Nagycsaládosok, meggyőznétek!?!?!?
Gondolkodunk a nagycsaládon habár eredetileg 2 gyereket terveztünk. Olvasom ezt a blogot [link] igyekszem tájékozódni pro-kontra a 3 gyerekes léttel kapcsolatban.
Nekem is vannak olyan félelmeim amiket ebben a blogban olvasok:
kiskamaszként ha 3 gyerekkel nem futja majd törökországi nyaralásra, hanem "csak" az Őrségbe megyünk akkor jön majd a csalódás a gyerekeknél, hogy bezzeg ha csak én lennék és nem lenne tesóm akkor futná sok mindenre.
Biztos nevelés kérdése is, de egy kamaszban szerintem felmerül ez így is, úgy is.
Most a két gyerekkel viszonylag normálisan élünk, de így sem költünk új ruhára (teszveszről bugázok mindent), meg semmi flancra, de nem tudom mennyire megterhelő egy harmadik gyerek (rövidtávon: kocsicsere, főleg a későbbiekben, belépők, táborok, szakkörök, utazás, taníttatás, stb.)
Milyen érveid, ellenérveid vannak a nagycsaládossággal kapcsolatban?!
hmm
3 gyerköc van :-))
és albérletben élünk de még anyagilag is jobban megéri mint 2 gyerekkel
ugye magasabb a családi, ingyenes az étkezés a gyerekeknek, (2 nagy sulis már)ingyenes tankönyv alsóban :-), adókedvezmény
a 3ik gyerek szinte semmilyen plusz kiadással ruhák eszközök stb megvolt a nagyokról amit venni kellet az a pelus és popsitörlő
nekem sokat segít h benne vagyok a NOE egyik csoportjában rendszeresen jön élelmiszer adomány (ált tartós élelmiszer de volt már kakaópor csoki tea és karácsonykor pl 5 kg szaloncukor :-)) most pl kaptunk: 1 kg kakaot 20kg lisztet 10kg spagetti tésztát 20csomag kekszet) nagyon olcsón lehet sok mindent venni jönnek rendszeresen zöldségesek és húsos tojásos árusok és persze a cserebere a családok között (ruha cipő bútor kocsi de akár még lakás is)
autó: nekünk egy 11éves Astránk van de simán belefér a 3 ülés
nyaralás : a gyereke ugyancsak a NOE jóvoltából vannak nyaralni :Balaton mellet és Miskolcon vagy táboruk 10 ezer /gyerek az egy hét mindennel együtt ami nem drága szerintem
megint más kérdés h te energiaügyben hogy állsz lenne e rá kapacitásod a 3ik gyereke ?
mi 4en vagyunk testvérek és való igaz h sokkal kevesebb veszekedés volt nálunk mint pl a szomszéd két gyereke között valahogy mindig volt kivel játszani ha nem az egyik akkor a másik tesóval és az unokák is most már 6an vannak 15től félévesig :-)))
szal ikor együtt a család akkor jó sokan vagyunk de ez nem baj legalább nem unatkozik senki sem .-)))
sokat segítünk egymásnak vigyázunk egymás gyerekére ha kell pl
extrák :
ha nem jut rá simán megértik a gyerekek hiszen arra lettek nevelve h nem kapnak meg mindent azt akarom elérni h tényleg örüljenek egy csomag új zokninak is pont úgy ahogy anno mi is örültük persze amit lehet azt megadok nekik de nem akarom h úgy nőjenek fel h minden az ölükbe esik igenis értsék meg h tenni kell azért h a kívánságok teljesüljenek pl üvegvisszaváltás stb....
teljesen rajtad áll h h fogják majd kezelni a dolgokat
tiniként is ha van lehetősége vállaljon el valami nyári melót h megértse h bizony a pénz nem az ölünkbe hullik hanem dolgozni kell érte
de eltudom képzelni azt is h a házi munkát ha végez akkor azért kap valamit
ami kell azt én is megnézem h hol a legolcsóbb pl. tesz-vesz vatera ismerősök stb....
sokat lehet így spórolni
szerintem megéri a nagycsalád anyagilag is de egyébként is :-)))
Na, én most csak a kérdésedet olvastam el, a válaszokat nem.
Én mondanék érveket, ráadásul "pro":
Nagycsaládban nőttem fel (4-en vagyunk tesók).
Legalább négyet mi is tervezünk (eddig 2-nél tartunk).
Törökországban sosem nyaraltam (gyerekként főleg nem), de sehol másutt külföldön sem. A határok "megnyitásakor" eljutottunk Bécsbe. Na, ott defektet kaptunk. Ez volt az első "külföldi nyaralásom". (egy napos volt)
Sosem vágytam különösebben külföldi nyaralásokra (persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem mennék el szívesen Velencébe, a Notre Dame-ba vagy Görögországba, de gyerekként is mindig az volt fontos, hogy végre együtt lehessen az egész család, anélkül, hogy Apa-Anyának dolgoznia kelljen, vagy el kelljen mennie ezt-azt elintézni.
És most is ezt tartom fontosnak.
Ja, igen: és a taníttatás.
Nem mondhatom, hogy hú de eleresztve éltünk gyerekként anyagilag. Sőt!
De mind a négyőnk főiskolai végzettséget szerzett. Illetve némelyikőnk már a többedik diplománál tart.
És a másik:
tanár vagyok: tehát tudom, hogy pl. a tankönyvek, az étkeztetés potom összegekért érhető el a nagycsaládosok számára. Több táborban is van nagycsaládos kedvezmény.
És igen, lesz olyan, hogy a gyereked égőnek fogja találni, hogy miért nincs vadi új ruhája úgy, mint az osztálytársának, de szépen lassan így tutira meg fogja tanulni, hogy az életben több lényeg van, mint a ruha, az öltözet.
Remélem, nem voltam túl indulatos, csak ilyenkor valahogy kitör belőlem minden olyan érzés, hogy mennyire jó volt 4-en felnőni, és milyen jó most, felnőttként is 4-en lenni, úgy, hogy számíthatunk így is egymásra, és azt remélem, hoyg egyre többen megértik, hogy ez jó. Nagyon jó!
Nekem meg az a véleméynem, hogy ha erre Föld nevű bolygóra születtem, akkor szeretnék belőle minél többet látni, nagyon sok heyre eljutni.
Lehet nevezni önzőségnek, de egészséges kívácsiságnak is.
Egyébként mindig azok mondják, hogy nem vágynak sehova, akik nem tudnak elmenni.
(közben meg eszi őket a sárga irigység, de maguknak sem vallják be)
De én nem szeretnék úgy meghalni, hogy max a szomszéd kerületben/ faluban jártam.
12:55-nek:
...aki nem próbálta, hogyan mondhatna hiteles véleményt...
Ha az anyagiakkal foglalkoztunk volna, nem lenne 3. gyerek nálunk. Így a nagyobbaknak sem tudunk mindent megadni, ha a pici nem lenne, nekik több jutna.
de az anyagi javakon kívül van sok más is :) Imádják a kistesót, ahogy mi is mind3 csibészkénket! Én türelmesebb lettem, szerintem csak profitálnak a nagyok is, h triplaanya vagyok, de mondom nem anyagilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!