Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elszegényedő kisgyerekes...

Elszegényedő kisgyerekes családok, hogy viselitek, hogy rosszabbul éltek?

Figyelt kérdés

Két kisgyermekünk van és az utóbb 3 évben, mióta beütött a covid és inflácio, egyre inkább elszegényedünk....

A férjem cégénél leépítés volt 2 éve, mikor a másodikkal még várandós voltam, a következő cég nem fizetett már olyan jól, és ráadásul most már az is nagyon kétséges, rosszul megy a cégnek, lehet, hogy bezárás lesz jövöre. Az én gyedem mindjárt lejár, de a kis cégnek, ahol dolgoztam, szintén betett a covid óta történő lejtmenet, épitőipari cég, alig van megrendeles, közölték, hogy visszavesznek, hisz kötelező, de nem tudnak megtartani, mert nincs szükseg a munkámra, hisz nincs annyi munka lényegében.

Bölcsibe szeptember előtt nem veszik be a kicsit, de amúgy sincs ugye munkám, így hogy keressek, ha a gyereket nem tudom hova rakni. Meg ki vesz fel 2 kisgyerekkel, ki nézi el, ha betegek...

Szóval eléggé el vagyunk keseredve. Van végzettségünk, sporolósak vagyunk, sosem szórtuk a pénzt, így van egy szép kia otthonunk,se van rajta keves hitel, plusz iszonyatosan elszálltak az árak, mióta az első gyerekünk született.

Folyamatosan mondunk le a dolgokról, spórolunk, hogy tudjunk minden hónapban félrerakni vész esetére, de már lassan nincs miről lenondani. Most meg nem is tudom, mi lesz, ha a gyedem lejárd, de nem lesz melóm.

Ti hogy viselitek, ha anyagilag betett nektek az elmúlt pár év?

ma 12:10
 1/4 anonim ***** válasza:
7%
Megbánással.
ma 12:34
 2/4 anonim ***** válasza:
83%
Én özvegy lettem, nincs segítségem, egy gyerekkel még kijövök, de spórolok, ahol csak lehet, félretenni épp hogy csak tudok. Hogy viselem? Szerintem bizonyos mértékben hozzáállás kérdése, mondhatnám rosszul, de azt is, hogy lehetne ettől rosszabb is. Végül is saját lakásban élünk, nem albérletben, van munkám, tehát hálás vagyok. Próbálom mindig úgy nézni, a pohár nem félig üres, hanem félig tele van!
ma 12:53
 3/4 anonim ***** válasza:
83%
Az én családom, na nem mint jó példa írom, egy fillért se tudtak felrerakni soha, úgyhogy innen nézve annyira nem is vagytok szegények.
ma 13:09
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezek csak kifogások....

Mi 1 éve voltunk mélyponton. 120ezer gyedet kaptam, otthon voltam a 2 gyerekkel. A nagy félnapos ovis volt.

Férjem egyéni vállalkozó volt. Villanyszerelő. Generál munkái nem voltak kb 1éve. A kapcsolócserékből, lámpa cserékből meg nem éltünk már meg.

Ő befejezte a vállalkozást, elment egy műhelybe dolgozni.

Én munkát kerestem, a kicsit beadtam bölcsibe.

Most kb 5x annyit keresünk, mint 1 éve.

ma 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!