Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyermekek ragozási problémá...

Kisgyermekek ragozási problémáiból vagy szókeveréséből Nálatok is vannak vicces történetek?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2,5 éves kora körül már mondtuk neki, hogy nem azt kell mondani 2 éves vagyok, hanem kettő és fél. El is kezdte mondogatni szépen. Másnap anyukám kérdezi, hogy hány éves vagy, erre nagy büszkén rávágja: ésfélkettő. Végül is minden szó stimmel, csak rossz helyen van.
2011. júl. 6. 13:33
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
91%
Éppen a napokban volt a tévében,hogyan lehet házilag barométer csinálni.Fiam-most lesz iskolás-azóta ezen töri a fejét,meg is csinálták,de a nevét képtelen megjegyezni.Következetesen baromórának mondja.:DDD
2011. júl. 6. 13:40
 2/31 anonim ***** válasza:
82%

Két napja a Feneketlen-tólnál kirándultunk, ott keletkeztek ezek az örökérvényűk:

1. Találtál egy tobzot!!

2. A kacskaringós csúszda a szaladgáknak való.

:)

Imádom a gyerekszáj-gyűjteményeket, mert annyira viccesen használják a szabályokat a kivételekre, a kivételeket meg ahol a szabályosat kéne :) És ezek a szellemes szóalkotások, hogy "szaladgák" :o))

Egy író vért izzadna, mire ilyen kitalál!

2011. júl. 6. 13:42
 3/31 anonim ***** válasza:
86%

2,5 múlt a lányom, kedvenc éneke a Hull a szilva...

Ami nála: "hullva szilla..." :-)

Van hogy nekiugrik többször egy-egy szónak, viszont minden betűje megvan már, r-t is szépen mondja, de a ragozás: engem--ént, meg hasonlók.

2011. júl. 6. 13:43
 4/31 anonim ***** válasza:
100%

Jaj,de arik!!! :) Enyém is 2,5 éves, nálunk a Hull a szilva a fáról az : Nulla szilva a fáról...

2,5 éves, de inkább úgy tanítjuk, hogy 3 éves leszek. Erre ő: 3 éves vagy! És kérdezik tőle, hány éves vagy? Rávágja, hogy Tizennégyésfél! (ennyi kiló) :))) Szóval vannak aranyos dolgok nálunk is.

Másik kedvencem: sétáltatja a szomszéd bácsi a kutyát, kutya pórázon megy utána, erre a kislányom: neeeem húzza a bácsi a kutyát!!

2011. júl. 6. 13:51
 5/31 anonim ***** válasza:
100%
Na ha már a daloknál tartunk, lányom kis barátnőjénél a "huncut a mókus, újra fára megy" így hangzik: "puncus a mókus..." :)
2011. júl. 6. 13:54
 6/31 A kérdező kommentje:
Az engem/engemet nálunk énem/énemet.
2011. júl. 6. 13:56
 7/31 anonim ***** válasza:
100%
Az én kedvencem a tiém-----enyém helyett,vagy amikor nem sikerül valami neki,rácsap a homlokára és azt mondja deee bééénaaa!(3 éves lesz augusztusban)
2011. júl. 6. 14:00
 8/31 anonim ***** válasza:
100%

titeket-tégünk

enyém-enyéd

tiéd-tiém

pizsama-pizsilamama

magasabban-nagyobbasan

macska-má

kutya-vu-vu

apát-aptyát

stb.

2,5 éves

2011. júl. 6. 14:02
 9/31 A kérdező kommentje:
Ha rossz volt az idő, azt mondtam, hogy ma megint punnyadhatunk a kakásba. Múltkor nagyon esett és fújt a szél, gyerek kérdezi: anya, szunnyadunk? Sok időbe telt, és többször vissza is kérdeztem mire leesett, hogy a szunnyadunk punnyadunk akart lenni.
2011. júl. 6. 14:04
 10/31 anonim ***** válasza:
100%

pizsilamama nagyon jó!! :))

Múltkor duplóból tornyokat építettünk, rámutat:

ez kis, ez meg nagy!

2011. júl. 6. 14:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!