Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ilyeneket hogyan magyaráztok...

Ilyeneket hogyan magyaráztok el a gyerekeiteknek? Óvódás korú.

Figyelt kérdés
Nagyon kíváncsi a fiam, legutóbb pl rákérdezett, hogy akinek kisbaba van a hasában, az hogy jön ki onnan. Hirtelen nem tudtam válaszolni, aztán szerencsére elterelődött a téma. De nem is tudom, hogy mit kéne válaszolnom neki. Ha azt mondom, hogy felvágják a hasát, nem teljesen igaz, nekem pl nem császárral született. Mit lehet erre válaszolni, ami igaz is, de azért le is nyugtatja az érdeklődését? Vagy pl arra, mikor betétet meg tampont talált, kérdezte, hogy az mire jó. Erre mit mondjak? Azért vérzésről nem akarok neki beszélni, de valami választ vár. Valami frappáns válasz ezekre?
2011. szept. 22. 10:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

A betétre én megmondtam az igazat, hogy anyukáknak néha kicsit vérzik a cuncijuk és ez így van jól, és nem fáj. Ezzel éppen jót tettem nekik, mert látják, hogy a vér nem is fáj, nem kell félni tőle, szóval azóta jöhetnek a bubuk a térden.

A babakérdést én is a magocskákkal ölelkezéssel magyaráztam, de azt is úgy, hogy ez csak anyukákkal apukákkal történik. Persze fordítva van kicsit a helyzet, de még így értik meg jobban, és nem kezdenek el félni ölelgetni másokat. Ahogy nőnek, ez nem lesz kérdés, hogy előbb van az ölelés, és attól leszünk anya és apa.

Szülésről csak annyit mondtam, hogy doktor nénik, vagy bácsik kiveszik a pocakból ügyesen a babát. Egyelőre elég volt nekik.

2011. szept. 22. 16:25
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
A doktor bácsi kicsalogatja, ezért kell majd bemenni a kórházba. :)
2011. szept. 22. 21:28
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon egyetértek a 11:15-ös, és a 15:56-os válaszolóval! A gyereknek minden kérdésre őszintén kell válaszolni!!!
2011. szept. 23. 07:19
 14/15 A kérdező kommentje:
Az nem is kérdéses, hogy őszintén, de nekem nem éri be a fiam egy mondattal. Akkor jön a további kérdés, hogy de miért vagy hogyan és igazából nehéz eljutni olyan pontra, hogy megelégedjen a válasszal, hogy értse az egészet.
2011. szept. 23. 10:37
 15/15 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Tessék, egy kis segítség.

2011. szept. 23. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!