Mit tegyek ha a 2,5éves kislányom visszatartja a kakit?
Nálunk is volt ilyen időszak. Azért nem engedte kitörölni ,mert fájt a popija,a tul kemény és nagy széklettől.El kellett kezdenünk kupozni,hetekig ment hogy egy kakija volt egész héten,az is kuppal,Jött volna az a kaki hamarabb is,csak visszatartotta. Vettem neki Fruktolak szirupot,meg Duphalakot székletlazitónak.Aztán egyszer sikerült neki a kaki kup nélkül,és elmagyaráztam neki mindig hogy ha nem tartja bent akkor nem fog neki annyira fájni,és milyen kis ügyes,mert ment a dolog kup nélkül is. Azóta kakil egyedül,és mondja is hogy "Nem kell Púp":-)
Csokit egyáltalán nem ehet,akkaot sem,babánt sme nagyon adok neki,semmi olyan ami megfogja,vagy tul kemény széklete okoz. Nekünk a friss füge sokat segitett.
Most akkor ha jól értem, két problémád van, egyrészt hogy visszatartja a kakit, másrészt hogy ha mégis kakil, nem tudod kitörölni.
Előbbire javasolnám, hogy szerezz be székletlazító lekvárt, nincsenek mellékhatásai, vagy ha amúgy eleget iszik, használhatsz korpát is (főzelékbe, joghurtba). Ha kicsit rendeződik a helyzet, érdemes a kikt bilibe vagy wc-be küldeni (ha látod, hogy kakilni fog, ültesd bilire), így nem lesz csupa trutyi a nunija, ami egyébként nagyon veszélyes, könnyen húgyúti fertőzést okozhat! A nuninak mindig tisztának és száraznak kell lenni.
Jó ötletek hangzottak el, szerintem. Ami ezek mellett eszembe jutott, hogy amúgy is célszerű már ennyi idősen ösztönözni szobatisztaságra, és ennek egyik legkiválóbb, sokak által bevált módja, ha a picurt pucér altesttel engeded lenni a lakásban, nyáron -ha van kert- a kertben. Igaz, lakásban több mindenre oda kell figyelni: olyan helyiségben "pucérkodjon", ahonnan kivitted a szőnyeget (vagy elevenem volt), a könnyebb , utólagos takarítás okán. Tehát engedd a padlóra üríteni az adott helyiségben. (Sokan idegenkednek ettől, de hát alternatív megoldás csak kertes házban van, és csak nyáron, a kertben, bár ott is fel kell a kakit szedni persze, higiéniai okokból.)
LEHET, HOGY A KOMFORT ÉRZETÉT GÁTOLJA a pelus most már, pláne, ha belemegy a puncijába is is a kaki olykor, mint írod.
További meglátásaimat hosszasan ecseteltem egy másik kérdésnél, bár avval kezdtem, hogy nem tudok érdemben hozzászólni, ehhez képest elég mélyen belementem a meglátásaim ecsetelésébe:
11-08 19:54 (első beírás)
és 11-11 21:53-tól 22:26-ig
...ja, lemaradt, hogy hol... itt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!