Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek is hatalmas...

Szerintetek is hatalmas ökörség a beszoktatás?

Figyelt kérdés

Mert szerintem az.

1: a gyerek így megszokja, hogy anya a bölcsiben is ott van

2: akárhová viszem 2 percig ordít majd ügyesen játszik. Nem olyan dolog ez, hogy "a kutyának mindig csak egy kicsit vágni a farkából, hogy ne fájjon annyira"? Mik a tapasztalataitok?

2011. júl. 13. 13:00
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
100%

Rossz anya:

-képes és beszoktatja a gyereket a bölcsibe/oviba

-nem gondolja magát tévedhetetlennek

-néhány órai, családtaggal való együttlétet nem hasonlít idegen környezethez

2011. júl. 13. 15:28
 32/65 anonim ***** válasza:
100%
Ja... igen...valóban, de ezt eddig is tudtam, hogy nem vagyok tökéletes. Csak úgy néz ki nem jó irányba keresem a tökéletességet.
2011. júl. 13. 15:29
 33/65 anonim ***** válasza:
100%
te jó ég! (csak ennyit tudok hozzá fűzni :() bölcsis gondozónőként
2011. júl. 13. 17:24
 34/65 anonim ***** válasza:
78%

Nem semmi, hogy vérrbe forgó szemekkel esik itt is mindenki egymásnak, és akkor csodálkozok, hogy a gyerekek nem tudnak magukon uralkodni :D

Épp idén hallottam ezt, hogy bizonyos óvodákba nincs beszoktatás. Vagy otthagyod, vagy felejtsd el, hogy van az az aóvoda....én elfelejteném, vagy gubbasztanék a bokorba, hogy mikor van rám szüksége a fiamnk. _Nagyon szép dolog és biztosan könnyű is, hogy azt gobndolod a te gyereked secperc beszokik, de kétlem, hogy az órrodra kötik majd, hogy a lelkét is kiüvöltötte utánad és eltőrt a kis lelkében vmi. Nekem most megy a fiam óvodába, de előre félek, mert mióta kistestvére van, már látom, hogy sérült a kis lelke :(

2011. júl. 13. 21:31
 35/65 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom téged is így szocializáltak. Meg is van az eredménye. Lett belőled egy troll!
2011. júl. 13. 22:38
 36/65 anonim ***** válasza:
100%

A beszoktatásnak az az értelme, hogy a gyereket ne egy idegen környezetben hagyd ott idegen emberekkel. Addig vagy ott vele, amíg megismeri a dolgokat, elfogadja a gondozónőt. Aki fokozatosan veszi át az anyától a tisztába tevés, etetés, öltöztetés feladatait. Ezután megy ki a szülő a csoportszobából, és hagyja egyre hosszabb időre "egyedül" a gyereket. Van akinél gyorsabban, van akinél lassabban zajlik ez a folyamat, de szó sincs róla, hogy plusz kínzás lenne.

És erre bizony még a kisóvodásoknak is szükségük van. Kialakulatlanok az időfogalmaik, legtöbbjüknek nem sokat jelent a "délután jövök érted", mármint a délután szó. A legtöbb még az étkezések nevét is keveri. A beszoktatás menete pedig valóban változtatható a gyerek igényei szerint.

2011. júl. 13. 23:21
 37/65 anonim ***** válasza:
67%

Sajna vannak olyan szülők akik addig nem hagyták ott sehol a gyereküket,na nekik van a 2 hét,de láttam h náluk ez is kevés,mert ha nem látja 1 percig az anyját,akkor üvölt egész nap.A 2 hét az a max amugy,nekünk is ezt mondták,de ez a fokozatos beszoktatást jelenti,nem azt h ott ülsz egész nap.Az előtérben ülni azért jo mert ha gond van odamehetsz,be tudnak hivni,viszont ha sir a gyerek,mert előfordul az első időkben,nem feltétlenül kell bemenni a gyerekhez,de rossz hallgatni.

Kisfiam 3 nap alatt szokott be amugy.

De első nap legalább együtt kéne megismerkedni a bölcsivel,mert hiába van h elvan máshol,de az már nem ismeretlen hely neki,a bölcsi meg elég idegen még.

Nálunk amugy szülő nélküli beszoktatás is van,amikor nem vagy vele ott,de mindig csak kicsivel több időre hagyod ott.ez is eltart egy hétig kb. h egész napot ott tudjon maradni.

2011. júl. 14. 07:15
 38/65 anonim ***** válasza:
100%
Majd azért ird meg hogy sikerült nálatok!!
2011. júl. 14. 07:17
 39/65 A kérdező kommentje:

Tudjátok elég szánalmas, hogy nincs jobb dolgotok, mint ítélkezni. :D Egy szóval sem mondtam, hogy rossz anyák vagytok, ellenben ha megtanulnátok olvasni annak nagy hasznát vennétek, akkor most próbáljátok meg lassan tagoltan: TAPASZTALATOKAT KÉRTEM.

És igen, bizony jó anya vagyok, mert aki a legjobbat akarja a gyerekének az jó anya,néhány kivétellel mindegy hogy csinálja. Megsértődtetek, mert ezt akartátok kiolvasni a soraimból. Én is sajnálom a gyereketeket, de a férjeteket is, hogy ilyen hisztérikákkal van összezárva.

2011. júl. 14. 07:48
 40/65 anonim ***** válasza:
89%
Az enyéimet ugynan ne sajnáld! Nincs rá okod.
2011. júl. 14. 08:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!