Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lányosan nevelem a fiam, ha...

Lányosan nevelem a fiam, ha arra tanítom hogy érdekelje a külseje?

Figyelt kérdés

Óvodás a kisfiam, de érdekli mit vesz föl, mindig mondom neki, hogy utcára csinos (de kényelmes) ruhába megyünk. Mindig rászólok, hogy az a felső nagyon nem megy a nadrágjához, és ehhez hasonlók. Havonta hordom fodrászhoz hogy mindig jó legyen a haja, minden reggel már most megfésüli magának. Szeret velem vásárolnak, nézelődni.

Ezt leszámítva fiús érdeklődésű, imádja az autókat, dinókat, legot, stb, szóval hagyom hogy kisfiú legyen.

Szerintetek ez gáz?

ma 10:16
1 2
 1/20 babyboom567 ***** válasza:
80%
De az,hogy valaki igényes,ápolt miért LÁNYOS?A fiúknak, retkes büdös igénytelennek kell lenni?
ma 10:18
 2/20 anonim ***** válasza:
40%

Nem, inkább egy megfelelés kényszeres, szorongó embert nevelsz.

Mondhatnám, hogy mindenki úgy cseszi el az életét, ahogy akarja, csak sajnos Te másét cseszed el.

ma 10:21
 3/20 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem nem gond ha megpróbálod belenevelni a jó ízlést. Később előnyére válhat ha megtanul adni a külsejére és a környezetére.
ma 10:24
 4/20 babyboom567 ***** válasza:
52%
Fogsz egy hátast dobni, de már iskolás a fiam, és én még főzni, sütni,takarítani,babázni, másokról gondoskodni,beteget ápolni, varrni,gyöngyöt fűzni is tanítom.Vannak csillámtetkóink is,és van rózsaszín zoknija, meg fehér cukiállatos tornazsákja,sünis szívecskés füzete,rózsaszín egyszarvú plüss,és még gyerekjógára is járunk 8 lány közé. És nem gondolom, hogy ettől b..uzi lesz vagy kardomba kéne dölnöm,hogy nincs a gyerek rákorlátozva a dínókra meg az autókra.Ezek teljesen hétköznapi skillek.
ma 10:26
 5/20 babyboom567 ***** válasza:
31%

Szóval én egy jó embert,és egy jó "apát és férjet" szeretnék nevelni belőle, nem egy korlátozott óvodást,aki telefonos segítséget kér ahhoz,hogy hol tartja a felesége a gyerek zokniját.Vagy összeomlik attól,ha adni kell egy pohár vizet a gyereknek, neadjisten lázat kell mérnie.

Nyugodj meg, én is szoktam kapni az ívet, de lesz..arom,tudom hogy jól csinálom.

ma 10:33
 6/20 anonim ***** válasza:
19%
Nyugi, én rosszabb vagyok. Minden reggel gondosan összerakom az aznapi szettjét(ami általában a következő óra szettje lesz, mert baromira nem sikerül normális pelenkát találni...de ez most részletkérdés.) Már amikor megyek a szekrényéhez, forog utánam, nézi, hogy mit viszek. Mindig megmutatom neki, alaposan szemügyre veszi és véleményezi is😂Volt már, hogy le kellett cserélnem, mert annyira tiltakozott, hogy azt nem akarja felvenni. Boltban is megkérdezem 2 közül, hogy melyiket szeretné és már ki is választja (elveszi a kezemből). Mindez nem lenne különös, csak hát 4,5 hónapos és a kezdetektől így nyomom🤣
ma 10:35
 7/20 A kérdező kommentje:

Jó látni hogy nem csak én vagyok ezzel így. :) Én is úgy gondolom, hogy ez később egy férfinak is csak előnyére válik, de van a családban (főleg az idősebbek között), aki szerint már ez is túlzás...

Sütés, főzésbe én is be szoktam vonni, azt is szereti, de nálunk az szerencsére nem női dolog, a férjem jobban főz, mint én. :)

ma 10:42
 8/20 anonim ***** válasza:
83%

#7: még mindig nem érted, hogy nem az a gond, hogy olyan dolgokat tanítasz neki, amit hagyományosan lányok szoktak.

Főzni, sütni stb. hasznos. Ráerőltetni azt a világnézetedet, hogy vadidegenek véleménye fontosabb, mint az, hogy jól érezze magát a bőrében káros. Ezzel csak a kudarcot biztosítod számára, mert folyton azzal fog szembesülni, hogy nem felelhet meg mindenkinek.

ma 10:48
 9/20 anonim ***** válasza:
84%

8: "Ráerőltetni azt a világnézetedet, hogy vadidegenek véleménye fontosabb, mint az, hogy jól érezze magát a bőrében káros."

Ez itt a lényeg!

Még egy lányra se kéne rászólni, hogy "az a felső nagyon nem megy a nadrágjához". Bőven elég, ha kamaszkorában foglalkozik ezzel, de óvodás korban nemhogy fölösleges, de káros is. A havonkénti fodrászt se értem. Mi az, hogy "mindig jó legyen a haja"? Ha túl hosszú, legyen levágva. Fiúnál ennél többet marhaság foglalkozni a hajával.

ma 10:54
 10/20 A kérdező kommentje:

Nem tudom emiatt miért lenne valaki megfelelési kényszeres, engem is érdekel a külsőm, de magam miatt, így érzem jól magam a bőrömben. Ezzel az erővel ha ugyanezt tanítanám egy kislánynak, nála ez nem okozna ugyanilyen problémát?

Nincs hosszú haja, ilyesmi, de ezt nem árt havonta igazítani:

[link]

ma 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!