Miert van ilyen sok elfeketedett fogu kisgyerek?
Sok édesség, elhanyagolt nem mosott fogak....
Az én fiam sok édességet eszik mindennap mosom a fogát az első fogai óta és mégis elkezdett szuvasodni pedig mndig mosom neki. Elvittem fogorvoshoz kifúrta betömte neki pillanatok alatt nem is sirt a fiam...Egyébként akiknek elől tiszta fekete azoknál sokban rájátszik a cumisüveg is meg a cukros üdítők. Meg persze az hogy sokan úgy állnak hozzá hogy tejfog és úgyis ki fog esni. Nem szabad ebbe a hibába esni mert maradandóan károsítja majd a csontfogakat is. Fogorvoshoz kell fordulni, az első apró bajnál is és nem szabad hagyni hogy idáig eljussanak a fogacskák...Elkerülni egyébként az arra hajlamos babáknál nem nagyon lehet, csak ápolni és kezeltetni.
Van egy bizonyos baktérium, ami mindenkinek a szájában benne van, de van akiknek nagyon elszaporodik és ez is okozza a rossz fogazatot.
Plusz a tea, üdítő cumisüvegből történő ivása. Ezért is javasolják a mielőbbi poharazást.
Édességek.
Szájhigiénia.
Genetika
Mert sok szülő csak azért ad a gyerekének cukros üdítőt, mert szegény gyerek hát nehogy már vizet igyon. Mintha az rossz lenne és utána meg magyarázkodnak, h miért is rossz a gyerek foga.
Nem kell rászoktatni a gyereket a cukros löttyökre és az édességre. Ez nem jelenti azt, h ritkán nem kaphat egy kevés csokit de nem napi rendszerességgel. valamint minden nap fogat kell mosni
A fogakkal kapcsolatban sokkal gyakrabban emlegetik a "genetikát", mint indokolt lenne.
A szép fogak feltétele, ahogy már sokan leírták, a cukros ételek, italok minimálisra csökkentése, és a rendszeres fogápolás. Az én fogaim szörnyű állapotúak, de nem is nagyon emlékszem, hogy anyámék mosták, vagy ellenőrizték volna nálam.
Épp ezért én NAGYON figyelek erre a gyerekeimnél, 2 és 4 évesek, gyönyörű fehér, egészséges fogaik vannak, a reggeli, és esti fogmosás természetes része az életüknek, ráadásul, mivel mi elektromos fogkefét használunk, hamar áttértünk nekik is, szeretik, nem zavarja őket, és sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!