Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egyszerűen nem értem a védőnőn...

Egyszerűen nem értem a védőnőnket miért akarja fogyókúráztatni 2 és fél éves kisfiamat? Nektek hány kg (volt) ennyi idősen gyermeketek?

Figyelt kérdés
18,9 kg és 92cm magas.Nem mondom hogy vékony testalkatú de nem is olyan kövér mint ahogy a védőnő kiosztott ma a tanácsadáson.Azt mondta hogy ha nem kezdem el most visszafogni az étkezését felnőtt korában komoly problémái lehetnek.Pedig nem eszik sok csokit vagy nasikat se nagyon.Nem azt mondom hogy soha nem adok neki de nem ezzel tömöm egész nap.Csak egyszerűen imád enni főleg a főt ételeket, főzelékeket husit.De hogyan fogyókúráztathatnék egy ekkora gyereket?Ha nem lakik jól kinyitja a hűtőt és kiveszi ami neki kell.Én inkább örülök annak hogy nem kell tukmálni belé a kaját mint sok más gyereknek.Azt mondta a védőnő ha nasizni akar adjak neki bulátát.Azt se tudom mi az.Másnak hány kg ennyi idős gyereke?Tényleg akkora a baj?
2011. ápr. 14. 19:05
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
Az én lányom 3 és fél éves, 102 cm, 16 kg.
2011. ápr. 14. 20:47
 22/46 anonim ***** válasza:

2,5 éves súlyadatom nincs:

15 hó: 13,27 g/83 cm

3 év: 18,5 kg/106 cm

Annyi van felírva, hogy 2,5 évesen 99 cm magas volt.

Ő mindig nagynak számított a kotársaihoz képest.

Lányom 25 hós, ő14,4 kg és 91 cm.

"Azt mondta hogy ha nem kezdem el most visszafogni az étkezését felnőtt korában komoly problémái lehetnek"

N ebben viszont tökéletesen igaz van a dőnőnek, pont ma volt a -ben, hogy ha egy gyerek 7évesen túlsúlyos valószínüleg felnőttként is az lesz.

2011. ápr. 14. 21:39
 23/46 anonim ***** válasza:
Az én fiam 98 cm és 12,5 kg. 26 hónapos. Nekünk meg azt mondta a védőnő, hogy kisebb a súlya az átlagnál.
2011. ápr. 14. 21:40
 24/46 anonim ***** válasza:

21:39-es

[link]

2011. ápr. 14. 21:41
 25/46 anonim ***** válasza:

20:30-asnak

Az azért durva. Én általános iskolában 5.-ben voltam ennyi és vizilónak csúfoltak emiatt. :oS

2011. ápr. 14. 21:48
 26/46 anonim ***** válasza:

18 kilótól mehetnek a gyerekek iskolába! A fiam ugyan kisebb az átlagnál, de 6 éves lesz a nyáron és 17 kg.

Muszáj odafigyelned az étkezésére, itt az ideje, hogy a saját életmódotokon is változtassatok. Most még könnyebb, mint 5-10 év múlva.

2011. ápr. 14. 21:51
 27/46 anonim ***** válasza:

szerintem is sok ez a súly

pont ma volt a híradóban egy riport arról, hogy manapság egyre több a kövér gyerek, minden 4. lány, és minden 5. fiú kövér

azt mondták, hogy aki gyerekkorban túlsúlyos, az nagy valószínűséggel felnőttként is az marad, mert megszaporodnak a zsírsejtek, amiket szinte lehetetlen felnőttként eltüntetni

és nagyon sok betegség rizikófaktora a túlsúly, pl cukorbetegség, és hogy a túlsúlyos gyerekek kevesebb ideig élnek :(

hallgass a védőnőre, fogd egy picit vissza a kaját, és mondjuk ha nasizni akar vegyél neki kölesgolyót, dm-ben, tescóban lehet kapni, az én kisfiam nagyon szereti

2011. ápr. 14. 21:58
 28/46 anonim ***** válasza:

Alapból olyan családból származom ahol mindenki súlyproblémával küzdött,két örökbefogadott gyermekem nagyon-nagyon vékony,hiszem,hogy rengeteget számít a genetika.

Rám néznek az orvosok (akik nem tudják az örökbefogadást )és jajveszékelnek,hogyan lehet két ennyire sovány gyermekem :-) .

Emlékszem anyukám folyton azért izgult gyermekkoromban,hogy nehogy olyan legyek én és a hugom,mint a nagyi és ő...aztán gyarapodtunk később mi is,aztán a családi fészekből kiszabadulván a hugom 50 kilót fogyott,hasplasztikát csináltak neki,én 30-at fogytam,de folyton küzdünk az étvágyunkkal,azért éhezni egész életünkben nem fogunk,egy elfogadható kis súlytöblettel kieggyeztünk.

Persze oda kell figyelni,hogy egy kicsit kijátszuk a genetikát ha jelentős túlsúlyról van szó,csodát azért ne várjunk,reális célokat tűzzünk ki.

2011. ápr. 14. 22:31
 29/46 anonim ***** válasza:

Előző vagyok,a kisfiam 13,5 kiló,105 cm 5 évesen.

A kislányom 7 hónaposan 6,5 kg.

2011. ápr. 14. 22:33
 30/46 anonim ***** válasza:

Nem mondom hogy kövér a kisfiad, de az tény, hogy ennyi idősen nem 19 kilónak kéne lennie.

Az én fiam is 2,5 éves, Ő 91 centi és 12,5 kiló. Nem pufók, inkább szikár izmos kisfiú.

2011. ápr. 14. 22:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!