Lányosan nevelem a fiam, ha arra tanítom hogy érdekelje a külseje?
Óvodás a kisfiam, de érdekli mit vesz föl, mindig mondom neki, hogy utcára csinos (de kényelmes) ruhába megyünk. Mindig rászólok, hogy az a felső nagyon nem megy a nadrágjához, és ehhez hasonlók. Havonta hordom fodrászhoz hogy mindig jó legyen a haja, minden reggel már most megfésüli magának. Szeret velem vásárolnak, nézelődni.
Ezt leszámítva fiús érdeklődésű, imádja az autókat, dinókat, legot, stb, szóval hagyom hogy kisfiú legyen.
Szerintetek ez gáz?
Nem, inkább egy megfelelés kényszeres, szorongó embert nevelsz.
Mondhatnám, hogy mindenki úgy cseszi el az életét, ahogy akarja, csak sajnos Te másét cseszed el.
Szóval én egy jó embert,és egy jó "apát és férjet" szeretnék nevelni belőle, nem egy korlátozott óvodást,aki telefonos segítséget kér ahhoz,hogy hol tartja a felesége a gyerek zokniját.Vagy összeomlik attól,ha adni kell egy pohár vizet a gyereknek, neadjisten lázat kell mérnie.
Nyugodj meg, én is szoktam kapni az ívet, de lesz..arom,tudom hogy jól csinálom.
Jó látni hogy nem csak én vagyok ezzel így. :) Én is úgy gondolom, hogy ez később egy férfinak is csak előnyére válik, de van a családban (főleg az idősebbek között), aki szerint már ez is túlzás...
Sütés, főzésbe én is be szoktam vonni, azt is szereti, de nálunk az szerencsére nem női dolog, a férjem jobban főz, mint én. :)
#7: még mindig nem érted, hogy nem az a gond, hogy olyan dolgokat tanítasz neki, amit hagyományosan lányok szoktak.
Főzni, sütni stb. hasznos. Ráerőltetni azt a világnézetedet, hogy vadidegenek véleménye fontosabb, mint az, hogy jól érezze magát a bőrében káros. Ezzel csak a kudarcot biztosítod számára, mert folyton azzal fog szembesülni, hogy nem felelhet meg mindenkinek.
8: "Ráerőltetni azt a világnézetedet, hogy vadidegenek véleménye fontosabb, mint az, hogy jól érezze magát a bőrében káros."
Ez itt a lényeg!
Még egy lányra se kéne rászólni, hogy "az a felső nagyon nem megy a nadrágjához". Bőven elég, ha kamaszkorában foglalkozik ezzel, de óvodás korban nemhogy fölösleges, de káros is. A havonkénti fodrászt se értem. Mi az, hogy "mindig jó legyen a haja"? Ha túl hosszú, legyen levágva. Fiúnál ennél többet marhaság foglalkozni a hajával.
Nem tudom emiatt miért lenne valaki megfelelési kényszeres, engem is érdekel a külsőm, de magam miatt, így érzem jól magam a bőrömben. Ezzel az erővel ha ugyanezt tanítanám egy kislánynak, nála ez nem okozna ugyanilyen problémát?
Nincs hosszú haja, ilyesmi, de ezt nem árt havonta igazítani:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!