Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek is hatalmas...

Szerintetek is hatalmas ökörség a beszoktatás?

Figyelt kérdés

Mert szerintem az.

1: a gyerek így megszokja, hogy anya a bölcsiben is ott van

2: akárhová viszem 2 percig ordít majd ügyesen játszik. Nem olyan dolog ez, hogy "a kutyának mindig csak egy kicsit vágni a farkából, hogy ne fájjon annyira"? Mik a tapasztalataitok?

2011. júl. 13. 13:00
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
Nálunk köztes megoldás volt.A 2 éves fiamat kb.3 nap alatt szoktattuk be.Első nap figyeltem,de végig látott,második nap már amikor az udvaron játszottak bentről figyeltem,de tudta h. ott vagyok,harmadik nap kicsit ott voltam majd eljöttem.Amikor megszokta az óvónéniket,már nem kellett ott maradni.Következő héten már egész nap volt ,alvással.De végig próbáltam távolabb maradni tőle.A gyerektől azért sok minden függ.A vezető óvónő is azon az állásponton volt,h. nem érdemes nagyon elhúzni a beszoktatást mert megszokja,h. anya ott van.Ezek a mi tapasztalataink.
2011. júl. 13. 13:50
 12/65 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 1 hétig tartott a beszoktatás. Az első nap 1 órát volt ott a gyerekem, második nap kettő volt tervezve, de délig maradt, mert annyira élvezte. A harmadik napon ott aludt - úgy, hogy előtte hónapok óta nem aludt otthon ebéd után! A többi napon sem volt semmi gond - én üldögéltem az előtérben, a gondozónők kérésére, ha mégis lenne valami probléma, de a gyerek meg se nyikkant.

A csoporttársánál 3 hétig próbálkoztak, de az alvásig nem jutottak el. Anyuka kénytelen volt ebéd után hazavinni a későbbiek során is.

2011. júl. 13. 13:53
 13/65 anonim ***** válasza:
100%
Én az arany középút híve vagyok, de ehhez kell a szülő és a gondozónő/óvónő normális hozzáállása. Pl.: Nekem van egy nagyon szégyenlős kislányom, aki 2 év 3 hónaposan ment bölcsibe. Az előtt rengeteget beszéltünk arról, hogy mi történik ott, sokat sétáltunk arra, megnéztük, hogy mit csinálnak a gyerekek, stb... Mikor első nap mentünk, bemehettünk egy órára a csoportszobába közösen. Én megbeszéltem a gondozónővel a gyerekkel kapcsolatos dolgokat, közben megfigyeltük, hogy mit csinál ő. Mivel úgy láttuk, hogy nem igényli a jelenlétemet, így megbeszéltük, hogy holnap egy órával többet lesz bent, de nélkülem már. Így is volt, semmi gond nem volt. Harmadik, negyedik, ötödik nap már 3 órákat volt bent egyedül. A második héttől már 4 órát. Mivel nem aludt bent a bölcsiben, így ez volt a cél. Mindig örömmel ment be, nem volt gond ebből. Tesója fél éven keresztül nézte, hogy hova megy a nővére, neki még ennyi beszoktatás sem kellett. Most megy a nagy óvodába. Totál ki vagyok, mert az óvónők szerint be kell dobni a gyereket 26 másik gyerekkel reggel 8-kor két vadidegen nő társaságában egy szobába és délután 3-kor mehetünk érte. Ezt ökörségnek tartom, ebben még a legbátrabb gyerekek is megsérülnek szerintem.
2011. júl. 13. 13:54
 14/65 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha beleképzelem magamat egy kétéves fejébe (helyébe?), eléggé pánikba esnék, ha anyám elvinne egy vadidegen helyre vadidegen felnőttek meg egy rakás vadidegen gyerek közé, aztán otthagyna órákra vagy egy egész napra.
2011. júl. 13. 14:06
 15/65 anonim ***** válasza:
Hát két hétig üldögélni valóban nem jó megoldás. De nem mindenhol ilyen a beszoktatás, én most nagyot néztem, amikor olvastam, hogy 2 hétig ott ül anyuka.... Nálunk az első nap mentem be a bölcsibe 1 órára, utána otthagytam 1 órára. Másnap délelőtt bevittem (nem reggel) és azonnal mondták, hogy menjek el. Délre (ebéd után) mentem vissza. Utána megpróbálták ott altatni. Ébredéskor ott voltam. 4. napon már ott uzsonnázott. Uzsonna után mentem. 5. nap uzsonna után játszott még, azt mondták akkor menjek, amikor egyébként is mennék majd normál menetben. Ott így csinálták, de valami fokozatosság muszáj, mert azt sem lehet, hogy berakod reggel és délután mész érte. Legalábbis az én lányomnál nem lehetett, vannak érzékenyebb gyerekek is. Valahogyan meg kell találni az arany középutat. Most szeptembertől az oviban nem tudom, hogy lesz.
2011. júl. 13. 14:12
 16/65 anonim ***** válasza:
28%

Miért hogyha azt hiszi, anya itt üldögél én meg játszom és két hét után dobod a mélyvízbe, ugyanaz, vagyis dehogy, még nagyobb csalódás.

Mondjuk én egy maximum két napot tartanék ideálisnak, segíteni neki eligazodni, megismerkedni a gondozókkal az ottani emberekkel és ennyi.

Azt én is ökörségnek tartom, gyerek játszik és anyuka meg ott ücsörög napokig, majd együtt hazamennek. Ez nagyobb becsapás, mintha egyből ott hagynád a gyereket.

2011. júl. 13. 14:29
 17/65 anonim ***** válasza:
100%
Az anya nem a csoportszobában üldögél az első néhány órától eltekintve, hanem az előtérben, ahol a gyerek nem látja. Nem is kell mondani a gyereknek, hogy ott van, csak azt, hogy majd jön nemsokára.
2011. júl. 13. 14:33
 18/65 A kérdező kommentje:
Voltam szülőin és ott mondták a két hetet, nem a levegőbe beszélek. Annak meg aztán tényleg sok értelme van hogy az előtérben üldögélj ugyan már nem látjátok az ellentmondást? Persze oké odamegyünk, odamegy a gondozónénihez akit már látott, szétnéz, mindent felfedez: egy nap. Nem a bölcsiben kell megtanulnia, hogy ha elmegyek vissza fogok menni érte. Kicsi álszentnek tűnik nekem ez a nagy megbotránkozás :D
2011. júl. 13. 14:39
 19/65 A kérdező kommentje:
Ja igen, és bizony jól elvan. Miért? Csak akkor vagyok jó anya ha egész nap a lábamra tekeredve üvölt? Hát nem hinném. Én csinálom a dolgom, ő meg segít jééé de sz.r lehet neki. :D:D:D
2011. júl. 13. 14:41
 20/65 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy álszentnek tűnik. Ezen nem is csodálkozom a feltett kérdésed után, hogy nem tudsz azonosulni a veled egyet nem értő kommentelőkkel. Pedig nem álszent, hidd el.

Nekem az általad felvázolt be nem szoktatás túnik elfogadhatatlannak, én pedig azzal nem tudok azonosulni. Nem vagyunk egyformák. Szerencsére.

2011. júl. 13. 14:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!