Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minden kétéves kisgyerek az...

Minden kétéves kisgyerek az ellenkezőjét csinálja annak amit a szülő mond neki, vagy csak a rosszul neveltek?

Figyelt kérdés
2009. júl. 7. 15:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem mindegyik, de elég sok. Én is ilyen voltam kétévesen.
2009. júl. 7. 20:04
 2/6 anonim ***** válasza:

Van egy 2 évesem,és ezen már én is sokat gondolkodtam...

Szerintem,ha egy ilyen kicsi mindenben szótfogad,akkor azt vagy idomították,vagy valami gond van vele,úgyértem beteg.

Szerintem lehetetlenség egy ennyi idős gyereknél már komoly nevelési eredményt elérni.

2009. júl. 7. 21:54
 3/6 anonim ***** válasza:
Szia, az én fiam is ilyen, igaz még csak 20 hós, ilyenkor próbálgatják, feszegetik a saját a mi tűrőképességünk határait, hogy meddig mehetnek el, az én fiam amikor rosszalkodni kezd előszőr rámnéz és figyeli a reakciót, persze hiába mondom hogy nem akkor is megteszi, ez van idővel kinövik.
2009. júl. 8. 13:10
 4/6 anonim ***** válasza:

Az én lánykám is 2 éves múlt, ő is próbálkozik, ellenkezik, de nem szabad ráhagyni, "csak úgy" nem fogja kinőni.

Én próbálom hagyni, hogy minél inkább önállósodjon, ami nem veszélyes és "illetlen", azt nem tiltom. Viszont amire egyszer kimondtam, hogy ne csinálja, vagy éppen, hogy csinálja, azt nem hagyom, míg el nem érem, amit akartam. Ha nem így tennék egy idő után egyik fülén be, másikon ki... megszokná, hogy hadd mondjam csak, úgyis ráhagyom....

2009. júl. 8. 14:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen, ez életkori sajátosság. Most nehéz ugyan vele, de éppen ez szolgálja a későbbi egyénisége fejlődését. Így próbálgatja érvényesíteni a kis akaratát.
2009. júl. 9. 14:48
 6/6 anonim válasza:
Meg vagyok lepődve, hogy szinte mindenki úgy véli itt, hogy az a normális, ha a kisgyerek nem hallgat a szülői szóra. Ezek szerint a mi gyerekeink különleges gyerekek voltak, mert azok hallgattak rá. Megkérdeztem néhány ismerőst. Azoknál is. Így aztán csak azt tudom mondani, hogy a gyereket feleslegesen nem egzeciroztatva, de az ésszerű követelményekből nem engedve, a gyerek igazodik a szülői elvárásokhoz.
2009. júl. 14. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!