Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egyszerűen nem értem a védőnőn...

Egyszerűen nem értem a védőnőnket miért akarja fogyókúráztatni 2 és fél éves kisfiamat? Nektek hány kg (volt) ennyi idősen gyermeketek?

Figyelt kérdés
18,9 kg és 92cm magas.Nem mondom hogy vékony testalkatú de nem is olyan kövér mint ahogy a védőnő kiosztott ma a tanácsadáson.Azt mondta hogy ha nem kezdem el most visszafogni az étkezését felnőtt korában komoly problémái lehetnek.Pedig nem eszik sok csokit vagy nasikat se nagyon.Nem azt mondom hogy soha nem adok neki de nem ezzel tömöm egész nap.Csak egyszerűen imád enni főleg a főt ételeket, főzelékeket husit.De hogyan fogyókúráztathatnék egy ekkora gyereket?Ha nem lakik jól kinyitja a hűtőt és kiveszi ami neki kell.Én inkább örülök annak hogy nem kell tukmálni belé a kaját mint sok más gyereknek.Azt mondta a védőnő ha nasizni akar adjak neki bulátát.Azt se tudom mi az.Másnak hány kg ennyi idős gyereke?Tényleg akkora a baj?
2011. ápr. 14. 19:05
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
Szia. Én is csak megnyugtatásnak írok, 3év 3 hónapos a fiam, 110 cm és 21 kg. Egyáltalán nem hájas. 35. hétre született 3,5kg-val és 55 centivel. De az egyik válaszoló tanácsa nagyon jó -már csak megnyugtatásnak is-, hogy 1 hétig írj mindent, mit eszik, mutasd meg doki-védőnő, mit szólnak.
2011. ápr. 15. 11:23
 42/46 anonim ***** válasza:

Hát, ha abból indulunk ki, hogy az én kisfiam jan-ban volt 4 éves és ő a 107 centijéhez volt akkor 17 kg, akkor szerintem is inkább túlsúlyosnak számít, mint normál testalkatúnak.

Nem kell a "nagykönyv" szerintinek lennie minden gyereknek, de azért ez durva már, szerintem.

A kisebbik fiam is egy haspók, ő is állandóan enne, de az ő érdekében nálunk 3 fő- és 2 kisebb étkezés van, közötte semmi, inni pedig csak vizet iszik. A 2 kis étkezésre szokott kapni kekszet, sütit stb, de mellé mindig kap gyümölcsöt is. Ha túlsúlyos lenne, akkor elsősorban a cukrot mellőzném, a kenyeret, lisztet nem, mert a szénhidrátra nagyobb szükség van, de persze ezt is mértékkel adnám.

A napló tényleg jó ötlet, vezess fel minden falatot, már csak a saját megnyugtatásodra is!

Amúgy tényleg megdöbbentő, hogy mennyi túlsúlyos gyerek van, akiknek a szülei örülnek és büszkék rá, hogy milyen jó evő a gyerekük...

2011. ápr. 15. 15:09
 43/46 A kérdező kommentje:
7:37-es válaszolónak írnám hogy megnéztem a képet a kisfiadról az én fiam is hasonló testalkatú, ő is 104-110-es rucikat hord.Sokan írtátok hogy ne engedjem a hűtőből kaját kivenni az igaz hogy nem írtam hogy ilyenkor natúr medve sajtot vesz ki nem csokit meg ilyeneket mert az nincs is itthon direkt ezért.Sokan félre értettetek hogy egészségtelen ételekkel tömném a gyereket ami nem igaz sok zöldséget és gyümit eszik.Ha esetleg eszik is csokit akkor is tejszeletet vagy túró rudit de arra azt mondta a védőnő hogy az kell is a gyerekeknek.Köszönöm mindenkinek aki hasznos válaszokat adott és nem csak kritizálni akart hanem tényleg segítő szándékkal válaszolt.Jövő héten megyünk újra a védőnénihez,kiváncsi vagyok mit fog mondani mert tényleg betartjuk amit mond de fogyóztatni,meg éheztetni akkor se fogok egy ekkora gyereket.
2011. ápr. 15. 18:49
 44/46 A kérdező kommentje:
Ja és nem mondtam egyáltalán hogy hájas lenne a kisfiam inkább izmos.
2011. ápr. 15. 18:49
 45/46 anonim ***** válasza:

Nem felnőtt értelemben kell fogyókúrázni egy gyereknek, elég ha nem nő a súlya. A magassága növekszik, és így a testtömeg index csökkenni fog.

A natúr medvesajt, Túró Rudi, tejszelet elég sok zsírt meg cukrot tartalmaznak. Persze hogy kell a gyereknek a fehérje, de ha iszik egy pohár tejet, sokkal kevesebb kalóriával viszi be ugyanazt a fehérje és vitamin mennyiséget. Ne dőlj be a reklámoknak!

Ha pontosan összeírod, mit eszik a kisfiad, érdemes a kalóriamennyiséget is kiszámolni, amit elfogyaszt. Esetleg egy dietetikus is jó tanácsokat adhat.

2011. ápr. 15. 23:02
 46/46 anonim ***** válasza:
3 éves kiscsajom 17kg
2011. ápr. 15. 23:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!