Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tegezitek vagy magázzátok a...

Tegezitek vagy magázzátok a bölcsiben a gondozónéniket?

Figyelt kérdés

Nekem olyan fura, hogy "nénizzük" őket, holott kb. velünk egykorúak... Ma megfigyeltem, hogy minden anyuka magázza őket, nálatok van tegeződés? És egyáltalán ki ajánlotta fel?

Nem, nem akarom megszakítani a nálunk lévő hagyományt, isten őrizz, csak kíváncsi vagyok, máshol ez hogy van :)

2011. okt. 10. 21:32
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Az én anyukám óvónő, de gondozónőként dolgozik már 6-7 éve. 56 éves, na most őt nehogy elkezdje tegezni egy 25-30 éves szülő.... Nekik ... néni, alapból is, nemcsak azért, mert a gyerekük néninek hívná. Néhány kisgyerek simán csak a keresztnevén szólítja, az intelligensebbek hozzáteszik, hogy néni. Őt még a fiatalabb munkatársai (szintén 25 körüliek) is magázzák és az éppen gyakorlaton lévő egyetemista gondozónénik is magázzák.

Amúgy lehet magázódni nénizés nélkül is. Én pl. 17 voltam, amikor egy újságíró után kiabáltam az utcán: 'Attila, várjon!" Mivel nem ismertem, kb 20 évvel idősebb is nálam, nem tegeztem le, viszont a bácsi megszólítást nem éreztem helyénvalónak.

Mikor ovis voltam, megkérdeztem otthon hogy hívhatom-e úgy az óvónénit, hogy Edina, mivel még férje sincs... :D Hát megmondták, hogy eszembe se jusson. De mondtam csak ííítthhooon... itthon se. :)

Azóta is furcsa, ha egy idősebb, főleg szüleim korabeli vagy még annál is idősebb embert tegeznem kell. A párom anyját pl. Nekem sokkal kényelmesebb lenne, ha magázhatnám és néninek szólíthatnám.. De nem.. mert ő fiatal (XD) és őt nem lehet magázni. Egy évvel fiatalabb, mint anyu.

2012. jan. 5. 18:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!