Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislányomat meddig pelenkázhat...

Kislányomat meddig pelenkázhatja az apukája? És a kislányom meddig láthatja apát fürdeni?

Figyelt kérdés
Kislányom 16hónapos de úgy veszem észre az apukáján h nem szívesen pelenkázza már a lányát és ő is szégyenlős lett előtte. Nálatok ez hogy volt?
2011. nov. 7. 06:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
43%
Hogy meddig pelenkázhatja nincs megszabva, döntse el az apuka. Ha ő úgy érzi neki ez már kellemetlen ne erőltesd. A kislány meg nem fog ez miatt 'szenvedni' hiszen ha ugyan úgy játszik vele meg szereti talán fel sem tünik. Ha apának szól h van valami a batyuban azt kel neki mondani menj anyának szólj intézzétek el és gyere vissza játszani. Intézzétek úgy a dolgot h a kicsi úgy érezze ez is már nagylányos dolog amit a csajok együtt csinálnak. Biztos lesz olyan h csak apa van kéznél, hát azt apukának be kel nyelni, annyit csak kibír. Apuka szégyenlőségéről fogalmam sincs, nálunk ez a helyzet nem áll fennt.
2011. nov. 7. 06:51
 2/15 anonim ***** válasza:
87%
A szégyenlősség nem veleszületett tulajdonság.Ha egy 16 hónapos kislány szégyenlős,akkor a szülei a hibásak.Rosszul álltok a meztelenséghez.
2011. nov. 7. 06:57
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

meddig pelenkázhatja?Inkább nem akarja pelusozni, és ez jó kifogás.

A gyerekek olyan 5 éves korig tuti nem érdekli, hogy mesztelenek, sőt általában szeretik is.

Sőt, szeretnek is mesztelenek lenni. A lányom 3 éves, és szoktak Apával együtt fürdeni. Még egyáltalán nem zavarja egyikőjüket sem. Apának kukija van, mint öcsinek.. Ennyi. Anyának punija, mint nekem.

2011. nov. 7. 07:00
 4/15 A kérdező kommentje:
Apa a szényenlős a lánya előtt és nem fordítva!
2011. nov. 7. 07:11
 5/15 anonim ***** válasza:
96%
Ha nem veszi természetesnek egy apa, hogy pelenkázás közben látja a 16 hónapos kislánya punciját, és még az apa szégyenlős, akkor az apával valami baj van.
2011. nov. 7. 07:38
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nagyobbik lányom már nem pelenkás (2,5 éves), de ha apa itthon van, mindig neki kell popsit törölni WC-zés után, nagy dolog után is. Ez a férjemet nem zavarja. (bár valamelyik nap olyan büdit sikerült termelnie a lányomnak, hogy apa fél óráig köhögött utána.:))

Kisebbik lányunk 13 hónapos,őt is bepelenkázza, ha arról van szó.Nagy dolog után is.

Férjem alsónadrágot vált előttük (nem szaladgál fél óráig mezítelenül), nem vettem észre, hogy ez zavarná őt. A lányokat meg természetesen nem érdekli a dolog.

2011. nov. 7. 07:38
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha apa szégyellős, akkor nincs további kérdés:) Akkor ne pelenkázza és ne öltözzön előtte. Ha együtt akarnak pancsizni néha néha akkor max. húzzon fürdőgatyát.

Szóval erőltetni semmiképp se kell, ezer más módja van az apa-lánya közötti jó kapcsolat és intimitás létrehozásának még az együtt fürdésen kívül:)

Egyébként nekem is 2.5 éves a lányom 1 éve csacsog-beszél vágja az összefüggéseket, és néha megállapítja hogy apának kukija van neki meg nunija de ennyi amennyit a kérdéssel foglalkozik. A férjem simán pelenkázta még 2 évesen is (azóta szobatiszta de ha törölni kell neki vagy fürdetni bármi azt se tartja cikinek ő ilyen laza típus valahogy) meghát már gyakorolt a fiunkon szóval minden spontánul jön.

2011. nov. 7. 07:41
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk természetes a meztelenkedés,18 hónapos a lányunk.Ha nem akar apuka pelenkázni,nem kell erőltetni,az fura nekem is hogy zavarja az apát.Ha szégyenlős azt is meg lehet oldani.Véleményem szerint is ebben a korban nem kell ezzel foglalkozni.Az én lányom ha meglátja az apja kukiját röhög rajta és ennyi.Nem kell ezt túlparázni.
2011. nov. 7. 07:46
 9/15 anonim ***** válasza:
45%
4-5 éves korig nem gond, utána viszont nem jó a meztelenül együtt fürdés, mert a gyerek olyan lelki-életkori változásokon megy át, amit befolyásolhatnak az ilyen helyzetek.
2011. nov. 7. 07:56
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Sztem nem normális h egy ffi szégyenlős a saját gyereke elött aki csak ennyi idős.

Most akkor én se pelenkázzam a kisfiamat ennyi erővel?Inkább itt apuka nem arakja pelenkázni a gyereket,az lehet a gond.

Nálunk nem vagyunk szégyenlősek egymás elött,és a gyereket se neveljük erre tudat alatt igy.

2011. nov. 7. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!