Ilyeneket hogyan magyaráztok el a gyerekeiteknek? Óvódás korú.
Hát nálunk a keresztlányomnál a tampon az füldugó volt sokáig!:)
A születését úgy magyarázta az anyja,hogy doktor bácsi kivette anya hasából.
A hogy került oda kérdésre mi azt mondtuk,hogy anya kapott egy szurit a hasába és úgy!:)
Olyan hülyeség így ferdíteni a dolgokat. Én simán megmondtam, hogy a kisbaba vagy az anyuka punciján bújik ki. Azért ez az általánods, de ha császáros voltál, meséld azt.
Arra hogy hogy kerül be, elmondtam hogy az anyukák pocakjában, és az apukák kukijában magocskák vannak. HA az anyuka és az apuka nagyon szereti egymást, és kisbabát akarnak akkor olyan szorosan összeölelkeznek, hogy a kis magok találkozni tudjanak, és a két magból lesz egy kicsi baba, aki az anyuka pocakjában növekszik, mint egy jó meleg, puha fészekben.
A betétre én is azt mondtam hogy az felnőtteknek való pelus, mert a felnőtt néniknek szokott vérezni a puncija. De ez nem rossz, hanem ennek a nénik örülnek, mert azt jelenti hogy ha akarnak lehet kisbabájuk.
felnőtt néniknek szokott vérezni a puncija.
Hát azért nem mindegy,hogy ezt mikor adod be a gyereknek! Egy ismerősöm elmondta,mert hogy az ő 3 éves lánya, már nagy ehhez. A gyerek többször sírt,mert neki a vér, az mindig balesethez kötődik. Többször sírva fakadt,hogy anya miért vérzik,meg hogy ő majd nem akar.
Szóval nem kell mindent virágnyelven elmondani, de azért figyelembe kell venni,hogy a gyerek, az nem kicsi felnőtt,hanem gyerek!
Annyit mondok el amennyit muszáj, és ha nincs több kérdés akkor örülök,ha van akkor még egy fokkal közelebb megyek az igazsághoz,de semmiképp nem hazudok.
Nekem a 2,5 éves lányom kérdezte meg ugyan ezt,mert épp babát várok és már jó nagy a pocakom.
Azt tudta,hogy a dokibácsi segített neki is kibújni. Tehát az igazat mondtam,sosem kérdezte meg hogy hol, melyik részen bújt ki megelégedett ennyivel.
Most megkérdezte hoyg a tesó hoyg fog kijönni, mondtam hogy majd ha megnő akkorára mint a babák szoktak akkor szólunk a doktorbácsinak aki segít kivenni.
Szintén megelégedett enyivel.
Ha továb kérdez, akkor is válaszolok, megint egy fokkal közelebb.
Pl azt sosem mondanám,hogy a nunimon jön ki vagy benyúl ott érte a dokibácsi, mert félő hoyg eszébe jutna hoyg ott neki is luk van és esetleg bedugna valamit, valami apró tárgyat vagy nyúlkálna mert kíváncsi és koszos kézről összefertőzné magát, tehát jól végig kell gondolni hoyg mit mondasz.
De én vallom,hoyg hazudni azt nem szabad.
15:15 válaszoló vagyok.
Annyit hagytam ki,hoyg ha válaszolsz bármire, mindig a legtávolibb legtágabb kategóriából indulj el.
Pl:
Mi a tampon?
Az egy néniknek való eszköz. ENNYI
ha tovább kérdez, akor megint egy mondat és pont.
27 hónapos a fiam, párszor sikerült benyitnia a fürdőbe mikor a tamponnal szerencsétlenkedtem. Annyit mondtam, anyának vérzik a puncija. Ez a lányoknál/nőknél előfordul, a fiúknál/bácsiknál sosem. Ennyivel beérte. Ha legközelebb is látta, csak megjegyezte, hogy "anyának vérzik a puncija" de nem lovagolt tovább a témán.
Terhességről még sokat nem faggatott. Annyi volt róla, hogy a pocakomban volt, aztán megszületett. Nem kérdezte hogy került oda és hol bújt ki. Majd az egyik plüss állatát bedugta a pólója alá, aztán "megszülte". :D Ezen sem lovagolt tovább.
Viszont, ami most nálunk gondot okoz, azok a "kicsit fel nem fogható" és "nem látható" dolgok.
Pl a fiam most fél az ősztől és a fénytől. Hiába próbáltam neki magyarázni, hogy nyár után jön az ősz, hullanak a levelek, kevesebbet süt a nap, hűvös van, esik az eső.... meg akarta nézni. És mikor azt mondtam, hogy de nem látod, akkor megijedt. Aztán lerajzoltam neki az őszt, így van egy kézzel fogható bizonyítéka arra, hogy mégsem "láthatatlan."
Hát... nehéz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!