Elszegényedő kisgyerekes családok, hogy viselitek, hogy rosszabbul éltek?
Két kisgyermekünk van és az utóbb 3 évben, mióta beütött a covid és inflácio, egyre inkább elszegényedünk....
A férjem cégénél leépítés volt 2 éve, mikor a másodikkal még várandós voltam, a következő cég nem fizetett már olyan jól, és ráadásul most már az is nagyon kétséges, rosszul megy a cégnek, lehet, hogy bezárás lesz jövöre. Az én gyedem mindjárt lejár, de a kis cégnek, ahol dolgoztam, szintén betett a covid óta történő lejtmenet, épitőipari cég, alig van megrendeles, közölték, hogy visszavesznek, hisz kötelező, de nem tudnak megtartani, mert nincs szükseg a munkámra, hisz nincs annyi munka lényegében.
Bölcsibe szeptember előtt nem veszik be a kicsit, de amúgy sincs ugye munkám, így hogy keressek, ha a gyereket nem tudom hova rakni. Meg ki vesz fel 2 kisgyerekkel, ki nézi el, ha betegek...
Szóval eléggé el vagyunk keseredve. Van végzettségünk, sporolósak vagyunk, sosem szórtuk a pénzt, így van egy szép kia otthonunk,se van rajta keves hitel, plusz iszonyatosan elszálltak az árak, mióta az első gyerekünk született.
Folyamatosan mondunk le a dolgokról, spórolunk, hogy tudjunk minden hónapban félrerakni vész esetére, de már lassan nincs miről lenondani. Most meg nem is tudom, mi lesz, ha a gyedem lejárd, de nem lesz melóm.
Ti hogy viselitek, ha anyagilag betett nektek az elmúlt pár év?
Szerintem ezek csak kifogások....
Mi 1 éve voltunk mélyponton. 120ezer gyedet kaptam, otthon voltam a 2 gyerekkel. A nagy félnapos ovis volt.
Férjem egyéni vállalkozó volt. Villanyszerelő. Generál munkái nem voltak kb 1éve. A kapcsolócserékből, lámpa cserékből meg nem éltünk már meg.
Ő befejezte a vállalkozást, elment egy műhelybe dolgozni.
Én munkát kerestem, a kicsit beadtam bölcsibe.
Most kb 5x annyit keresünk, mint 1 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!