Ha gyerek mellett dolgozol hétvégén is, hogy van a szabadság, szabadnap, táppénz kérdés?
Minden nap nyitva vagyunk. Szombaton 6 órát, vasárnap 4-et, amúgy hétköznap 8 órát.
Már a szabadnapot sem értem, ha pl elmegyek egy hét szabira, akkor lenne ugye benne két szabadnapom, akkor az 5 nap szabi, vagy 7 nap szabi?
Ha tápon kell lennem egy hetet, de közben van szabadnapom, akkor az 7 nap táp, vagy szabadnapra nem kell tápra iratnom magam? -ezen amúgy a tb és a munkaügy sem tudott megegyezni.
Most a héten tápon vagyok. Hétfőn és szombaton vagyok szabadnapos, mondtam a dokinak kedd-péntek viszonylatban írjon ki. Szóltam a főnöknek, aki visszahívott, hogy hétőre is irassam ki magam, mert ha nem, minusz óráim lesznek, ha viszont tápon lennék, akkor van 2 óra plusszom, és jövő héten elmehetek egyik nap előbb.
Na most akkor hány óra a munkanap, hány óra a szabadnap és hány óra a táppénz? Mert én azt gondoltam volna, hogy a táppénz ugyanannyi óra, mint a szabadnap... hogy lehet 2,5 óra különbség a kettő között??
Van erre szabály, vagy mindehol egyéni szabályok vannak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!