Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azt érzem, hogy ha lenne 1...

Azt érzem, hogy ha lenne 1 gyerekünk az egyenlő lenne az elszegényedéssel. Te hogy látod?

Figyelt kérdés
Budapesten élünk, együtt 300 000 Ft-ot keresünk azt érzem,hogy ha jönne a baba elszegényednénk. Ha gyest kapnék kb. 220 000 ft-ból élnénk. Az szerintem 3 embernek nem elég a fővárosban. Te hogy látod?
2011. nov. 17. 11:10
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy milyen szokásaitook vannak, mikről tudnátok lemondani, csökkenteni.

Egy baba pénzbe kerül és kell hogy legyen tartalékotok, mert lehet váratlan kiadásotok. Viszont sok mindenen tudtok spórolni.

Mi azt az életszínvonalat nem akartuk feladni amiben éltünk baba előtt, viszont a születése megváltoztatott mindent :)

2011. dec. 5. 04:54
 32/35 anonim ***** válasza:
100%

Mi is vidéken lakunk.Debrecen mellett.

Párom 100000-120000-et kap. Én gyesen vagyok,mert egyetemre jártam a baba előtt.

Gáz télen: 25-30000ft

víz+szemétszállítás: 6-7000/2hó

Telefon+internet:12000ft/hó

áram: 7000/hó

kaja: 40000ft

Kisfiunk:15000 ft

Mi sem élünk nagy lábon,de inkább éheznék mint,hogy a gyerekemet ne vállaltam volna.A legnagyobb örömöt ő adja nekem.Spórolni kell.2 napra főzök nagyobb adagokat.A gyerek nem azt nézi,hogy márkás ruhát kap-e vagy sem,de még csak azt sem,hogy új-e,vagy használt.Arról szól az egész,hogy miről vagy képes lemondani egy gyerekért.De,hogy 300ezerből nem lehet 3 embernek megélni,ezt nem hiszem el.Itt alig van munka,fizetés=0 Pesten jóval több.És szerintem nincs akkora nagy különbség az árakban,hogy vidéken könnyebb legyen.Itt sem adnak ingyen semmit.Kihasználják vidéken,hogy nincs nagy konkurencia.

Hányan örülnének,ha ennyi pénzből élnének.Többek között mi is.E.

2011. dec. 5. 06:44
 33/35 anonim ***** válasza:
100%

Veszprémi vagyok!Részletesen leírok mindent:

Párom keres kb. 120.000Ft-ot.

Én kapom a gyest+családit ami kb 38.000Ft.

Ez összesen 158.000Ft.

Ebből fizetjük az albérletet:35.000/hó

Fűtés:17.841/hó

Közös költség:9350/hó

Gáz:1815/hó

Víz:4000 körül/hó

Villany:9500 körül/hó

Internet:2700/hó

Tv:3100/hó

Telefon:5500/hó

Ez közel 90.000Ft havonta.Marad a megélhetésre 68.000Ft hármunkra mert páromnak és nekem van egy 5 hónapos kislányunk!

Örülnék ha 300.000Ft bejönne havonta.Vígan megélnénk belőle.

2011. dec. 5. 07:45
 34/35 anonim ***** válasza:
100%

Én meg azt érzem, hogy ha nem lenne ez a gyerekünk az egyenlő lenne az érzelmi szegénységgel...

Bp-en élünk, egy szobás albérletben, mindent megkap a kicsi csak fele áron, negyedáron, használtan turiból, vateráról. 260e-ből élünk, egyáltalán nem rosszul!Más kérdés, h házvásárlásra még jó darabig nem gondolunk, de NAGYON BOLDOGOK VAGYUNK, megérte!!!:-)

2011. dec. 22. 17:57
 35/35 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk 3 kisgyerekünk van. Bp-en élünk társasházi lakásban, 1 autónk van. Lakáshitel 46ezer.

Így 5-en havi 400.000 Ft-ból tudunk normálisan kijönni, ami azt jelenti, hogy minden havi esedékes számla be van időben fizetve, megveszünk minden szükséges dolgot, nem szenvedünk hiányt semmiben, de úgy gondolom, semmi luxus nincs benne. Havi 1-2 kimozdulás, szórakozás (étterem, mozi vagy férjemnek sörözés a barátokkal) is belefér.

Azért szinte minden hónapban felmerül valami váratlan kiadás, pl. valami elromlik/tönkremegy vagy jön valami extra tétel.

Én is folyamatosan nézem az akciókat, ruhákat főleg turiban és vaterán veszek (de emellett azért pl. Tescoban, C&A-ban is), ill. ismerősöktől is kaptunk kinőtt, de még teljesen jó állapotú cuccokat. Amit a ruhán megspórolunk, azt leginkább az élelmiszerre költjük, fontosnak tartom, hogy egészséges és jó minőségű legyen.

2011. dec. 22. 18:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!