Egyszerűen nem értem a védőnőnket miért akarja fogyókúráztatni 2 és fél éves kisfiamat? Nektek hány kg (volt) ennyi idősen gyermeketek?
Hát, ha abból indulunk ki, hogy az én kisfiam jan-ban volt 4 éves és ő a 107 centijéhez volt akkor 17 kg, akkor szerintem is inkább túlsúlyosnak számít, mint normál testalkatúnak.
Nem kell a "nagykönyv" szerintinek lennie minden gyereknek, de azért ez durva már, szerintem.
A kisebbik fiam is egy haspók, ő is állandóan enne, de az ő érdekében nálunk 3 fő- és 2 kisebb étkezés van, közötte semmi, inni pedig csak vizet iszik. A 2 kis étkezésre szokott kapni kekszet, sütit stb, de mellé mindig kap gyümölcsöt is. Ha túlsúlyos lenne, akkor elsősorban a cukrot mellőzném, a kenyeret, lisztet nem, mert a szénhidrátra nagyobb szükség van, de persze ezt is mértékkel adnám.
A napló tényleg jó ötlet, vezess fel minden falatot, már csak a saját megnyugtatásodra is!
Amúgy tényleg megdöbbentő, hogy mennyi túlsúlyos gyerek van, akiknek a szülei örülnek és büszkék rá, hogy milyen jó evő a gyerekük...
Nem felnőtt értelemben kell fogyókúrázni egy gyereknek, elég ha nem nő a súlya. A magassága növekszik, és így a testtömeg index csökkenni fog.
A natúr medvesajt, Túró Rudi, tejszelet elég sok zsírt meg cukrot tartalmaznak. Persze hogy kell a gyereknek a fehérje, de ha iszik egy pohár tejet, sokkal kevesebb kalóriával viszi be ugyanazt a fehérje és vitamin mennyiséget. Ne dőlj be a reklámoknak!
Ha pontosan összeírod, mit eszik a kisfiad, érdemes a kalóriamennyiséget is kiszámolni, amit elfogyaszt. Esetleg egy dietetikus is jó tanácsokat adhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!