Hány órát alszik 3 év körüli gyermeked? Kikészültem.
Nem hiszem, hogy linkségről lenne szó, hiszen mindennap rendszeresen próbálod elaltatni. Ha ő ilyen, ezt kell elfogadni.
Én inkább azokat nem értem meg, akik be se vezetik a napirendet, az elalvási / altatási rituálékat, csak megvárják, míg a gyerek szó szerint felbukik. Addigra persze már a szülők is holtfáradtak, próbálják a gyereket viselkedésre bírni, de már ő erre képtelen, mindenki ideges és elégedetlen a másikkal. Élő példa, több ilyen családot is ismerek. Ja és persze állandóan mennek az alkudozások. A szülő meg panaszkodik, hogy nem alszik a gyerek...
Nem értem, hogy miért lennél link?????
Nálunk is hasonlóak a viszonyok, 9 hónapos a pici, 3 éves a nagy és többnyire váltásban alszanak, ahogy nálatok is a kicsi inkább 2x, a nagy pedig a kettő között. Nálunk alszik a nagy, de én jobban örülnék, ha elhagyná, mert nem kellene még az ő alvásához is igazodni és nem kellene azon stresszelnem, hogy a pici melyik rikoltásával ébreszti fel.
Azt pedig kifejezetten szeretem, hogy a pici alszik,a nagy pedig ébren van, mert ilyen tudunk olyan játékokat játszani, amire nagyon oda kell figyelni és a picuri mellett nem megy.
Egyébként az összes ismerősömnél elmaradt a gyereknél a nappali alvás, amikor elkezdték az ovit, én is erre számítok. Oviban alszanak délután, de otthon nem.
Egyébként ez kicsit olyan, mint a 10. kanál kaja: nem éri meg a veszekedés, zsarolás, fenegetőzés, lefizetés, ígérgetés, hogy a gyerek egyen még egy falatot, ha egyszer neki csak 9-re volt szüksége. Próbáld ki pár napig, hogy nem mondod neki, hogy menjen aludni, lehet, hogy enélkül a kínlódás nélkül máris jobb lesz a napotok!
A lányom 3 éves. Este fél 10-10 körül alszik el, reggel 8-ig. Így alszik délután, de összességében annyit kb. mint a te gyereked.
Szerintem érthető, hogy ha éjjel ennyit alszik, akkor délután nincs rá igénye.
Én csak annyit próbálnék elvárni tőle, hogy kb 1 óra alvás nélküli "csendes pihenőt" tartson. Pl ágyban játszhat valamivel, nézegethet könyvet. Lényeg, hogy legalább akkor ne szaladgáljon, hangoskodjon. Óvodában is ezt várják el, bár ott sok gyerek akkor is alszik, ha otthon nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!