Mi az az indigó gyerek? egyik helyen azt olvastam, hogy az értelmi fogyatékos, máshol meg pont az ellenkezőjét. melyik az igaz?
Egyedülállóak, óriási szeretet lakozik bennük az emberek, a természet és az univerzum iránt. Születésük küldetés, hogy különleges képességükkel értékesebbé tegyék a világot. Egyfajta belső céllal, felsőbbségtudattal rendelkeznek - úgy érzik, igazán megérdemlik, hogy itt élhetnek. Ennek megfelelő bánásmódot várnak el környezetüktől, és döbbenettel tekintenek azokra, akik nem így gondolják. Az önbizalmukkal tehát nincs probléma.
Nyíltak és őszinték, nem tűrik a megalkuvást és az igazságtalanságot. Ez ellen gyakran lázadnak, és kimeríti őket, ha a felnőttekkel szembeni harcban nem partnerként kezelik őket. A kisiskolás indigók éppen ezért sokat szenvednek a hagyományos nevelési elvek miatt. Nem tűrik a retorziókat és a felülről jövő megoldásokat. Nem hajlandók elfogadni, hogy nem szabad, ha nem tudják a miértjét. Ha azonban logikus magyarázatot kapnak, meggyőzhetők. Amint elveszítik a nevelőjükbe vetett bizalmukat, figyelemhiányossá, hiperaktívvá, agresszívvé válhatnak. A büntetésre elzárkózással, megvetéssel reagálnak.
Képzelőerejük hatalmas, erős akaratúak, jó humorúak, okosak és kreatívak. Az indigógyerekeknél a jobb agyfélteke dominánsabb, ezért közülük sok művész, alkotó kerül ki. Idealisták, hajtja őket a kíváncsiság, emiatt felesleges időfecsérlésnek tekintik a mindennapi teendőket. Nem szeretnek jegyet lyukasztani, beágyazni vagy sorban állni. Nem félnek, mert tudják, a világban semmi sincs véletlenül, minden mindennel összefüggésben van. Érzékenyek, együttérzők, szeretik az embereket, fontos nekik a természet épsége és szépsége. Az állatokat az ember kistestvérének tekintik, ezért hajlamosak a vegetarianizmusra.
ez egy csomó gyerekre illik.
röviden le tudnád írni, hogy milyen egy indigó gyerek? 1-2 mondatban.
Tehát link , lusta, elkényeztetett kölykök, amely tulajdonságaik létjogosultságát elfogult szüleik "indigó" mivoltukkal magyarázzák.
Bocsi, nekem ebből ez jön le.
"Igen,sok gyerekre illik,mert sok van belőlük:)", biztos, de csak van bennük, ami közös ami miatt indigónak nevezik őket.
de valszeg valamilyen fogyatékosság lehet az, amit a szülők nem akarnak elfogadni.
a fogyatékost tudom mit jelent.
az indigót nem tudom. de utánanéztem, és több helyen azt írták, hogy olyan gyerek, aki szellemileg visszamaradott, amit a szülei nem akarnak elfogadni, és a gyereküket indigónak hívják.
lehet nem így van, de ezt írták több helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!