Terhesség ideje alatt, mennyit fizetnek a kórházi napokra, amit bent tölt az ember, ha munkahelyről megy szülni? Ugyanannyit, mint a táppénz, vagy többet?
Szülés várható időpontja előtti 4. héttől lehet igényelni tgyást, de ha dolgozol akkor gondolom csak a szülés utántól kaphatod majd.
Szia!
Pont fordítva.
Van a betegszabadság, ez az év első 15 nap betegállománya, ekkor a fizetésed 70%-át kapod.
Ha ez lejár, akkor van a táppénzes időszak, ami a ledolgozott évektől függően 60% (min. két éves munkaviszony) vagy 50% (kevesebb, mint két éves munkaviszony esetén).
És van a kórházi tartózkodás esetén kapott táppénz, ami 50%.
A betegállománynak maximalizálva van a napi összege. 9533 Ft-ban. (Csak, hogy teljes legyen az info, a passzív jogon kapott táppénznek a maximuma: 3575 Ft)
Amennyiben ezek még 2009. aug. 1. előtt kezdődtek, akkor mindegyik +10% és nincs maximalizálva.
Második vagyok.
Az utolsó frankón leírta, a %-okat, viszont nekem eszembe jutott egy kérdés ezzel kapcsolatban.
Ha a kérdező a szülés előtt 1-2 héttel feketén dolgozna és megkérné a tgyást akkor az 1-2 hétre a fizuja 60%-át kapná, a 4-5 nap kórházi bentlétre 50%ot kapna és amikor hazamenne akkor megint a 60%ot kapná?
Jól gondolom?
Utolsónak:
???
A tgyás maradt 70%. Onnantól fogva, hogy megigényelte a tgyást (mivel lehet választani az ellátások közül), tgyást fog kapni, függetlenül attól, hogy otthon volt vagy kórházban.
A kérdező által feltett kérdést én úgy értelmeztem, hogy még állapotos, de egy-két-x napra kórházba kell mennie, s a kórházból még pocakosan jön ki, akkor mennyi pénzt kap. Szóval nem a tgyás ideje alatt megy kórházba, hanem azt megelőzően, a táppénzes időszak alatt.
Akkor lehet én értettem félre a kérdését. "ha munkahelyről megy szülni? "
Én ezt úgy értettem, hogy addig dolgozik amíg csak tud és nem megy el szülés előtt 4 héttel tgyásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!