Lázas gyermeketekhez kihívjátok a dokit, vagy elviszitek betegrendelésre?
Ez attól is függ, hogy mi baja van, hogy mennyire lázas, és hogy mindkét gyerekem, vagy csak az egyik. (Egészségessel nem szívesen megyek be a betegrendelésre, és van, hogy úgy jön ki a lépés, hogy akkor mindkettőt vinnem kellene, de voltunk már így az elkülönítőben is...)
Ha nincs magas láza (39 alatt), akkor nem is viszem el feltétlenül. Általában minden láznál várok egy napot, hogy megnézzük, mi lesz belőle. Olyan is van, hogy telefonon beszélek a doktornővel, elmondom a tüneteket. Ő tudja, milyen aktuális vírusok vannak, arra meg ugyebár nem kell gyógyszer sem.
Szóval ez rugalmas, de volt már olyan, hogy kihívtam, főleg, amikor még nagy pocakkal voltam a picivel, vagy amikor újszülött volt a pici...
Felhívtam a doktornőt, elmondtam, mi a helyzet, mondta, hogy vigyem mindenképp, mert tüdőgyulladás-gyanús. A fertőző részen várjunk.
Átmentünk, naná, hogy egy bárányhimlős gyerek ült benn a váróban. És még nekem jegyzi meg a doktornő, hogy ezt jól összehoztuk (mármint mi szülők).
Holnap reggel megint kell vinnem, addig antibiotikum és lázcsillapítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!