A bolcsodebe valo beszoktatas hogy tortenik nalatok? Mennyi ideig tart es mennyire lelekkimelo?
Mi Romaniaban lakunk, Nagyvaradon lanyom 1 eves 9 honapos, es en megdobbenve hallottam, amikor beirattam a gyereket, hogy reggel fel 9kor beviszem es leghamarabb 15,30kor mehetek utana. Nincs beszoktatas, nincs fel napos program, nem maradhat szulo.
Tiszta emberkinzas 2010ben.
Egybol a melyvizbe kell dobni a gyereket es persze magamat is. Ereztem, hogy megszakad a szivem. Szegenykem egesz nap sirt es persze en is.
Holnap lesz a harmadik nap, de mar elore sir a kicsi kincsem, hogy ott fog maradni nelkulem, teljesen meg van remulve.
Meg egy plusz rossz, hogy a dadusok romanok es semmit nem ertenek a gyerek beszedebol, sem a gyerek az ovekebol, pedig tenyleg kifejezetten bo a szokincse es tisztan, erthetoen beszel mar, persze magyarul.
Teljesen ketesegbe vagyunk esve.
Szegénykém, nem csodálom, hogy kivan, meg hát Te is....
Nekünk két hét volt a beszoktatás.
1 nap 1 órát voltunk együtt( csak játék , meg ismerkedés volt)
2 nap 2 órát voltunk együtt( csak játék meg ismerkedés volt, meg 10 óraira gyümilé)
3 nap 8-11 ig voltunk 3 óra ( ott reggelizett)
4 nap 8-12 ott reggelizett ebédelt meg a déelőtött voltunk de együtt, csak a gonoznők csináltak mindent.
5 nap 8-15 ott is aludt, d eén fektettem le és meg is vártam. Végig együtt voltunk.... A gondozók fokozatosan vették át...
2 héten ugyan ez volt, csak egyedül volt én meg a folyosón vártam.
1 nap 1 óra egydül, játékkal
2 nap 2 óra egyedül
stb....
Egyszerre két gyereket szoktattak be. Vagyis 2 hétig csak 2 volt, majd akövetkező két hétben megint jött 2 majd így tovább. Szeptembertől novemberig ment a beszoktatás.
Így a gyerek is fokozatosan ismerkedtek össze.
Semmi gond nem volt, sem hiszti sem sírás.
Nagyon sajnálom, hogy ez így van nállatok.
NEm tudod megoldani máshogy?
Beszeltem az igazgatonovel, azt mondta hogy az egyetelen megoldas, hogy csak delig hagyom bent a gyereket egy darabig. Arrol szo sem lehet, hogy ott maradjak vele barmennyit is. Harmadik napra lebetegedett a lanyom, ugyhogy valahol orultem is, hogy nem kell vigyem. Masodik nap delutan tobbet maradtam, amikor mentem utana. Megmutogatta a dolgokat, jatekokat, agyat, stb., de visszamnenni azota sem akar. Konnyes lesz a szeme ahanyszor a bolcsirol esik szo. Teljesen kikeszitette. Az igazgato no szerint manipulalni akar a 21 honapos gyerekem. Hol el ez a no? Nem tudja, hogy egy ekkora gyereknek lelke is van?
Nem kene mindent a renszerre kenni.
Nem tudom mit tegyek. Egyelore fokozatosan a nagyihoz viszem "anyaelvonokurara". Legalabb az en hianyomat szokja meg valamennyire. Aztan meglassuk mi lesz tovabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!