Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagycsaládosok, meggyőznétek!?...

Nagycsaládosok, meggyőznétek!?!?!?

Figyelt kérdés

Gondolkodunk a nagycsaládon habár eredetileg 2 gyereket terveztünk. Olvasom ezt a blogot [link] igyekszem tájékozódni pro-kontra a 3 gyerekes léttel kapcsolatban.

Nekem is vannak olyan félelmeim amiket ebben a blogban olvasok:

kiskamaszként ha 3 gyerekkel nem futja majd törökországi nyaralásra, hanem "csak" az Őrségbe megyünk akkor jön majd a csalódás a gyerekeknél, hogy bezzeg ha csak én lennék és nem lenne tesóm akkor futná sok mindenre.

Biztos nevelés kérdése is, de egy kamaszban szerintem felmerül ez így is, úgy is.

Most a két gyerekkel viszonylag normálisan élünk, de így sem költünk új ruhára (teszveszről bugázok mindent), meg semmi flancra, de nem tudom mennyire megterhelő egy harmadik gyerek (rövidtávon: kocsicsere, főleg a későbbiekben, belépők, táborok, szakkörök, utazás, taníttatás, stb.)

Milyen érveid, ellenérveid vannak a nagycsaládossággal kapcsolatban?!

2011. júl. 18. 14:10
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
63%
Mi sem igazán metüöünk sehova, max minde nyáron a Dunához a "nyaralóba", lehet ezért alakult ki nálam, hogy menni, menni, menni....mindegy merre, hova, csak utazni, kirándulni..
2011. júl. 18. 14:40
 12/56 anonim ***** válasza:
100%
Neked kell tudni, hogy meddig ér a takaró. Az midenesetre igaz, hogy amíg kicsik addig a második és harmadik sem kerül sokba, mert már mindenük megvan. A kérdés, hogy mennyire tudod leadni az igényeidet. Turkálás, sátorozás... a gond az iskolával kezdődik (kirándulások, szakkörök). De az anyagi helyzet az sosem állandó. Lehet jobb és rosszabb. Ki ismeri a jövőt?
2011. júl. 18. 14:42
 13/56 anonim ***** válasza:
70%

Persze azt nem lehet tudni, mit hoz a jövő, de a jelenlegi családtámogatást nézve épp hogy hárommal éri meg anyagilag jobban.

Mi sem vagyunk eleresztve, de épp azt várjuk, hogy jöjjön már a harmadik, hiszen akkor: a közétkeztetésben 50%-ot fizetsz csak a gyerekeknek, a családi 48000-re emelkedik (26600-ról, amit két gyerek után kapsz), 5 száj nem eszik sokkal többet, mint 4, a ruhák-cipők öröklődnek.

Ami tényleg izgalmas, azok a külön foglalkozások, illetve kamasz korban az ez meg az, de mire akkorák lesznek, addigra visszajön az anya fizetése is!

A kocsi sem annyira nagy kaland, ahogy elnézem sokgyerekes ismerőseinket, általában a 3-ról 4 gyerekre váltásnál kell lecserélniük (Vagy 5-ről 6-ra, mert ilyet is ismerek, nem is egyet :o), 3 gyerekülés még befér hátra egy nem túl extra kocsiba is.

Nekem egy testvérem van, vele nem vagyok annyira jóban, és a korkülönbség is 4 év, én mindig kevésnek éreztem. Ha többen vannak, könnyebben megy egymás segítése is a későbbiekben, nem beszélve a szülők ellátásáról, amire a jelenlegi nyugdíjkilátások miatt jó eséllyel szükségünk lesz majd.

És most nem nyilatkoztam, csak nagyjából az anyagi részéről, mert ezt kérted, de több gyerekkel több unokád is lesz vélhetően, lesz kiket szeretgetni, és Téged is körbenyüzsögnek majd öreg korodban, szerintem ennél nincs szebb!

:o)

2 gyerekes, 3-ra váró anyuka

2011. júl. 18. 14:49
 14/56 anonim ***** válasza:
53%
Valóban az étkeztetésnél kevesebbet fizetsz 3-ra, min kettőre, és nálunk hála Istennek a fizetésből is több jön vissza az új adórendszernek köszönhetően. ÉS, a családi pótlék is a duplája, mint kettővel. Mi utánnaszámoltunk, a harmadik gyerek + 80000-t hoz nekünk, és ha nem vesznek vissza a munkába, akkor, amíg keresek ott az anyasági (ami minimum 3 gyerek után jár csak) és kb 21000,-Ft, tehát ha nem sikerül visszamennem még akkor is 100000-rel előrébb vagyunk.
2011. júl. 18. 14:53
 15/56 A kérdező kommentje:

utolsónak: ezt mi is így látjuk, jelenleg jobban megéri 3-at nevelni, mint 4-et, de félünk h mi van ha pl. újra jön az MSZP és majd jól megszünteti...

a kocsi a másik dolog. nekünk kombink van mégsem tudunk betenni 3 gyereket +2 felnőtt. ismerőseid valszeg nagyobb kocsija lehet!?!?!

2011. júl. 18. 14:55
 16/56 anonim ***** válasza:
Bizony-bizony nekünk se fért be 3 gyerekülés. Kevés kocsiba fér be, ezt mondhatom, mert egy csomó ideig filóztunk, hogy ami kis pénzünkből, mit is tudunk megvenni, amibe beleférnek.
2011. júl. 18. 14:57
 17/56 anonim ***** válasza:
100%

14:49

vagyok

Nekünk egy 13 éves Toyota Corollánk van, elfér benne a három ülés hátul, bár nekünk még csak kettő van ugye, de a barátaink, akiktől vettük nemrég ezt az autót (ők kinőtték 4 gyerekkel) úgy használták, pedig mindhárom "rendes ülés" volt, tehát nem csak ülésmagasító.

2011. júl. 18. 15:01
 18/56 anonim ***** válasza:

Mi végül egy öreg Multiplát vettünk. Komolyan ennél nincs is jobb, legfeljebb az új. :)

De itt egy cikk:

[link]

2011. júl. 18. 15:04
 19/56 anonim ***** válasza:
66%

Bár nem vagyok nagycsaládos, és úgy gondolom, én nem is lennék elég „szívós” ehhez (ahogy valamelyik hozzászóló megfogalmazta), a dolog anyagi oldalát nézve engem annál, hogy hová mentek nyaralni jobban foglalkoztatna az, hogy tudsz-e majd a gyerekeidnek segíteni pl. lakásvásárlásban.

Nem mindegy, hogy albérletben ragad-e az ember, vagy a szülők hozzá tudják-e segíteni legalább egy pici lakáshoz.

De persze lehet, hogy ez csak az én parám. :)

2011. júl. 18. 15:09
 20/56 anonim ***** válasza:
Manapság ha egy gyerek van azt se biztos, hogy lakáshoz tudod segíteni... Szóval szerintem ez az utolsó szempont. Bocsánat!
2011. júl. 18. 15:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!