Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig hagyjam a 'veszekedős"...

Meddig hagyjam a 'veszekedős" játékot játszani 2,5 évesemnél?

Figyelt kérdés

Bartos Erika könyveiben van néhány rész, amikor a gyerekek veszekednek valami játékon és ez nagyon izgatja a fantáziáját a kislányomnak. Napjában többször is játszunk ilyet. Van 1 copfos babája, azzal veszekszik. Nekem kell lennem a babával és a lányom mondja nekem, hogy mit "mondjon" a baba. Folyamatosan magyarázok neki persze, mindig megbeszéljük a történéseket, de néha sírásig fajul a játék. Volt, hogy éjjel arra ébredtem, hogy azt mondja, hogy "most én lovagolok!" Na, ezért gondoltam, hogy kicsit csökkentjük az efajta játékot. Nincs még tesó és nem jár bölcsibe, tudom, hogy hiányzik neki a hasonló szituáció és ezért is játszunk ilyet. Csak nem tudom, h meddig hagyjam.

Szerintetek? Esetleg tapasztalat?

Köszi a válaszokat

2011. febr. 1. 13:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Én még soha nem játszottam ilyet ugyanennyi idős kislányommal.Valóban szüksége van az e fajta játékra? Bocs az offért,de komolyan kérdezem:))
2011. febr. 1. 13:40
 2/6 anonim ***** válasza:
stem sem érdemes ilyet játszani. vagy ha már, akkor vmilyen konstruktív formában, tehát hogyan lehet veszekedés helyett békés megoldást találni, ami mindenkinek megfelel.
2011. febr. 1. 13:46
 3/6 A kérdező kommentje:

Egyértelmű, h nem én kezdeményezem az ilyenfajta játékot, hanem a kislányom és pesze, h a békés megoldás felé szoktam terelni a "történéseket", ahogy az az életben is jobb esetben előfordul, illetve előfordulhat.

Mert azért valljuk be, az oviban pl. az egyik gyerek nem mindig elkéri a játékot vagy türelmesen kivárja míg játszhat egy éppen használtaban lévő játékkal, hanem simán kitépi a másik kezéből.

2011. febr. 1. 13:59
 4/6 anonim ***** válasza:

Persze, én is értem, amit írsz és ez tényleg így is van.

Azonban nekem eszembe sem jutna ilyen játékot játszani a kisfiammal, még ha ő akarja is.

Próbáljatok meg minél többször gyerek társaságba menni inkább, ennyi idősen nálunk már az oviba is be lehet menni egyszer-egyszer "látogatóba". Én inkább ezt a módszert választanám, hogy az életben tanulja meg az ilyesmit, mert bizony te hiába is próbálsz békésen reagálni, sajnos a legtöbb gyerek nem úgy fog.

2011. febr. 1. 14:22
 5/6 anonim ***** válasza:
2 gyermekem van sosem játszunk ilyet.Èpp elég amit ök is "veszekednek" egymással.
2011. febr. 1. 14:32
 6/6 A kérdező kommentje:

Minden nap megyünk gyerektársaságba, ott is látott már nézeteltérést. Talán ezért is ki aikarta próbálni, milyen is ez igazából.

Ha megérkezik a kistesó, akkor evidens, h veszekednek, nem is lesz rám szükség.

Köszi a válaszokat.

2011. febr. 1. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!