Egyszerűen nem értem a védőnőnket miért akarja fogyókúráztatni 2 és fél éves kisfiamat? Nektek hány kg (volt) ennyi idősen gyermeketek?
A genetikára ilyen kicsin még nem lehet alapozni.
Én is és férjem is nagy darabok vagyunk.Én 85 kiló vagyok férjem meg 90 kiló.
A kisfiúnk 2 éves és épp hogy csak 13 kiló és 98 centi.
Magas vékony kisfiú.
Szerintem is fogynia kéne a kisfiadnak.
A rokon kisfiú 3,5éves és 18kiló.
A genetika sokkal kevésbé (mondhatni semennyire) nem számít ,legalábbis annyira biztos nem és nem azon a módon ahogy az emberek azt elképzelik. A csontozat természetesen örökölhető,a csipő-vállszélesség,stb de a háj mennyiségét NEM!!! Háj akkor lesz az emberen,ha több kalóriát visz be mint amennyit felhasznál,ennyire egyszerű,semmi köze agenetikához.. vannak akiknek lassabb az anyagcseréjük,mert nem mozognak eleget vagy nem esznek rendszeresen ezért hízékonyabbak. De ez sem a gének hibája.Legtöbbször smemi köze a genetikához annak,hogy egy családban mindenki kövér,csak a gyerekek kiskoruk óta a rossz táplálkozási szokásokat látják (mint pl a te kisfiad rájár a hütőr-valószinüleg ti is ezt csináljátok?)
Durván fogom kifejezni magam,de a munkatáborokban nem volt kövér ember..ennyit a genetikáról.Csak azért írtam le,hogy tisztában legyenek az érintettek vele,nem lehet erre fogni.
A védőnő nagyon helyesen mondta,most kell normális étkezésre szoktatnod mielőtt kövér kiskamasz/felnőtt lesz belőle.
Tegyél fel képet! Az én fiam is 18.5 kg,most két és fél éves,de 104-110-es ruhákat hord. Itt a kérdésemről a link,hátha segít.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Első vagyok:igen számit a genetika,ne várjátok már h 2 erős testalkatú felnőttnek,tankönyv szerinti értékekkel rendelkezzen a gyereke!!
Az én fiam 2 és fél éves,és a kortársainál sokkal kissebb,de nem mondják h hizlaljuk!!hisz a szülők is kistermetűek és vékonyak.Gondoljon már bele a sok hozzászóló aki azt irta h igenis fogyóztatni kell!!
És a kérdező irta hogy alig nasizik és kenyeret se eszik sokat,és sokat mozognak.
Szia!
Bocsi, nem tudom, 2 és fél évesen mik voltak az adatai, a fiam decemberben töltötte a 4-et, és tegnap mértük.
109,5 cm és 15,5 kg. Jó, ő tényleg vékony, de szerintem is figyelj oda a kisfiad étkezésére.
Írj le mindent, tényleg mindent, a legapróbb ropiig egy héten keresztül, és mutasd meg a védőnőnek. Vagy neked van igazad és genetika, vagy neki, és nem veszed észre (hidd el, mindenkivel előfordul, főleg a nagyikkal).
Ártani nem árt, csak használhat.
Én is dundi kisgyerek voltam, és velem együtt ma már a családom is nagyon bánja, hogy nem akkor fogták vissza az étkezésemet. Most, jó pár évvel később sokkal nehezebb megszabadulni a felhalmozott kilóktól.
Nem szabad fogyokúráztatni,inkább minőségibb ételeket kell adni neki,több zöldség,gyümölcs,nasi csak tejtermék pl joghurt legyen,cukrosüdítőt ne csak vizet,étkezésnél tejet,teát,tejeskávét,de nem túl édesen csak épp legyen íze.Napi 5x-i étkezés legyen,közben ne legyen ebből 1 falat,abból 1 falat.De éheztetni nem szabad egy ilyen kicsi gyereket!
Van egy ismerősöm akinek a kisfiánál ugyanígy kezdődtek a gondok,anyuka nem foglalkozott a védőnő tanácsával,míg 5 évesen 30 kiló nem lett,na akkor egy alapos kivizsgálás alapján derült ki,hogy a gyerek cukros,liszérzékeny és ráadásul még a pajzsmirigy működése sem jó.Egyik napról a másikra kellett étkezési módot,életmódot változtatni,nagyon drasztikusan ez nagyon megviselte a gyereket,na ő szószerint éhezett.Ha hamarabb fokozatosan kezdik a változást nem történik ez.Azóta már 7 éves a kisfiú,hozzászokott a más ízű ételekhez,de mellette gyógyszereket is kell szednie talán élete végéig.
Sok veszélye lehet a későbbiekben,ha már most bőven az átlag feletti súlyú.Vérnyomás,cukor,szív,izület...stb.
Amúgy az én lánykám 5 éves és 18,5kg/112cm teljesen átlagos ránézésre is és a nagykönyv szerint is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!