Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egyszerűen nem értem a védőnőn...

Egyszerűen nem értem a védőnőnket miért akarja fogyókúráztatni 2 és fél éves kisfiamat? Nektek hány kg (volt) ennyi idősen gyermeketek?

Figyelt kérdés
18,9 kg és 92cm magas.Nem mondom hogy vékony testalkatú de nem is olyan kövér mint ahogy a védőnő kiosztott ma a tanácsadáson.Azt mondta hogy ha nem kezdem el most visszafogni az étkezését felnőtt korában komoly problémái lehetnek.Pedig nem eszik sok csokit vagy nasikat se nagyon.Nem azt mondom hogy soha nem adok neki de nem ezzel tömöm egész nap.Csak egyszerűen imád enni főleg a főt ételeket, főzelékeket husit.De hogyan fogyókúráztathatnék egy ekkora gyereket?Ha nem lakik jól kinyitja a hűtőt és kiveszi ami neki kell.Én inkább örülök annak hogy nem kell tukmálni belé a kaját mint sok más gyereknek.Azt mondta a védőnő ha nasizni akar adjak neki bulátát.Azt se tudom mi az.Másnak hány kg ennyi idős gyereke?Tényleg akkora a baj?
2011. ápr. 14. 19:05
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
az is fontos h sokat mozogjon,meg mondjuk még elnőheti
2011. ápr. 14. 19:15
 12/46 anonim ***** válasza:
Jesszusom, az 5 éves lányom 16 kiló!
2011. ápr. 14. 19:16
 13/46 anonim ***** válasza:
Az én fiam is 94 cm és 13 kiló. De például a bölcsistársa is kb ekkora súlyú, mint a te fiad. Egyáltalán nem kövér a kisfiú, nehezek a csontjai. Az ő anyukájának nem mondták, hogy fogyóztassa a gyereket. Egy másik kisfiú pedig 25 !!!! kiló és még nincs 3 éves. Na ha gond van, akkor náluk van gond.
2011. ápr. 14. 19:20
 14/46 anonim ***** válasza:
Az en lanyom 11 kilo de inkabb sovanynak szamit, foleg hogy nagyon magas. (2 es fel eves)
2011. ápr. 14. 19:29
 15/46 anonim ***** válasza:

Én nem hagynám, hogy kivegye a hűtőből, amit akar.

Olyan vagy, mint aki 80 kg, de önmagát győzködi, hogy dehét arányosan oszlik el, nehéz a csontozatom, ilyenek a génjeim, egyszerűen nem megy le, akármit csinálok bla bla.

Hidd el, a védőnő nem akar rosszat, és nem feltétlenül akkor kell elkezdeni a helyes, EGÉSZSÉGES táplálkozást, amikor már valaki KÖVÉR.

2011. ápr. 14. 19:32
 16/46 anonim ***** válasza:

Nekem a 3,5 évesem ennyi kiló, de 10 centivel magasabb.

Én nem fogyóztatnám, de vissza kéne venni a cukros teát, cukros gyümölcsjoghurtokat, kekszeket, csokikat, cukros szörpöket, fehérkenyeret. És nálunk nincs a gyerekeknek semmi keresnivalója a hűtőben. Ha kell valami kérnek, és adok vagy ha okom van rá akkor nem. Nevelés kérdése.

2011. ápr. 14. 19:48
 17/46 anonim ***** válasza:

Itt egy kalkulátor, nézd meg! [link]

Ha beütöd az adatokat, bizony azt mutatja, nagyon sok a súlyfeleslege. Higgy a védőnőnek, nem ellened, érted dolgozik!

2011. ápr. 14. 19:58
 18/46 anonim ***** válasza:
sajnos én is azt mondom,hogy van rajta felesleg,persze rá lehet fogni a genetikára is,de nagyon fontos,mikor mennyit és mit eszik.Mennyit mozog.te lehet átlagosnak tartod,de sajnos nálunk minden 4.gyerek elhízott.gondolj a jövőjére és akkor talán könnyebben megy hogy fogyjon egy kicsit.ha kaja előtt megitatod egy kicsit akkor kevesebbet fog enni,úgy hogy észre se veszi és akkor nem kell elvenni tőle az ételt sem.
2011. ápr. 14. 20:28
 19/46 anonim ***** válasza:

2,5éves gyerekem 95 cm, 14 kiló.

Szerintem is nagyon nagy a fiad, bár én a magam részéről inkább hallgatok az orvosokra, mint a védőnőre. Inkább kérd ki az orvosotok véleményét is, hogy ő mit mond.

Ha elképzelem, hogy lenne még a gyerekem +5 kiló, háááát, hatalmas nagy gyerek lenne, biztos vinném orvoshoz, hogy ő mit gondol.

2011. ápr. 14. 20:30
 20/46 anonim ***** válasza:
férjem unokaöccse nyáron lesz 5 éves, 30 kg
2011. ápr. 14. 20:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!