Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hisztikezelés? Hogyan érhetném...

Hisztikezelés? Hogyan érhetném el 2 évesemnél, hogy szót fogadjon nekem, hogy ne az ellenkezőjét tegye annak, amire épp kérem, vagy amit mondok neki?

Figyelt kérdés
Egyszerűen kiakasztó sokszor, annyira szófogadatlan. Pl. utcai sétánál megkérem, hogy ne szaladjon, mintha a falnak beszélnék, rohan tovább. De legyen az játszótér, bolt, bármi más, hiába kérem, vagy éppen határozottan tiltom neki, akkor is csinálja. Valamelyik nap, egymás után 15ször kértem meg, hogy adja ide a kezéből a hajgumit, mert folyamatosan a szájába tömködte. 15ször!!! Nem kiabáltam, nem ordítottam, szépen kértem tőle. És semmi. Amikor pedig elvettem ordított. Ennyire rossz anya vagyok, hogy nem tudom megnevelni a saját gyermekem?? Olyan nehéz sokszor, nem szeretném, hogy neveletlen, hisztiző kiscsajszi legyen belőle. Adnátok néhány tippet, ami segíthet megoldani ezeket a problémákat, hogy legalább 10ből 5ször szót fogadjon? Köszi előre is!
2011. szept. 3. 13:16
 1/5 anonim ***** válasza:

Légy következetes, határozott. Majd kinövi, teljesen normális 2 éves...

Mindjárt jönnek sorba az anyukák az együttérző soraikkal és a saját panaszaikkal. :-)

Kitartás, mély levegő, mind így vagyunk/voltunk velük.

2011. szept. 3. 13:23
 2/5 anonim ***** válasza:

Én csak annyit mondok, lesz ez még rosszabb is, úgyhogy türelem, sok sok türelem és nyugi:)

Én ha már 5ször szólok,(maradjunk a hajgumis verziónál) és nem adja oda, akkor fogom és elveszem tőle. Sír, ordít, de elmagyarázom neki, hogy én többször kértem, nem adtad oda, ezért vettem el.

2011. szept. 3. 14:42
 3/5 anonim ***** válasza:

15ször kéred meg? :O

enyém is 2 éves, 2x, max 3x kérem aztán elveszem, ha olyan még büntit is kap. 15ször biztos nem koptatnám a számat.

ezt leszámítva teljesen normális amit csinál ennyi idősen és te se vagy rossz anya

2011. szept. 3. 14:46
 4/5 anonim ***** válasza:

fordított pszichológia

kérd meg arra amit nem akarod h megcsinálja :-)))

amúgy mond meg neki h max 3x kéred és utána büntetés lesz

pl ha nem pakolja el a játékot akkor nem lesz játszózás

ált olyan büntit találj ki ami tényleg fontos neki és szereti azt vond meg tőle

nekem bevált anno

2011. szept. 3. 15:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem kell könyörögni ,legyél következetes és határozott !
2011. szept. 3. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!