Nagycsaládosok, meggyőznétek!?!?!?
Gondolkodunk a nagycsaládon habár eredetileg 2 gyereket terveztünk. Olvasom ezt a blogot [link] igyekszem tájékozódni pro-kontra a 3 gyerekes léttel kapcsolatban.
Nekem is vannak olyan félelmeim amiket ebben a blogban olvasok:
kiskamaszként ha 3 gyerekkel nem futja majd törökországi nyaralásra, hanem "csak" az Őrségbe megyünk akkor jön majd a csalódás a gyerekeknél, hogy bezzeg ha csak én lennék és nem lenne tesóm akkor futná sok mindenre.
Biztos nevelés kérdése is, de egy kamaszban szerintem felmerül ez így is, úgy is.
Most a két gyerekkel viszonylag normálisan élünk, de így sem költünk új ruhára (teszveszről bugázok mindent), meg semmi flancra, de nem tudom mennyire megterhelő egy harmadik gyerek (rövidtávon: kocsicsere, főleg a későbbiekben, belépők, táborok, szakkörök, utazás, taníttatás, stb.)
Milyen érveid, ellenérveid vannak a nagycsaládossággal kapcsolatban?!
Én is kettőt akartam, aztán beszéltem egy nagycsaládossal. Most várom a harmadikat.
Azt mondta:
A problémák a kétgyerekes családokban szoktak lenni, mert a két gyerek a problémáit egymáson vezeti le (a másik a hibás). Háromnál, vagy ennél többnél, nem mindig csak az egyik a hibás, hanem hol ez, hol az.
3 gyerekkel is lehet menni Törökoszágba,vagy akárhova be a kocsiba, kaja , sátor és indulás...
és az Őrségben is el lehet költeni egy hétvégén egy rahedli pénzt,.
Ez hozzállás kérdése, rugalmasság kérdése.
De ha már megélhatés múlik a 3. gyereken, akkor nagyon elgonodlkodtató.
Nekem 2 gyerekem ven én egyszerűen nem akarok harmadikat, elég kettő és kész, sosem akartam, sosem értettem miért akar valaki 3-at, 4-et, de ez mindekinek a saját dolga.
Ha valaki 1-et akar, vagy semennyit, akkor az
(mi 3-an vagyunk testvérek, páromék 2-en, hugaimnak nincs gyerekük, a párom öccsének sem)
elsőnek:
ez egy oltári nagy baromság!!
ismerek 3 gyerekes családot és, mi is gyapátuk egymást rendesen a hugaimmal, ő ketten meg főleg, pedig ikrek
utolsó volzam
:)
A logika pedig ott van. Sok nagycsaládot ismerek a probléma megosztódik.
Az elsőnél nem igazán értem, amit ír...én ismerek háromgyerekes családokat, és ott is megy a csihi-puhi, és leginkább az első két gyerek a hibás, persze emiatt utálják a kisit, mert ő soha nem tehet semmiről. :)
Szóval mindenhol van valamilyen probléma...de nem hiszem, hogy ebből kell kiindulni.
Ha nagycsaládot akarsz, akkor hajrá!
Én azt hallom a nagycsaládosoktól, hogy néha nehezebb egy gyerekkel, mint hárommal. 7 gyerekes barátom azt mondta, hogy egy gyerek nagy teher, kettő gyereknél már ügyesebb vagy, három gyerek után meg már észre sem veszed a gondokat.
Úgyhogy ha úgy érzed bírod a strapát, akkor vállalj több gyereket!
Ha a megélhetésetek viszont rizikós, akkor ne vállalj gyereket!
Négy gyerkőccel bőven nagycsaládos vagyok, de nem akarlak meggyőzni semmiről, ezt neked kell tudni, érezni, hogy mi fér bele, mind anyagilag, mint energia szempontjából, van-e segítségetek, ki tudtok-e kapcsolódni gyerek nélkül (garantáltan szükségetek lesz rá :)).
Nekünk anyagi gondot nem okoz ennyi gyerek, de ha ettől elvonatkoztatok, én inkább nevelnék kevesebbet, de mindent meg tudjak adni nekik, mint többet, és nélkülözniük kelljen - akár nyaralás tekintetében is, ami nem létszükséglet, de én, aki 18 évesen láttam először a Balatont és soha sehova nem jutottam el kamaszként, emlékszem, milyen érzés mások nyaralásainak történetét hallgatni.
Nekem három öcsém van, most már kirepültem otthonról, és van egy kislányom. Nagyon szeretem a testvéreimet, és nagy családot szeretnék. Egyik ismerősöm azt mondta, nagy különbség az egy és két gyermek között van, a harmadik tesó meghozza a családba a békességet. Bármiben számíthatok a testvéreimre, és jó az a tudat, hogy nem vagyok egyedül a világba, bármi történjék is.
Az, hogy hogyan nevelitek gyermekeiteket, csak rajtatok múlik. Mi nem mentünk együtt soha külföldre, nyaralni is azt hiszem csak háromszor voltunk. De a gyerekkorom szuper, élményekben gazdag volt. Hálás vagyok szüleimnek a három testvéremért. Sosem unatkoztam.
Ajánlom figyelmedbe: [link]
Én gyerekként így emlékszem, de persze szülőnek lenni más... Azt gondold végig, hogy ti a párotokkal mennyire vagytok szívósak.
Az 56 pizsamát már végigbőgtem, köszi!
Kikapcsolódni nem tudunk, nincs semmi segítségünk, pl. nagyszülő. Az elmúlt 3 évet itthon töltöttem reggel 6-22-ig műszakokban :DDD, egy 2009-ben és egy 2010-ben született gyerekünk. Azt hiszem elég szívósak lennnk, itt a kérdés inkább "csak" a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!