Milyen vicces mondatai, beszólásai, megjegyzései vannak/voltak kicsi gyerekeiteknek? Olyanokra gondolok, amelyeket az ember felír egy naplóba, vagy mélyen elraktározza magában és ha eszébe jut, sírva nevet tőle.
Ma reggel odabújik 2,5 éves kisfiam. Hú mondom, de hideg a lábad. Erre ő: -akkor főzd meg :)
(ez nála azt jelenti, hogy tegyem be a mikróba, mert mindent amit a mikróba melegítek, azt mondja rá, hogy "megfőzöd")
Adom rá a vastag zoknit a vékony zoknira, hogy bennt fel ne fázzon, erre megszólal
-nem kell vastag csaba :)
Szerintem az ember óránként tudna ilyesmit felírni, bánom is , hogy nem írkáltam eddig. De mostmár fogom :)
Enyém elég korán kezdi a beszédet, még csak 10 hónapos, de hát lány! :)
Pár napja megyünk be a mosdóba kihozni valamit a polcról. Meglátja a porszívót a sarokban, erre közli vele:
-Tűnj el!
Nézek rá, hogy mivan?! 10 hónaposan ezt így hogy, erre szemberöhög és huncutul bújik, majd közli:
- Szeje-teje (=szeretlek)
:D
2 éves lányunkkal gyakran járunk gombázni. A minap felhívott minket a Nagyi, és megkérdezte tőle, hogy éppen mit csinál. Egy mesekönyvet lapozgattunk, amiben mondókák vannak. Ahol épp ki volt nyitva, ott egy nagy nózis törpe álldogált egy erdőben - körülötte gombák. Mit válaszolt a lányom a Mamának?
- Most mesélek a nagyorrú tinóru bácsiról!
elállt a lélegzetem, 2 éves!
Kisfiam 3 éves volt mikor felfázoot. Csináltam neki gyógynövényes ülőfürdőt. Mikor leszűrtem egy darab beleesett a kézmosó csapba. Mikor fogat mosott mondja nekem:
"Anya látok valamit! Mi ez?"
mondom neki, hogy teafű. Erre rémülten hátranézett és kérdezte:
"Én a fű? Akkor te mi vagy?"
Ez a legjobb, de persze nagyon sok volt, pl tüszök - küszöb. Ez beletelt vagy 10 percbe mire megértettük mire gondol, akkor is csak úgy hogy megmutatta.
A fiam mondta 3 évesen lányom barátnőjére
- olyan romantikus illata volt.
Pár hónap múlva ezt mondta
- Elmentem a kék erdőbe cápára vadászni.
Anyósom egy öregek otthonában dolgozik, egyszer mentünk érte, a kicsi nagyon sietett a mamához, így hát előre szaladt. A folyosón előtte ment egy járókeretes néni, mellette nem fért el a lányom.
Mre rákiált, hogy "Fuss, fuss, mert én sietek."
A néni hátranéz, és elkezdenek mindketten kacagni.:))
Drága rokonom egykor, 8 évesen hirtelen nem tudta felidézni az egyik kedvenc gyermekdalának címét, és elkezdett gesztikulálni:
"tudod, az a izé... aaaaa a macska belenyalt a tejfölbe, vagy ilyesmi! :) " , de ezt nagyon aranyosan és lelkesen magyarázta. :)
(megfejtés: "Cirmos cia, haj" :)) )
Apa kérdezte: Kisfiam, mond meg anyànak, milyen motor van a fűnyírós traktorban?
3 évesünk röhögve: Kaszatibiii!!!
Kawasaki motor, de a Kasza Tibi szerinte jobban hangzik...:)
Megállapítása tegnap: Amit be lehet kapcsolni,azt ki is lehet kapcsolni....erre megnyomta a hosszabbitón a piros kapcsolót, benne a szàmítógép dugóval...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!