Családotokban/rokonok között van András nevű kisgyerek? Kapta a nevét valaki után (szülő, nagyszülő) vagy csak tetszett a név a szülőknek?
Figyelt kérdés
Igazából arra vagyok kíváncsi, hogy ad-e valaki András nevet a gyermekének csak azért, mert tetszik neki, vagy ez a név már az a kategória, ami öröklődni szokott (mint Imre, Lajos, János, László és társai)2010. nov. 24. 10:26
1/8 anonim válasza:
Én egy 1 éves Andrást ismerek, az ő apukájának más a neve.
Más ilyen pici Andrást nem ismerek, itt nincs a környéken több.
2/8 anonim válasza:
Első vagyok, vagyis de :) ismerek még egy 3 éves Andrást, az ő apukája viszont András, és a nagypapa is :)
3/8 anonim válasza:
férjem András, apja András, fiam Máté András. de a Mátét használjuk
4/8 anonim válasza:
Az öcsém András,mert az apja is az,DE egyébként nagyon jó név,nekem személy szerint nagyon tetszik,és kicsiknél ritka is.Úgy szeretem mondani az öcsémnek,hogy Andris.
5/8 anonim válasza:
A családban nincs András nevű, de ezen a név mindkettőnknek tetszett, sajnos nem illett a vezetéknévhez, így kihagytuk. Szerintem jó név, könnyen becézhető, s jó is a becézett alakja.
6/8 anonim válasza:
Az én kisfiam második neve András. Férjem szintén, de nem ezét kapta, hanem mert tetszik a hangzása és mert a magyar nevek közül kb. az egyetlen ami passzol a vezetéknévhez (ami egy gyakori férfi keresztnév). Viszont mi is az első nevét használjuk.
7/8 anonim válasza:
Az én kisfiam András (9 hónapos), az apja is András és a nagyapja is. A férjem akarta, hogy örökölje a nevét, de nekem is tetszik.
8/8 anonim válasza:
Szia
a ferjem Andras es szeretne ha a kisfiun is Andras lenne.
Az az egy ok amiert nem szeretnem, hogy nem tetszik ha az apanak es fianak ugyan az a neve.Igy csak 2. nevnek kapja meg az Andras nevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!