Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 6-8 évesen egyedül lehet...

6-8 évesen egyedül lehet hagyni egy gyereket a játszótéren?

Figyelt kérdés
2011. júl. 15. 06:51
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem szabadna. Az ikerfiúk halálából is látszik, hogy egy ilyen korú gyerek mennyire nem tud még felelősségteljesen gondolkodni. Nekik is szólt a horgász többször is, hogy ne menjenek be a vízbe, mert veszélyes, de sajnos bementek. :(
2011. júl. 15. 11:11
 12/37 A kérdező kommentje:
Azért 6-8 évest írtam, mert a gyerekem most volt elsős, ő pár holnap múlva 8 lesz és több osztálytársa is egyedül van a játszótéren. A közelben autóút nincs, ám a játszótér egy olyan házsor előtt van, ahol sok a kisebbségi, a tizenéves kölkök ott őrjöngenek, füveznek, cigiznek. Volt, hogy egy kislány odajött hozzánk játszani és amikor mi indultunk volna fagyizni pár óra múlva jönni a akart velünk. Mondtam, hogy anyát meg kellene kérdezni, erre közölte, hogy anya dolgozik, egyedül van itt. 6 éves volt,...
2011. júl. 15. 12:33
 13/37 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem emlékezzetek vissza a gyerekkorotokra! Mi simán játszótereztünk 6-8 évesen, igaz többen együtt és falun. Hozzáteszem, én sem engedném, hogy kimenjen egyedül, még akkor sem, ha a játszó a házunk előtt lenne és az ablakból tudnám figyelni. Sajnos, annyi rosszat hal az ember :(
2011. júl. 15. 13:15
 14/37 anonim ***** válasza:
100%
Az igaz, hogy a mi korunkban (30-asokra gondolok, mert abba tartozom) egyedül játszottunk, én is ebben a korban egyedül jártam haza suliból (igaz, egy sarokra volt), de az akkori világ más volt, mint a mai. Ma nagyon-nagyon rosszak az emberek és itt most nem csak a rossz szándékot értem, hanem a nem segítést is, valamint sokkal több az autó is, tehát én biztosan nem engedném ilyen korban egyedül a gyerekem sehová. Mondjuk még messze vagyunk, mert jelenleg 3 éves.
2011. júl. 15. 13:22
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is divat, hogy a gyerekek szülők nélkül mennek a játszótérre. Kicsi falu, de azért a játszótér utcájában éppen van nagy forgalom. Van egy család, ott a 4 gyerek folyamatosan szülők nélkül csavarog. (5 éves, elsős, másodikos, harmadikos) Egyrészt nem semmi, ahogy felnőtt nélkül viselkednek, szemetelnek, a játszótér melletti vízcsapot kinyitva hagyják, letördelik a kis fák hajtásait stb. Másrészt óriási felelőtlenség, hogy nincs velük felnőtt.

Az én 8 és 11 évesem velünk, a szülőkkel jár játszóterezni.

2011. júl. 15. 14:29
 16/37 anonim ***** válasza:
Még nem aktuális nálunk a téma, de SAJNOS tuti így lesz ha sulisok lesznek és nem lesz nyári napközi, hiszen az évi kb 30 nap szabi nem lesz elég egész nyárra. Akik írták hogy ez gáz, hogy oldjátok meg? (nem kötözködés, ötletgyűjtés)
2011. júl. 15. 21:54
 17/37 A kérdező kommentje:
Nálunk van nyári iskolai ügyelet a szünet utáni első 4 hétben létszámtól függetlenül, utána pedig minimum 20 gyerek esetén. Egyébként az önkormányzatoknál is van nyári gyermekfelügyelet rászoruló, iskoláskorú gyerekeknek - nálunk az óvodák, bölcsödék hullámokban zárnak és nyitnak, tehát egész nyáron van óvodai és bölcsödei ügyelet.
2011. júl. 16. 06:48
 18/37 anonim ***** válasza:
Nálunk két hét iskolai ügyelet van, hogy mindenki igénybe vehesse. Tehát egész nyáron van, de turnusokban.
2011. júl. 16. 08:20
 19/37 A kérdező kommentje:
Érdeklődj majd az önkormányzatnál. Egész nyáron kell hogy legyen egy városban ügyelet a gyerekeknek.
2011. júl. 16. 08:29
 20/37 anonim ***** válasza:
100%

Én sem engedném le. Szerintem ilyenkor még kell rájuk figyelni több szempontból. Hogyan játszanak, azon a területen is igenis néha bele kell lehet szólni, hogy biztonságosan csinálja. Vagy akárki ismerős idegen rosszindulató járhat arra. A baj se perc alatt szokott történni.

Vízbefulladásról is annyit, hogy még a törülközőbe voltam csavarva, a gyerekeket előttem engedtem a vízbe, a kislányomat karúszóval majdnem 5 éves és csak a széléig, hogy várjanak meg. Szemem rajtuk volt, mig levettem a törülközőt és lehelyeztem, mire a kislányomról az egyik karúszó lejött, a varrásnál elszakadt és már kapálózott is. Két nagy lány ült épp előtte, és meg sem rezzentek. ugrottam a vízbe érte. Én nem értem az embereket, hogy ennyire figyelmetlenek, nem segitőkészek. Nekünk szerencsénk volt én figyeltem, de ne bizzatok senkiben, hogy ő fog a tietekre. Nem éri meg !

2011. aug. 26. 15:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!