3 éves kislányom hajnal óta hány, és megy a hasa. Félek, hogy ki fog száradni?
Figyelt kérdés
Semmi nem marad meg benne. Mondja, hogy szomjas, de ha iszik, azonnal kijön belőle. Most alszik, ez is fura, mert nem szokott nappal már aludni. Mennyi idő múlva baj, ha nem iszik? Láza nincs.2011. nov. 12. 11:05
1/24 anonim válasza:
Főzzél neki egyszerű fekete teát,az kicsit megfogja a székletet,meg ásványvizet lehet,mindegy mit amit megiszik. Viszont ha délre-délutánra sem javul a dolog,ugynugy kijön rögtön amit megivott,vagy netán meg sem issza,szerintem vidd be az ügyeletre. Most még nem hinném hogy gond lenne és azért alszik,szerintem csak kimerült,lehet mire felkel jobban lesz. Azért ha tul sokáig aludna keltsd fel egy kicsit inni.
2/24 anonim válasza:
NE adj neki egyszerre sokat inni, ha csak egy-egy kortyot iszik, akkor könnyebben bennmarad. Fekete tea jobb, mint más ital, esetleg még kólával próbálkozz.
Hogy alszik, az normális, minden beteg gyerek igy szokta.
Idönként kináld meg valami sós dologgal (ropi vagy hasonló), mert a hányás-hasmenéstöl erösen sóhiánya lesz.
3/24 anonim válasza:
Kiskanalanként adj neki szőlőlevet!
Azt nem fogja kihányni.
4/24 A kérdező kommentje:
3 kiskanál teát adtam neki, azt is kihányta.
2011. nov. 12. 11:49
5/24 anonim válasza:
Azonnal kórházba!
Ha aluszékony, az már a kiszáradás jele! Ez életveszélyes lehet!Kérlek menjetek be!
6/24 anonim válasza:
utolsóval 100%-ban egyetértek, a kiszáradástól alszik, azonnal orvos! ne várd, hogy felébredjen, mert ez egy ördögi kör! a kiszáradástól aluszékony és alvás közben csak romlik az állapota! infúzió.
7/24 anonim válasza:
hűtőhideg víz kanalanként 5 percenként, de először is kórház, ahogy fennt írták. Ha már megmarad benne van pl a hippnek ORS ivóleve, ami dehidratál. DE ha már legalább 3* hányt és aluszékony, keltsd fel, és vigyétek be. Írd meg mi volt! Jobbulást!
8/24 anonim válasza:
mármint rehirdatál, gondolom :)
9/24 anonim válasza:
Kórház nem este nem holnap most!!!!!!
10/24 anonim válasza:
Kisfiamnak láza is volt a múltkor amikor benne volt a hányásos járványba. Én már a 3. hányás után vittem e gyerekosztályra, mert a lázcsillapító kijött belőle azonnal, ahogy leért. Deadalon kúpot kapott, már az első megfogta a hányást. Utána ivott is. Haza is engedtek bennünket, nem kellett bent maradni. Az hogy alszik, az még nem biztos, hogy ki van száradva, azért ahhoz több kell. De nagyon kifárasztja őket. Jobbulást neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!