Egy 2,5 évesnek milyennek kell lennie a mozgásának?
Figyelt kérdés
A kisfiam tulajdonképpen mindent csinál, védőnő szerint sincs lemaradva, de ő is azt mondja hogy a mozgáskoordinációja nem az igazi. Szóval fut, motorozik, páros lábbal ugrál, lépcsőzik (még kapaszkodik), de olyan darabos a mozgása, én is látom játszótéren, hogy a korabeliek már összeszedettebben mozognak. Ez jelezhet valami problémát? Vagy csak egyszerűen kicsit lassabb ilyen téren? Hozzá kell tenni, hogy a családban senki nem "ügyes", én gyerekkoromtól kétballábas voltam. Torna segíthetne ezen? Ha igen, milyen?ma 08:47
1/1 anonim válasza:
Nehéz így megállapítani, a leírás alapján szerintem nincs gond. Én sem voltam ügyes, utáltam a maszokát, fel se mentem rá. Lányom is ilyen, de ő tanulási zavaros is. Nála talán az volt a feltűnő, hogy félt is a csúszdán kb. 3 éves koráig. Engem meg csak egyszerűen nem érdekelt gyerekként. Egyik fejlesztőt kérdeztem erről és azt mondta, hogy ha nincs semmi egyéb probléma, csak ügyetlen valaki az nem is kerül el fejlesztő helyekre. És ebben van igazság, lányom nem beszélt sokáig, önállótlan a mai napig, sok dologban le van maradva, ezért vittük fejlesztésre, nem azért mert utálja a maszokát. Bármilyen mozgás segít ezen, de szerintem kicsi ahhoz hogy külön sportra járjon. Ha mással is gond van, akkor vidd el felmérésre és pl. tsmt torna tud segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!