Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagycsaládosok, meggyőznétek!?...

Nagycsaládosok, meggyőznétek!?!?!?

Figyelt kérdés

Gondolkodunk a nagycsaládon habár eredetileg 2 gyereket terveztünk. Olvasom ezt a blogot [link] igyekszem tájékozódni pro-kontra a 3 gyerekes léttel kapcsolatban.

Nekem is vannak olyan félelmeim amiket ebben a blogban olvasok:

kiskamaszként ha 3 gyerekkel nem futja majd törökországi nyaralásra, hanem "csak" az Őrségbe megyünk akkor jön majd a csalódás a gyerekeknél, hogy bezzeg ha csak én lennék és nem lenne tesóm akkor futná sok mindenre.

Biztos nevelés kérdése is, de egy kamaszban szerintem felmerül ez így is, úgy is.

Most a két gyerekkel viszonylag normálisan élünk, de így sem költünk új ruhára (teszveszről bugázok mindent), meg semmi flancra, de nem tudom mennyire megterhelő egy harmadik gyerek (rövidtávon: kocsicsere, főleg a későbbiekben, belépők, táborok, szakkörök, utazás, taníttatás, stb.)

Milyen érveid, ellenérveid vannak a nagycsaládossággal kapcsolatban?!

2011. júl. 18. 14:10
1 2 3 4 5 6
 41/56 A kérdező kommentje:
utolsó: azért azzal nem teljesen értek egyet, hogy aki nagycsaládot vállal annak igénye, álma se legyen. Az álmok, vágyak előbbreviszik az embert. És persze hogy imádja a gyerekeit és csinálja az év 365 napján a napi 15 órás munkát (amit sokan otthonülésnek és láblógatásnak hívnak...) de attól még persze hogy neki is eszébejut milyen lehet a férjével elmenni egy étterembe és csendben beszélgetni...
2011. júl. 19. 21:01
 42/56 anonim ***** válasza:

Hitel mindig lesz... Gyereked nem mindig lehet... Te sem mindig leszel, férjed se, gyerekeid se...

Fontosak az anyagiak, valóban. Feléjük lehet kerekedni. És ti nem vagytok egy negatív látású család. Én drukkolok! Bárhogy is döntsetek, jó döntést hoztok, mert mindkét döntés, ha lesz gyerek/ha nem szeretetből fakad. Szerintem egy plussz gyerek nem oszt, nem szoroz még. Három fölött már gondolkodnék...

2011. júl. 20. 08:33
 43/56 A kérdező kommentje:
Tegnap eldöntöttük. Lesz (természetesen ha a baba is úgy akarja és kiválaszt minket). Köszönjük a válaszokat. Már egész jó ütemtervet dolgoztunk ki az érkezéséig (anyagilag értem), egyedül még a kocsi lesz kérdéses, de már arra is vannak megoldásaink. A férjem azt mondta hogy eldöntöttük, lesz, a hogyant-mikéntet meg mindig megoldottuk eddig is.
2011. júl. 20. 09:34
 44/56 A kérdező kommentje:
átalakítjuk a biztosításainkat is, így ha bármelyikünkkel is neadjisten vmi történne fel tudjuk nevelni őket jó (jobb) eséllyel.
2011. júl. 20. 09:59
 45/56 anonim ***** válasza:

Nekünk is 3 van, még kicsik, így még semmivel nem kerülnek többe, mint a kettő.

2 és 3 között már nincs akkora különbség, mint 1 és 2 között. 3 gyereknél már féláron van pl az oviétkezés is, így olcsóbb, mint kettővel.

Persze a nagy költségek később jönnek, de én imádok nagycsaládos lenni. Ha a korom engedné 4 is lenne....

2011. júl. 21. 12:20
 46/56 anonim ***** válasza:
Nem olvastam el minden írást bocsi. Nekem 3 testvérem van és elképzelni sem tudok náluk nagyobb ajándékot amit anyától kaphattunk. Persze mindig van vita, de szerintem mindenhol. És pont nemrég ment férjhez és vett házat az egyik rokonom, a szülei szinte mindent fizettek, megtehették hisz egyke, de még így is, albérletben élve azt mondom, hogy inkább a testvér mint a ház. Tudom, ha kettő van az is testvér, és az is nagyon jó dolog, én mégis így vagyok boldog, minden tesómat másért szeretem, soha nem éreztem hátrányát ennek, csak előnyét!
2011. júl. 21. 12:51
 47/56 anonim ***** válasza:
Szerintem a jó/rossz testvéri viszony nevelés kérdése. Nekem is három testvérem van, mind felnőtt, nagyon szeretem őket. Nélkülük el sem tudom képzelni az életem. Sosem vagyok egyedül a világban, mindig számíthatok rájuk. Ez nagyon jó! Gratulálok a döntésetekhez! Sok sikert a továbbiakban! Menni fog!
2011. júl. 21. 13:45
 48/56 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek is!
2011. júl. 21. 15:17
 49/56 anonim ***** válasza:
2011. júl. 22. 09:43
 50/56 TKI Ibolya ***** válasza:
Nekem a harmadik most 4 hónapos.Soha nem csinálnám másként a dolgokat pedig nem így indultam neki hogy három gyermekem lesz.De útközben megjött hozzá a kedvünk a férjemmel!Van aki egy gyerekkel sem tud elmenni nyaralni nem kell hozzá három.Pénzről csak annyit hogy utálom ezt a mai világot hogy minden a pénz körül forog.Mintha a szeretetet meg lehetne váltani pénzen.Szerintem mindenkinek saját maga kell eldönteni hogy mit bír!Tudom a szeretetből nem lehet megélni,de sok minden csak nevelés kérdése mint például a követelőzés.Azt már csak félve említem meg,hogy itthon is lehet nyaralni
2011. júl. 22. 10:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!