Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azt érzem, hogy ha lenne 1...

Azt érzem, hogy ha lenne 1 gyerekünk az egyenlő lenne az elszegényedéssel. Te hogy látod?

Figyelt kérdés
Budapesten élünk, együtt 300 000 Ft-ot keresünk azt érzem,hogy ha jönne a baba elszegényednénk. Ha gyest kapnék kb. 220 000 ft-ból élnénk. Az szerintem 3 embernek nem elég a fővárosban. Te hogy látod?
2011. nov. 17. 11:10
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

Csak saját példát tudok mondani, összesen 250.000 Ft a havi bevételünk. A fővárosban élünk, egy gyerekünk van. Ebből a 250-ből átlagosan 150-200 ezer Ft-o költünk el. A többi megtakarítás (betegségre, nagy kiadásra, krízishelyzetre - adódott is már ilyen szituáció és akkor volt mihez nyúlni)

Attól függ kinek mi az igénye, van az ismerőseink között havi félmilliót kereső, aki eladósodott. Mindenkinek mások az igényei, illetve nem mindenki tudja, hogy meddig nyújtózkodhat.

Mivel te már gondolkodsz ezen a kérdésen, az eleve jó jel.

2011. nov. 17. 12:58
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

Ez régen még talán igaz volt, hogy vidéken könnyebb megélni. Talán pont a fordítottja igaz:

- Ha bp-en egy lakásban (nem panel) laksz, akkor a rezsid sokkal kevesebb, mint egy családi házban.

- Vásárolni sem drágább, sőt. Van szinte minden sarkon tesco, ahol diszkont áron szerezhetsz be mindent.

- Nem szorulsz rá arra, hogy autóval járj, mert még ha kaotikus is a helyzet a buszokon/villamosokon, de elég könnyen el lehet jutni a-ból b-be.

Egyedül annyiban látom a könnyebbséget vidéken, hogy itt van lehetőséged saját növény termesztésre, állattartásra. De ha ez nincs, akkor szerintem még nehezebb is (mert a fizetések viszont valóban alacsonyabbak)

2011. nov. 17. 13:03
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem elég.

Mi is Pesten lakunk, ugyanilyen összegeket hoztunk haza egy hónapban, mint ti.

Van lakáshitelünk, az havonta 55 ezer.

Amikor megszültem, akkor 230 ezer jött be egy hónapban, és mindenünk megvolt, sőt, tudtam spórolni is. Ha kevesebb van, jobban beosztod.

Most újra dolgozom, és már majdnem 3 havi bevételünket spóroltam össze, úgyhogy nekünk a gyerek nem volt egyenlő az elszegényedéssel, sőt:)

Inkább megtanított spórolni, most sokkal jobban állunk, mint mielőtt gyereket vállaltunk - akkor elszórtuk mindenre, amire abszolút nem volt szükségünk.

Marad szórakozásra is, sőt, azóta többet utazunk, mert imádunk wellnesselni, mindig teszünk arra is el:)

2011. nov. 17. 13:04
 14/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem akartam válazolni, csak kicsit ideges lettem. hog azt írtad vidéken könnyebb a helyzet. Persze képzeld itt kolbászból fonják a kerítést. Mitől is lenne könnyebb?? rezsit itt is fizetni kell, munkahely minimális, a fizetések sokkal kevesebbek, pl az én párom ahol dolgozik, ő kap 170.000 ft és munkatársai akik Pesten dolgoznak 250.000 Ft, pedig egy cég, ugyanaz a munkakör. Enni nekünk is kell és képzeld itt ahol élünk, egy kis várostól 10 km-re a boltban maximálisan kihasználják, hogy sok mindenki nem tud elmenni a közeli városba vásárolni, pl. 1 kg kenyér 315 ft, 10 db tojás 400 ft 1 kicsi rudi 99 ft, 1 kicsi tejföl 155 ft. Igaz igyekszünk mindent megvenni a Tescoban, Aldiban, Pennyben, de ha csak ennyi dolog kell nem autókázok 20 km. Egy szóval itt sem könnyebb a helyzet és ne haragudj nem akartalak bántani, de már többször olvastam itt, hogy vidéken könnyebb a helyzet, de hogy mitől azt nem tudom.
2011. nov. 17. 13:23
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

Mi egy vidéki nagyvárosból költöztünk Pestre, úgyhogy tudom hogy rezsi szempontjából itt Pesten minden olcsóbb. (A melegvíz például fele annyiba kerül itt.)

Élelmiszer szempontból kb ugyanaz, az előző lakhelyünkön is volt Tesco és egyéb hipermarket. Egy kisvároshoz képest pedig még alacsonyabbak is az árak.

Albérletben laktunk ott és most itt is, az valóban 10-20 ezer forinttal többe kerül.

A fizetések viszont majdnem ugyanennyivel magasabbak is.

A mi bevételünk kb 200-210 ezer forint, ebből nevelünk 2 gyereket albérletben. Nem mondom hogy könnyű, de valahogy csak-csak megélünk. Ha mondjuk van valami nagyobb kiadás, akkor van hogy fizetéselőleget vagy kölcsönt kell kérnünk.

Véleményem szerint havi 300 ezer forintból, főleg ha nem albérletben laktok, akkor meg lehet élni.

Az egyik hozzászóló írta, hogy neki kb 70 ezer forint marad a zsebében, amiből 15-20 ezret a gyerekre költ. Tőle szeretném megkérdezni hogy a maradék kb 50 ezer forintból hogy oldja meg azt hogy naponta legalább 3x egyenek is? Nekem ez jelenti a legnagyobb gondot! Hogyan lehet napi 1500-2000 forintból főzni és mellette még hideg ételt, esetleg némi nasit vásárolni? (Ha pl étolajat kell venni csak az 400-500 forintba kerül.)

És ha mondjuk még új ruhát vagy cipőt is kell venni a gyerkőcnek?

2011. nov. 17. 13:24
 16/35 krisztivan ***** válasza:
68%
Hát,úgy tünik én vagyok a kivétel.Igen,én pontosan ebben(szegény)cipőben járok a családommal.Nem felelőtlenül vállaltuk a fiunkat de az én 45ezer forintos bevételem marad csak fixen.Párom nem keresett húúú de sokat de mindenünk megvolt.Aztán sorra hozták a megszorításokat a cégnél és most olyan kb.50 ezerrel jön be kevesebb pénz.Ez pedig nagyon sokat számít.De azért nem az számít egy gyereknek hogy milyen márkájú ruha van rajta hanem hogyan is bánsz vele,mennyire foglalkozol vele és mennyire szereted.Ebben pedig nincs hiány és akkor is újrakezdeném ha ezt így tudnám előre.Mert MEGÉRI!
2011. nov. 17. 13:24
 17/35 anonim ***** válasza:
52%
Az lehet hogy le kell mondani egy-ket dologrol az anyagiak miatt, de erzelmileg te leszel a leges leggazdagabb ember. Legalabbis en igy erzem. Ennyire boldog meg sosem voltam, es nem is erdekel hogy nem tudom megengedni magamnak hogy allandoan vasarolgassak a baratnoimmel.
2011. nov. 17. 14:23
 18/35 anonim ***** válasza:

Az a válaszoló vagyok, akinek havi 70 ezer marad a zsebében és a gyerekre költ 15-20 ezret. :)

Még "csak" 8 hónapos a lányom, neki nem nagyon kell még új cipő és ilyesmi, tehát azon még egyenlőre tudok spórolni. Folyton vadászom az akciókat és mindenből igyekszem a leg kedvezőbben vásárolni. 2 naponta főzök nagyobb adagot, így az energián spórolok :). Van, hogy a gyerkőcre nem megy el, csak 10-15 ezer. Nem tologatom a pénzt, nem fillérezgetek, de nem is költök semmi feleslegesre. Szerencsém van, mert a rokon gyerekekről nagyon sok ruha maradt a gyerekemre, azzal is spórolok.

2011. nov. 17. 15:55
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem!Ha te így érzed, h 300 ezres összkeresetből nektek egy baba elszegényedést okozna, akkor mi a kérdés? Megerősítést vársz? Ha te így érzed, tökmindegy szerintem, ki az, aki egyetért és ki az, aki nem. Te/ti ezt eldöntöttétek, így érzitek.

Ezért nem is írok pro-kontra véleményt.

o.O

2011. nov. 24. 20:06
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, szerintem nálad nem ez a gond. Te nem akarsz gyereket. Csak próbálod elhitetni az emberekkel (magaddal is), hogy igen. És ez csak egy kifogás. Ha milliomosok lennétek, szerintem akkor is kitalálnál valamit. Bocs, ha nem így van, de teljesen ez jön le nekem. Egyébként nálunk két gyerkőc van, és mi is kb. ugyanennyi pénzből élünk. Hogy csináljuk? Nem veszünk meg minden hülyeséget feleslegesen.
2011. nov. 24. 20:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!