Hogy nézett ki nálatok a bölcsis beszoktatás?
Nálunk 2 hét volt. Október 3-án kezdte a fiam. Első nap 1 órát voltunk, második nap 2 órát, ebédelni nem akart, hisztizett. 3. nap már kiküldtek 1 órára, 4 nap is, még ekkor sem evett, 5. napon már reggelre vittem és ebédig maradt, ez volt még 2 napig, aztán utána már ott is aludt. Most telt a 3. hét, mostanra már nevetve megy be, múlt héten volt sírás reggelente, most már jó kedvű, reggelizni nem akar, csak a teát, tejet issza, tízóraira mindig megissza a gyümölcslét, az ebédet hiszti nélkül mind megeszi, majd szó nélkül megy lefeküdni aludni. Az alvásával vannak gondok, mert alig alszik 1 órát, de legalább nem zavarja a többieket amikor felébred. Érdekes a viselkedése is, mert míg ott lehettem vele mindig hisztizett az evésnél, még az asztalnál sem akart megülni, ment volna játszani, mióta hazajövök, nagyon szófogadó gyerek lett belőle.:) Aztán itthon próbálja kiélni magát /amúgy ez normális dolog/, csak én nem foglalkozom vele, mert csak hisztizni próbál, amint ott hagyom rögtön befejezi. A második nap már elkapta a takonykórt, este volt kis láza ami reggelre lement, így nem kellett hiányoznia, mert minden kicsit vittek orrfolyósan. Az már elmúlt, most jön a bárányhimlős időszak, kíváncsi vagyok mikor ér el ide is.
Úgyhogy a fiam a 3. hétre már beszokott, és jó kedvvel megy.
második vagyok
A beszéde viszont rohamosan elkezdett fejlődni, pár szót mondott eddig, bár többre lett volna képes, csak lusta rá. Mostanra látványosan megnőtt a szavai száma, ami sajnos "csúnya" szavakkal kezdődött, mint hülye, buta, stb, de most már "normális" szavakat is mond. Eddig még nem is köszönt, a hét elejétől pedig már mondja szépen, hogy szia, és a két szavas mondatokat is elkezdte mondani.
Off, bocsi:
Mi majd 3 hónap múlva kezdjük, de engem is megrémítettetek.
A fiam rettentően hisztis most, és nagyon unatkozik itthon. Ezért gondoltam, hogy talán még jót is fog neki tenni. Mikor keltek? Mert én most fél 8-kor keltem, mert viszem a nagyot oviba, és hát mindig hisztivel kel. Szerintem korán van ez neki, hétvégén simán alszik 9-ig, de ha dolgozom, még korábban kell majd kelni. Azt gondoltam, hogy emiatt reggelente sírás lesz, de a közösségtől nem tartottam eddig. A gondozónők kedvesek? Az a baj, hogy egy ekkora gyerek nem is nagyon tudja elmondani, hogy mi történt, a 3,5 éves lányom azért már mesél dolgokat az oviról. Írjatok még, én is szívesen olvasom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!