Óvodai beszoktatás nálatok hogy volt?
Az érdekelne, hogy az első napokban a szülő is ott maradt a gyerekkel, hogy megismerje a környezetet , ovónéniket a gyerek - megbarátkozzon vele, vagy rögtön otthagytátok a számára vadidegen környezetben?
Hol mi a szokás? Mert az én fiam nagyon visszahúzódó és szerintem rettenetesen megviselné ha rögtön magárahagynám az első nap.
Akkor mondok egy ellenpéldát. A mi ovinkban rögtön ott kell hagyni, sőt azt is mondták, hogy ha azt akarom, hogy a későbbiekben ott aludjon, akkor már az első naptól úgy legyen. Én ezzel egyet értek, bár félek tőle. De szerintem az még jobban megzavarja a gyereket, hogy első nap még ott van anya és azt hiszi ez mindig így lesz. Vagy hogy első pár nap elviszem ebéd után, utána meg majd vár és nem érti, hogy miért csak alvás után megyek érte.
Az első pár nap biztos fog sírni, ez így normális.
Azt mondták az óvónénik, hogy régebben volt beszoktatás, de nem működött jól, mert nem minden gyerekkel tudtak ott maradni és akkor azok a gyerekek még rosszabbul érezték magukat. Nálunk annyi "könnyítés" van az első napokban, hogy a délelőttös és délutános óvónéni és dadus is ott van egész nap, szóval négyen vannak a 25 gyerekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!