Hogyan intézzem a táppénz? Kell e valamilyen papír a munkahelyről vagy bárhonnan? Mennyi pénzre számolhatok?
Figyelt kérdés
2011. július 4-én tölti a lányom a 2-őt. Elméletileg onnantól a GYES járna ami ha jól tudom 280000 Ft körül van. Végig itthon voltam vele, nem mentem vissza dolgozni. Most 11 hetes terhes vagyok és a munkahelyemen kellett egy papírt írnom, hogy nem igénylem a GYES-t, hanem újabb várandósság miatt a táppénzt szeretném igénybe venni. Amiről azt hallottam, hogy az én esetemben ez a minimálbér felét jelenti, más azt mondta, hogy napi 5000 Ft. (A történethez hozzátartozik, hogy mindkét dolgot a munkahelyen mondták, személyügyesek). Szükséges e valamilyen papírt vinni az orvosnak vagy egyből felvesz táppénzre?2011. jún. 28. 14:35
21/21 A kérdező kommentje:
Ma voltam a védőnőnél és megkérdezte, hogy ugye azt tudom, hogy 2011. jan 1-től a minimálbér felét kapom táppénzként ha előtte a GYED volt csak a jövedelmem. Ugye rosszul tudja és az a 2007-es törvény még hatályos?!
2011. jún. 29. 19:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!