Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves kislányom hajnal óta...

3 éves kislányom hajnal óta hány, és megy a hasa. Félek, hogy ki fog száradni?

Figyelt kérdés
Semmi nem marad meg benne. Mondja, hogy szomjas, de ha iszik, azonnal kijön belőle. Most alszik, ez is fura, mert nem szokott nappal már aludni. Mennyi idő múlva baj, ha nem iszik? Láza nincs.
2011. nov. 12. 11:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Én is elvinném ügyeletre! Ott adnak neki egy szurit hányásra, ha úgy látja a doki. Nomraflore-t adhatsz neki. Hasmenésre Smecta.Amikor kislányom volt így, a dr helyeselt az ügyeleten, hogy ezeket már az odaérkezés előtt adtam neki!Ha nagyon kiszáradna, akkor lehet, hogy benntartják a kiszáradás veszélye miatt.Inni: ahogy írta egyik hozzászóló, nem hideg, de nem meleg és nem langyos vizet, kanalanként.Lassan emelve az adagot!! Amúgy lehet, hogy az alvás után már jobban lesz. Nekem anno volt egy anyuka, aki azt tanácsolta, éjszaka ébresszem fel inni. Nem tettem, mert úgy voltam vele, jobb, ha kialaussza magát. Reggelre jobban lett!
2011. nov. 12. 13:17
 12/24 anonim ***** válasza:
Hányás elleni kúp nálatok sem jó. Szegénynek ígyis megy a hasa.Remélem, hamar túl lesz rajta! Jobbulást!! (Uccsó voltam megint)
2011. nov. 12. 13:44
 13/24 anonim ***** válasza:

Én mennék vele azonnal az ügyeletre.

Kéne neki infúzió.

2011. nov. 12. 15:25
 14/24 anonim ***** válasza:
Remélem jól van a kislányod. Kérlek írj majd mi a helyzet vele.
2011. nov. 12. 15:25
 15/24 anonim ***** válasza:

Hányásra hideg kóla kanalanként nagyon jó! Ilyenkor félre kell tenni hogy 'én nem itatok cukros löttyöket a gyerekkel', hatásos és ez a lényeg, a Heim Pál kórház honlapján is írnak erről.

A másik pedig a gyömbéres üdítő /kinley/, ez is csodákra képes. Sópótlásra pedig ropi, sós keksz.

2011. nov. 12. 20:09
 16/24 anonim ***** válasza:
Hogy van a kislányod?
2011. nov. 12. 20:36
 17/24 anonim ***** válasza:
Mizu?
2011. nov. 12. 20:51
 18/24 anonim ***** válasza:
54%
Remélem, hogy a kérdező még tegnap elvitte a lányát kórházba, és azóta már jobban vannak. Sajnos ez nagyon úgy tűnik, hogy lehet Rota vírus fertőzés. Tapasztalatból tudom, mert az én lányom is átesett rajta 3 és fél évesen. Reggel mikor felkelt, látszólag semmi baja nem volt, a kedve is jó volt, és reggelizni kezdett. Pár falat után egyik pillanatról a másikra öklendezett egyet és kihányt mindent sugárban. Hirtelen azt hittem, megundorodott a kajától, adtam neki vizet, de azt is azonnal kihányta, és onnantól nem volt megállás. A hányással kezdődött, utána pár óra múlva jött a hasmenés (és görcsölt is a hasa rendesen). De nem is kicsit. Hívtam a gyerekorvost, hogy ilyenkor mi van, azt mondta ha nem javul a helyzet, azaz továbbra is minden kijön belőle, akkor irány a Szent László kh. (Gyáli út), fertőző osztály. Délutánra a lányom belázasodott és aluszékony lett, na akkor fogtam magam, összecsomagoltunk és bementünk a kh-ba. Azonnal ott fogtak minket, akkor már 38 fölött volt a láza. Első dolog volt hogy infúziót kapott, és mivel a láza nem akart lemenni, lázcsillapítót is. Pár óra múlva már láthatóan jobban lett, lement a láza és kért pár falat kekszet is. De az infúzió éjjel-nappal be volt neki kötve. Végül 4 napig voltunk bent, (én is vele voltam természetesen, bár a földön kellett aludni, meg az asztalra borulva, de ez a legkevésbé sem érdekelt), a 4 nap alatt szinte folyamatosan folyt bele az infúzió, jó sok üveggel. Az utolsó nap már nem kapott, akkor már ivott rendesen. Enni szinte semmit nem evett, max. egy-két falat kekszet, ropit. A hányás szerencsére már nem jött vissza, de még napokig ment a hasa, és görcsölt is szegénykémnek. A székletből állapították meg, hogy Rota vírus. Sajnos ilyenkor nincs más megoldás, csak a kórház, mert ott tudják pótolni a folyadékot, ami életfontosságú. Nagyon remélem, hogy a kislány már jól van! Kedves kérdező, majd ha ismét lesz érkezésed, kérlek azért tudasd, hogy jól vagytok. Szorítok nektek.
2011. nov. 12. 21:25
 19/24 anonim ***** válasza:
Előzőnek, miért vitte volna tegnap orvoshoz, ha ma tette fel a kérdést??
2011. nov. 12. 22:34
 20/24 anonim ***** válasza:
Bocsánat, elnéztem! Tök mindegy, a lényeg, hogy remélem kórházban vannak és rendben van a gyermek.
2011. nov. 13. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!