Szerintetek is hatalmas ökörség a beszoktatás?
Mert szerintem az.
1: a gyerek így megszokja, hogy anya a bölcsiben is ott van
2: akárhová viszem 2 percig ordít majd ügyesen játszik. Nem olyan dolog ez, hogy "a kutyának mindig csak egy kicsit vágni a farkából, hogy ne fájjon annyira"? Mik a tapasztalataitok?
Én teljesen normális válaszokat adtam neked, de az utolsó kommentedre reagálva megkérdezném: vajon most ki ítélkezik?
Hülye kérdés volt, de csak a szövegkörnyezet miatt, és a buta példa miatt, amúgy nem lenne vele gond, ezért is adtam rá normál választ.
Nem vagyok hisztérika, se ítélkezni nem ítélkezem, és a sajnálatra sem tartok igényt, én írtam, hogy mindenki azt tesz a gyerekkel, amit jónak lát.
Még annyit, hogy ha jót akarsz a gyereknek, akkor nem dobod be a mélyvízbe, sokkal jobbat teszel vele, ha hozzászoktatod, hogy a bölcsi jó, és anya mindig visszajön. Ez ugyanis a beszoktatás lényege.
A gyerekek ezt nem úgy élik meg, mintha csak kicsit vágnál le a farukból, hogy többször fájjon.
A kérdésed és a kommentjeid dstílusa bicskanyitogató, nem maga a kérdés témája. pl ha így kérdezed:
"Kedves anyukák, akik sokáig szoktattátok bölcsibe a gyerekeiteket! Szerintetek miért jó ez? Nenm fájdalmasabb a gyereknek, ha napközben ottvagytok vele aztán meg egyszercsak már nem? Én nem értek ezzel egyet, és nem szeretném szoktatni a gyerekem. Tapasztalatok?"
Esetleg ha így kérdezed, és nem aposztrofálsz ökörnek mindenkit aki nem így gondolja, akkor több normális hangvételű választ kapsz. Nem te voltál amúgy aki a "hogyan hívjuk a taknyot" kérdést feltette? Csak mert a stílusod kísértetiesen hasonlít.
Nem én voltam. És nem arra vonatkozott az ökör aki nem így gondolja. Én ökörségnek tartom és kíváncsi voltam mások hogy vannak ezzel. Ha valaki magára vette akkor bocsánat, ne gondoltam, hogy ennyire érzékenyek vagytok. Való igaz, tudok bunkó lenni, de most nem volt célom. :)
Mint ahogy az sem, hogy ez alapján ítéljem meg ki milyen anya, mint ahogy tették ezt mások.
igen, ez egy ilyen oldal kedves kérdező, egy ártalmatlan kérdéssel hatalmas vitát és indulatokat lehet generálni, valóban nem azt kérdezted milyen egy jó anya, de az emberek ilyenek: ítélkeznek, ismeretlenül, névtelenül.
meglátásom szerint a taknyos kérdező sem akart lavinát elindítani, hanem kérdezett és ,bunkó válaszokat (is)kapott, bár lehet kamu kérdés volt de nem is ez a lényeg, hanem hogy képesek vagyunk egymásnak esni ahelyett, hogy őszintén jó szándékkal és megértéssel fordulnánk a másik ember társunk felé... szomorú :(
A taknyos kérdésben még a legalapvetőbb udvariassági fordulat is fennakadt a kérdezőn. Nem értek egyet az előző válaszolóval, a taknyos anyuka már a legelső hozzászólásával bunkó volt, így ezen meg is akadt minden jószándék.
Ugyan hogy állna az ember valakihez, aki a hogy hívjátok az orrváladékot kérdésére kapott "takonynak" válaszra azt reagálja, hogy nem kérdezte, hogy hívta a válaszolót anyukája kiskorában? Sajna ő bunkó volt. Neki hiába is ment normális válasz, így is csak pattogott, meg legyökerezett másokat:(
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!