Hogyan intézzem a táppénz? Kell e valamilyen papír a munkahelyről vagy bárhonnan? Mennyi pénzre számolhatok?
Igen, a szerződésed szerinti bér az alapja.
Nem. A gyed és a táppénz nem mehet együtt. A gyes és a gyes melletti munkavégzés után járó táppénz mehet együtt - de ezt írtad, hogy nem tudod kivenni a szabikat és utána elmenni táppénzre.
Ma 14.43, a kérdezőnek NEM jár együtt a táppénz és a gyes.
Az általad bemásolt törvényben feketén fehéren le van írva, sőt, te is írtad, hogy a gyes és a táppénz a gyes melletti munkavégzés alapján járhat együtt. Mivel a kérdező egyből táppénzre megy gyedről, így neki nem fog járni.
Nem mindig tudja a személyügy, hogy mi a helyzet:S Saját tapasztalat:)
Annyi csak, hogy nem a munkabéredből kell számolni, mivel nem lesz 180 bérezett napod, hanem ugyanannyi lesz az alapja, mint a mostani gyedednek.
A minimálbér meg akkor lenne az alap, ha azért nem lett volna 180 bérezett napod, mert nagyobbrészt (6 hónapot meghaladóan) gyesen voltál. De nálad ez nem él.
19:57-nek.
Olvasd el még egyszer. Nem azt írtam, hogy a kérdezőnek JÁR a gyes és a táppénz, hanem azt, hogy járHAT. Mivel azonban írta, hogy nem tudja kivenni a szabikat, így azt gondolom, tisztáztuk, hogy a kérdezőnek NEM jár együtt a gyes és a táppénz.
Ahogyan gondolod.
Kérelmedre bármikor tájékoztatást kell, hogy adjon az összeg kiszámításánál figyelembe vett adatokról. Ha ez nem stimmel, akkor lehet az oephez fordulni. Előre max. annyit tudsz tenni, hogy kinyomtatod az ide vonatkozó részt és az orruk alá dörgölöd, hogy ugye így fogják számolni.
(Egyébként ezt már csak zárójelesen jegyzem meg: az én munkáltatóm az egyik legjobb bérszámfejtő programmal dolgozik, mégis tavaly az összes tgyásban/gyedben részesült dolgozónak elszámolták az egész éves jövedelmét. Ha a dolgozók szóltak, hogy többet utaltak, akkor manuálisan ki tudták javítani, de arra nem volt kapacitásuk, hogy minden hónapban minden anyukának megnézzék, hogy jó adatokat vett-e figyelembe a program. Ebből kifolyólag cirka 30eFt-os adótartozásom keletkezett.)
a 09.34, akkor bocsánatot kérek, ha félreértettem, abból indultam ki, amit írtál: "Butaságot kértek a munkahelyeden.
Egy 2011. jan. 1-i rendelkezés értelmében a gyes és a táppénz járhat együtt."
Mivel a munkáltató nem kért butaságot, hiszen nem mehet együtt az ő esetében a gyes és a táppénz, illetve, hogy a törvény ezen része nem változott, már 2009-ben is járt a táppénz gyes mellett, ha dolgoztál.
De még egyszer elnézést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!