Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azt érzem, hogy ha lenne 1...

Azt érzem, hogy ha lenne 1 gyerekünk az egyenlő lenne az elszegényedéssel. Te hogy látod?

Figyelt kérdés
Budapesten élünk, együtt 300 000 Ft-ot keresünk azt érzem,hogy ha jönne a baba elszegényednénk. Ha gyest kapnék kb. 220 000 ft-ból élnénk. Az szerintem 3 embernek nem elég a fővárosban. Te hogy látod?
2011. nov. 17. 11:10
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
81%

Valaki ennél kevesebbre vállal gyereket, de nem mennek csődbe.

Én dolgoztam, így kaptam tgyást, gyedet, ami nem volt olyan kevés mint a gyes. Gyes mellett pedig vagy dolgozni fogok félállásba, vagy eleve visszamegyek teljes állásba dolgozni. Engem visszavárnak szerencsére a munkahelyemre, és a gyereket is el tudjuk "rakni".

Nem a pénz jelent nehézséget nekem, hanem ha nincs hová beadni a gyereket, mert akkor anyuka nem tud visszamenni dolgozni. Engem inkább ez aggaszt (mert most úgy néz ki vissza tudok menni, csak hát ne történjen semmi ami ezt megakadályozza). Viszont ha csak gyest kapnék sem halnánk éhen, csak át kellene rendszerezni a költségeinket, és előre gondolkozni.

Amúgy jobb nem lesz, ha arra várna mindenki, hogy még többet és többet keressen, több legyen a gyes, akkor senki sem szülne...

2011. nov. 17. 11:17
 2/35 anonim ***** válasza:
83%
Hát pedig mi is ennél kevesebből élünk 3man. És nem szenvedünk hiányt semmiben.
2011. nov. 17. 11:20
 3/35 anonim ***** válasza:
Igaz mi kulfoldon elunk de van valami igazsag abban amit irtal. Gyerek szuletese utan nagyobb hazban kellett koltoznunk mert a masik kicsi volt harmunknak es igy a hitelunk is majdnem ketszeressere not. Osszeget nem irok mert a fizetesek itt ugyis masak de pl. a ferjem fizetese elmegy a hitelre, a szamlakra, kajara es 2 kocsi fentartasara es a szukseges ruhazkodasra. Az en fizetesem fele elmegy a bolcsodere. A masik felebol tudunk neha felretenni ha eppen nem kell az egyik kocsit muszakiztatni vagy eppen nem megy tonkre valami haztartasi gep otthon vagy eppen nem kell hazautani... :( Szoval gyerek elott fele ekkora hitel, nem volt bolcsi koltseg, eleg volt 1 kocsi... es a fizetesunk ugyan ennyi volt mindkettonknek. Nagyon sok megmaradt, nagyon sokat utaztunk, nyaraltunk es tettunk felre. A felretett penz lett a hazunk alaptokeje meg a baba cuccokat vettuk meg belolle. :) Mindketten jo fizetessel rendelkezunk, ferjem mernok en irodaban dolgozom. Megsem egyszeru. Szoval logikus amit irtal de ennek ellenere ha ujbol kezdhetnem sem csinalnam maskent. :))) Ha majd suliba megy a gyerek 2 ev mulva akkor felszabadul a bolcsode ara ami nagy segitseg lesz de addig nadragszij megszoritva. :(
2011. nov. 17. 11:25
 4/35 anonim ***** válasza:
74%

Mi fele ennyiből élünk 3-an és a kislányom semmibe nem szenved hiányt, jó minőségű szép ruhákat hord, meg van minden. És ha valami nekünk kell arra is összerakjuk a pénzt. HA így gondolkoztam volna sosem lett volna gyerekem. De nekem ez fontos volt és többet jelent mindennél.

Lehet, hogy MÉG nincs saját lakásunk, de idővel az is lesz :) Vannak fontosabb dolgok is :)

2011. nov. 17. 11:26
 5/35 A kérdező kommentje:
Akik ennél kevesebből élnek 3-an írjátok már meg hogy csináljátok és mennyiből éltek és hol! A fővárosba nyilván több pénz kell, mint pl. egy vidéki kisvárosban.
2011. nov. 17. 11:45
 6/35 anonim ***** válasza:
100%

Mi kerül neked ennyivel többe Pesten?

Nem adják olcsóbban a kenyeret és a tejet azért, mert kisvárosban vagy faluban árulják.

Lehet a rezsid többe kerül, de máshol sem olcsó, sőt van ahol drágább is, mint Pesten.

Mi Bp. mellett élünk és inkább bejárok Pestre vásárolni, mert több üzlet van, nagyobb a választék és ezáltal jobbak az árak is, mert van konkurencia.

A rezsim sem olcsóbb, a hiteleket sem adják jobb feltételekkel és még sorolhatnám...

Ha tényleg akarsz gyereket, akkor a jelenlegi összeg amit leírtál, nem lehet akadály. Ha viszont nem akarsz igazán, akkor egyértelmű, hogy sok mindent akadálynak érzel.

Amikor rám jött, hogy márpedig kell a gyerek, akkor -bár kalkuláltam egy kicsit- de nem voltak aggályaim egy kb. akkora összeget illetően, amit leírtál.

2011. nov. 17. 11:55
 7/35 anonim ***** válasza:
100%
ne is haragudj de én nem értek veled egyet.ha így gondolkozol akkor sosem lesz gyereked és sosem leszel igazán boldog.300 ezer forintból simán lehet egy babát vállalni.nekünk a párommal ketten kevesebb jön össze egy hónapban mégis vállaltuk a babát.de persze ez a ti döntésetek.
2011. nov. 17. 11:57
 8/35 anonim ***** válasza:
100%

Én írtam, hogy majdnem fele ennyiből élünk 3-an.

Mi nem Pesten lakunk, majdnem 200 km-re, DE legalább 2 havonta felmegyünk, mert sokkal jobban megéri még így is ott vásárolni nekünk mint itt helybe. Ugyan is nagyon sok minden a vidéki kisvárosokba (ahogy te is fogalmaztad) 20-30%-al drágább. Ilyenkor megejtjük az Auchant (mert itt nincs) de leginkább ruhákat veszünk ott például a Premier outlet-ben.

Ha csak a helyi kisboltba megyek le naponta 2 liter tejért friss kenyérért felvágottért is ott hagyok 3-4 ezer forintot, mert bizony sokszorosan ráteszik a hasznot.

A kereset meg sokkal jobb pesten.

Dolgoztam egy üzletbe, aminek pesti tulaja volt ott is volt a központi üzlet, s míg fent a munkatársaink közel 90-et kerestek, mi 10 órákat dolgoztuk (hétvégénk sem volt) a 65 ezerért. És sajnos ez szinte minden üzletben így van.

2011. nov. 17. 12:09
 9/35 anonim ***** válasza:
Mi is a fővárosban lakunk 3-an. 2 szobás lakásunk van. Vannak hiteleink is. Én 66 ezer gyed-et kapok és 12200 családit. Párom 150 ezret keres havonta.Ez kb 230000 havonta. Ebből lemegy a rezsi ami kb 120 egy hónapban, marad kb 100ezer.még lemegy a hitel úgy 30 körül. Marad 70 ezer. a gyerekre elmegy kb 15-20 ezer havonta. Kb 50 ezer marad. ez megy kajára és egyéb kiadásokra. Van 3 kocsink. Ebből 1-et csak nyáron használunk, 1-et alkalmanként, egyet napi szinten. 2 után fizetünk garázsdíjat is. Nem szűkölködünk egyáltalán. Jobb lenne egy nagyobb lakás, de örülünk, hogy ez legalább saját. Vidéken is pont annyiba kerül a nagyáruházakban a kaja és a ruha, mint itt a fővárosban. tesómék vidéken élnek, van összehasonlítási alapom. Nem érzem úgy, hogy elszegényedtünk volna, mióta megvan a kislányom. Azt még hozzátenném, hogy nem a leg gagyibb cuccokat vesszük mi sem.
2011. nov. 17. 12:09
 10/35 anonim ***** válasza:
86%

Úgy látom, hogy nem vagy tisztában a dolgokkal. Vidéken sokkal drágább az élelmiszer, a vegyszerek (mosószer, tisztítószerek, kozmetikumok) és rezsi is magasabb. Tapasztalat, nem légből kapott adat.

Pl.: Amit Pesten 20ezerből megkapsz, azt itt (vidéki nagyváros) sok esetben 30-35ezerből viszed haza. Ha csak a babaholmit nézzük, akkor is hatalmas a különbség.

Mi többet keresünk, mint Ti, de sajnos vannak hiteleink is, mégis vállaltuk a gyereket. Vannak dolgok amikről le kellett mondanunk (nem 3 autó és luxusnyaralás...stb.), de elhiheted, hogy megérte! Ha mától fogva csak vajaskenyeret ehetnék életem végéig, akkor is bevállalnám.

De ha ennyire irigy lennél a saját gyerekedre, tényleg ne is vállaljatok. Tudni kell lemondani bizonyos dolgokról, és nem egy pici babára kell fogni, ha valami gáz van az otthoni kasszában.

2011. nov. 17. 12:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!