A bölcsis beszoktatás nálatok is ilyen sok idő? És nem a kisfiam miatt mert rosszul viseli!
Ugylatszik bolcsije vallogatja ezt is nallunk 1 het volt:
Hetfon: delott 10-re vittem es ott voltam vele 40 percet, kozosen jatszodtunk
Kedden: 10-re vittem ottvoltam vele 30 percet, jatszodtunk es utanna eljottem 30 percre (eszre sem vette, hogy hianyoztam)
Szerdan: 10-re vittem, atadtam es ottmaradt egy orat (itt mar keresett kicsit es pityerget, de nem volt komolyabb gond)
Csutortokon: 10-re vittem de mar 2 orat maradt ott mert ebedelt is (mikor atadtam kicsit sirt, de hamar megnyugtattak, az ebedet bevagta mint a huzat es 12-re mentem utanna)
Penteken ugyan az volt mint csutortokon.
Hetfon kezdtem a munkat: reggel 9-re vittem es a ferjem hozzta el 15 orakor (kicsit sirt amikor otthagytam reggel de hamar megnyugodott, viszont aludni ebed utan nem akart aludni, tul izgalmas volt meg neki a sok jatek, igy jatszodtak vele, sosem eroltettek. A gond az volt, hogy nagyon faradt volt mire a ferjem ment es mar az autoban elaludt fel sem tudtuk ebreszteni este 6-ig. Igy keson fekudt le este)
Csutortokon mar nem sirt amikor otthoagytam es mar ott is aludt.
Ennek mar tobb mint fel eve es azota sincs semmi gond. Persze az elejen tobbszor folyt az orra, meg egyszer volt fulgyuladasa szegenykemnek de ezt leszamitva minden rendben. Szeret nagyon bolcsibe jarni. Nallatok szerintem nagyon huzzak ezt a beszoktatast. Igy senkinek sem jo. A gyerekek nagyon alkalmazkodoak es egy ido utan semmi gond nem lesz.
11:48-as vagyok, bocsi csak elfelejtettem irni: egyebkent nekunk is jott tett a kapcsolatunknak:
Emberek kozott vagyok, lefaradok szellemileg (irodai melo, logisztika) es teljesen uj erovel allok neki jatszani delutan. :) Mar alig varom, hogy vegre szaladgalhassak a kertbe vele vagy a jatszoteren.
Ezern kivul a ferjem megy utanna 15 orakor es o 2 orat van vele otthon mire en hazaerek. Jot tesz nekik a kettesben eltoltott ido mert apas dolgokat tudnak csinalni. A ferjem teljesen mashogy jatszik vele a jatszoteren vagy otthon. tegnap pl. meglepetes palacsintat sutottek nekem mire hazaertem. :))
Gyerektarsasagban van es imadja. Rengeteget tanult.
Az nayagiakrol meg nem is beszelek. Szinte megvaltas, hogy 2 fizetesunk van. Es vegre olyan dolgokat tudunk neki megmutatni es megengedni amiket ezelott nem. A hazassagunknak is jot tett. Ugyhogy fel a fejjel akkarmilyen nehez is de mindennek van pozitiv oldala is. Az ido ezen is segit, mint barmi mason.
Nálunk 2 hét volt,első hét végére már ott aludtak a gyermekeim,csak azért kérték a két hetet,ha valami van, a szülő azonnal tudjon menni.
első nap: kb 1-2 órát voltunk bent közösen
második nap: már anya "elment boltba",ebédkor haza
harmadik nap: anya lement dolgozni,már ott is ebédeltek
negyedik nap: már ott is aludtak
Nalunk ez is maskepp mukodik. Itt 26 het van "gyesre", utanna vagy visszamesz dolgozni, vagy felmondassz, igy nem szorakoznak sokat a bolcsibe. 1 het a beszoktatas, de ha szukseges, akkor akar 1 ora utan is otthagyhatod a gyereket.
Mi kedden megyunk 1 ora hosszat lesz ott nelkulem (addig kint varok), szerdan 2 orat, csutortokon fel napot, pentektol egesz napot.
Egy csoportpan 7 gyerek van, 2 felugyelovel es vannak felugyelok ezen kivul, akik jarkalnak a csoportok kozott pelenkazni es segiteni az etetesben. Orulnek, ha visszuk a gyereket, sot mi csak fel napot akartunk, de ok eroltettek az egesz napos probalkozast, mert sokkal jobban erzik magukat azok a gyerekek, akik a delutani foglalkozasokbol nem maradnak ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!