Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi az az indigó gyerek? ...

Mi az az indigó gyerek? egyik helyen azt olvastam, hogy az értelmi fogyatékos, máshol meg pont az ellenkezőjét. melyik az igaz?

Figyelt kérdés
2011. febr. 22. 22:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Egyedülállóak, óriási szeretet lakozik bennük az emberek, a természet és az univerzum iránt. Születésük küldetés, hogy különleges képességükkel értékesebbé tegyék a világot. Egyfajta belső céllal, felsőbbségtudattal rendelkeznek - úgy érzik, igazán megérdemlik, hogy itt élhetnek. Ennek megfelelő bánásmódot várnak el környezetüktől, és döbbenettel tekintenek azokra, akik nem így gondolják. Az önbizalmukkal tehát nincs probléma.

Nyíltak és őszinték, nem tűrik a megalkuvást és az igazságtalanságot. Ez ellen gyakran lázadnak, és kimeríti őket, ha a felnőttekkel szembeni harcban nem partnerként kezelik őket. A kisiskolás indigók éppen ezért sokat szenvednek a hagyományos nevelési elvek miatt. Nem tűrik a retorziókat és a felülről jövő megoldásokat. Nem hajlandók elfogadni, hogy „nem szabad”, ha nem tudják a miértjét. Ha azonban logikus magyarázatot kapnak, meggyőzhetők. Amint elveszítik a nevelőjükbe vetett bizalmukat, figyelemhiányossá, hiperaktívvá, agresszívvé válhatnak. A büntetésre elzárkózással, megvetéssel reagálnak.

Képzelőerejük hatalmas, erős akaratúak, jó humorúak, okosak és kreatívak. Az indigógyerekeknél a jobb agyfélteke dominánsabb, ezért közülük sok művész, alkotó kerül ki. Idealisták, hajtja őket a kíváncsiság, emiatt felesleges időfecsérlésnek tekintik a mindennapi teendőket. Nem szeretnek jegyet lyukasztani, beágyazni vagy sorban állni. Nem félnek, mert tudják, a világban semmi sincs véletlenül, minden mindennel összefüggésben van. Érzékenyek, együttérzők, szeretik az embereket, fontos nekik a természet épsége és szépsége. Az állatokat az ember kistestvérének tekintik, ezért hajlamosak a vegetarianizmusra.

2011. febr. 22. 23:10
 2/11 A kérdező kommentje:

ez egy csomó gyerekre illik.

röviden le tudnád írni, hogy milyen egy indigó gyerek? 1-2 mondatban.

2011. febr. 23. 00:58
 3/11 anonim ***** válasza:
80%
Igen,sok gyerekre illik,mert sok van belőlük:) Nem negatívum minden estre,hanem pozitív!
2011. febr. 23. 02:44
 4/11 anonim ***** válasza:
78%

Tehát link , lusta, elkényeztetett kölykök, amely tulajdonságaik létjogosultságát elfogult szüleik "indigó" mivoltukkal magyarázzák.

Bocsi, nekem ebből ez jön le.

2011. febr. 23. 07:22
 5/11 A kérdező kommentje:

"Igen,sok gyerekre illik,mert sok van belőlük:)", biztos, de csak van bennük, ami közös ami miatt indigónak nevezik őket.

de valszeg valamilyen fogyatékosság lehet az, amit a szülők nem akarnak elfogadni.

2011. febr. 23. 11:04
 6/11 anonim ***** válasza:
25%
Erre nem tudok mit írni. Provokáló kérdés akart lenni vagy valami önigazolás féle? Vagy egyszerűen csak hülyéskedsz? Szerintem olvass utána a fogyatékos szó jelentésének.
2011. febr. 23. 22:31
 7/11 A kérdező kommentje:

a fogyatékost tudom mit jelent.

az indigót nem tudom. de utánanéztem, és több helyen azt írták, hogy olyan gyerek, aki szellemileg visszamaradott, amit a szülei nem akarnak elfogadni, és a gyereküket indigónak hívják.

lehet nem így van, de ezt írták több helyen.

2011. febr. 23. 22:36
 8/11 anonim válasza:
68%
"Születésük küldetés, hogy különleges képességükkel értékesebbé tegyék a világot. Egyfajta belső céllal, felsőbbségtudattal rendelkeznek".Nem x-menek csak fogyik :)
2011. jún. 28. 17:43
 9/11 anonim válasza:
47%
egyben niztos vagyok hogy az előttem kommentelő nem indigó :) èn ismerek indigó gyereket eggyáltalán nem fogyatèkos tanulásban humán tantárgyakban kimagasló főleg az irodalomban ès saját regènyt is ír pár napja irta meg a 100-ik lapot ebből èn csak 10 et olvastam de az a 10 jó nagyon is a fizika különösen èrdekli pedig az real ès ami a legjobb bár nèha annyira nem hogy tènYleg nagy az igasságèrzete ès csak úgy senkit sem sèrteget
2012. máj. 8. 22:59
 10/11 anonim válasza:
77%
az előző vagyok azt mèg azèrt hozzátennèm hogy első kommentelő túlzásokba esett
2012. máj. 8. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!