerekei nem járnak azokba az ovikba?
Lehetne kérdezősködni, hogy melyik milyen.
Jobb ötletem nincs. De szorítok!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!