Mindig van annyi türelmetek a dackorszakban lévő gyermeketekhez, mint szeretnétek vagy néha nálatok is elszakad a "cérna"?
Sajnos mostanában nagyon türelmetlen lettem a 2 éves lányomhoz.Olyan szinten nem fogad szót,hisztizik,sikít...már nem merek vele sétálni,mert kezemet nem fogja,és simán kiszalad a kocsik elé.Egyszerűen nem hatja meg semmi.
Pedig minden reggel úgy kelek fel,hogy "ma marha nyugodt vagyok,nem hoz ki a sodromból senki".Na ezt a kisasszony már a reggelinél megcáfolja.
2 éves kisfiam ha nagyon hisztizik itthon, akkor beküldöm a hálószobába.
Általában bemegy a kiságyába, egy kicsit hisztizik még, aztán megnyugtatja magáta a cumival és a pelusával. Amikor megnyugodott, akkor kijön, és mondja is, hogy : kijöttem!
na olyankor meg lehet zabálni :) Na olyankor olyan érzésem van, mintha az egész mérgemet elfújták volna :)
Ha az utcán, játszótéren hisztizik, akkor egyszerúen beigérem neki a hazamenetelt, és erre általában abbahagyja a hisztit. Ha mégsem, akkor tényleg hazamegyünk.
Vagy elég ha büntetéssel "fenyegetem" meg. Akkor is elég gyorsan abbahagyja a hisztit.
(a büntetés 2 perc ücsörgés az ágyunk mellett)/mert csak ott nincs játéka:)/
Szóval a következetesség nagyon sokat segít, tényleg!
Bár a cérnát még így is sikerül néha elszakítania ha éppen nekem is rossz napom van és akkor sajna biza én is felemelem a hangom... :(
huuuuu! el sem hiszitek, de engem most megnyugtatott, hogy mások is hasonló viszonyban vannak a cérnával, mint én! pedig a fentieket olvasva nem is lenne igazán okom, de úgy látszik nálam vékonyabb az a bizonyos!
és bát tudjuk, hogy ez is csak egy életkori sajátosság, azért sok türelmet mindenkinek ennek túléléséhez!
Na én is megnyugodtam most egy kicsit hogy olvastam a válaszokat. Az én kisfiam 2 éves és ő is letud vágni hisztiket, ő lefekszik a földre úgy csinál mintha sírna de közben fél szemmel azt nézi hogy mi látjuk-e hogy ő hisztizik és ha nincs közönsége akkor feláll és megy tovább :D
Nagyon rafkós kis pasi de nagyon imádom.
Nekem is már rosszul kezdődik a napom akkor van olyan hogy sajnos rákiabálok.
Ilyenkor nagyon lelkiismeret furdalásom van de főleg este mikor lefektetem és édesen alszik de előtte még agyon puszilgat és simogat :).
Végig gondolom ilyenkor a napot és hát tényleg sok türelem kell hozzájuk de nagyon szeretni valóak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!