Nagycsaládosok, meggyőznétek!?!?!?
Gondolkodunk a nagycsaládon habár eredetileg 2 gyereket terveztünk. Olvasom ezt a blogot [link] igyekszem tájékozódni pro-kontra a 3 gyerekes léttel kapcsolatban.
Nekem is vannak olyan félelmeim amiket ebben a blogban olvasok:
kiskamaszként ha 3 gyerekkel nem futja majd törökországi nyaralásra, hanem "csak" az Őrségbe megyünk akkor jön majd a csalódás a gyerekeknél, hogy bezzeg ha csak én lennék és nem lenne tesóm akkor futná sok mindenre.
Biztos nevelés kérdése is, de egy kamaszban szerintem felmerül ez így is, úgy is.
Most a két gyerekkel viszonylag normálisan élünk, de így sem költünk új ruhára (teszveszről bugázok mindent), meg semmi flancra, de nem tudom mennyire megterhelő egy harmadik gyerek (rövidtávon: kocsicsere, főleg a későbbiekben, belépők, táborok, szakkörök, utazás, taníttatás, stb.)
Milyen érveid, ellenérveid vannak a nagycsaládossággal kapcsolatban?!
Hitel mindig lesz... Gyereked nem mindig lehet... Te sem mindig leszel, férjed se, gyerekeid se...
Fontosak az anyagiak, valóban. Feléjük lehet kerekedni. És ti nem vagytok egy negatív látású család. Én drukkolok! Bárhogy is döntsetek, jó döntést hoztok, mert mindkét döntés, ha lesz gyerek/ha nem szeretetből fakad. Szerintem egy plussz gyerek nem oszt, nem szoroz még. Három fölött már gondolkodnék...
Nekünk is 3 van, még kicsik, így még semmivel nem kerülnek többe, mint a kettő.
2 és 3 között már nincs akkora különbség, mint 1 és 2 között. 3 gyereknél már féláron van pl az oviétkezés is, így olcsóbb, mint kettővel.
Persze a nagy költségek később jönnek, de én imádok nagycsaládos lenni. Ha a korom engedné 4 is lenne....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!